Karviaisessa paha pula sairaanhoitajien sijaisista

Paikalliset
Kommentoi

LÄNSI-UUSIMAA | Perusturvakuntayhtymä Karviaisen vuodeosastoilta puuttuu yhä monta sairaanhoitajien sijaista, vaikka kesälomakausi painaa päälle. Pula lomittajista koskee kaikkia neljää vuodeosastoa Nummelassa, Vihdin kirkolla, Nummi-Pusulassa ja Karkkilassa.

– Vuodeosastoilla toiminta on ympärivuorokautista, eikä lappua voida panna luukulle, sanoo ikäihmisten palvelulinjajohtaja Ritva Lundbom.

– Lähihoitajia saadaan sijaisiksi, mutta sairaanhoitajien sijaisista on valtava pula.

Jokaiselle vuodeosastolle tarvittaisiin kaksi kolme sairaanhoitajien lomittajaa, mutta kaikista puuttuu vielä kaksi.

– Osalla yksiköistä ei ole sijaisia vielä ollenkaan.

Lomajärjestelyillä on kova kiire, sillä toukokuu on jo lomakuukausi, ja sijaisten pitäisi olla selvillä huhtikuun alussa.

Kesäsijaisuudet ovat jatkuvasti avoinna netissä Kuntarekry.fi:ssä, mutta lisäksi Karviainen on heittänyt verkkoja maan rajojen ulkopuolellekin.

– Pyrimme rekrytoimaan virolaisia hoitajia sijaisiksi. Viime vuonna meillä oli onnistunut rekrytointi: saimme yhden sairaanhoitajan, jolla on hyvä kielitaito ja jonka kelpoisuus ja osaaminen ovat kohdallaan. Hän on meillä edelleen töissä.

Virolaiseen lehteen laitetaan ilmoitus, josta odotetaan tuloksia huhtikuun aikana. Jos vastauksia tulee, Karviaisesta lähdetään tarvittaessa tekemään haastatteluja Helsinkiin tai jopa Tallinnaan saakka.

Jokaisessa vuodeosaston työvuorossa on oltava yksi sairaanhoitaja työssä. Tämän varmistamiseksi Karviainen turvautui viime kesänä vuokrafirman apuun, kun yllättävät poissaolot sotkivat sijaisjärjestelyt.

– Tämän kesän tilannetta pohditaan Karviaisen johtoryhmässä. Mahdollisesti joudumme nytkin käyttämään vuokrafirmaa – vielä odotellaan kuitenkin, että Virosta saataisiin hoitajia, Ritva Lundbom sanoo.

Käyttäjän Pirjo Pistooli kuva
Pirjo Pistooli

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.