Siuntion tempoilu ei saa Lohjalta ymmärrystä

LOHJA | Siuntion kunnanvaltuuston maanantainen esitys ei saa Lohjalta ymmärrystä. Siuntion valtuusto päätti lähettää valtiovarainministeriön kuntatyöryhmälle lausunnon, jossa se ilmaisee halunsa vetää ministeriöstä omalta osaltaan pois Lohjan, Siuntion ja Nummi-Pusulan monikuntaliitoshakemuksen.

– Kuntaliitos on teettänyt valtavan määrän töitä virkamiehillä ja juoksuttanut myös poliitikkoja. Siksi tuntuu aika mäntiltä, jos nyt palataan lähtöruutuun tai itse asiassa vähän kauemmaksikin: Siuntion päätös ei voi olla jättämättä jälkiä. Ihmisiä me vain olemme, kommentoi yhdistymishallituksen puheenjohtaja Irene Äyräväinen.

Lohjan kaupunginjohtaja Simo Juva muistuttaa Lohjan toimineen asiassa johdonmukaisesti.

– Jos kuntaliitoksesta halutaan pois, olisi kiva, jos siitä ilmoitettaisiin. Tämänkaltainen varjonyrkkeily, että se tapahtuu lausuntokokousten kautta, ei ole kovin eleganttia, huomauttaa Juva.

Lohjan kaupunginhallitus päätti eilen illalla jättää kuntaliitospykälän pöydälle äänestyksen jälkeen äänin 9–4.

Kaupunginhallituksen piti valmistella ensi keskiviikon aikaistetulle kaupunginvaltuustolle esitys, valitseeko Lohja kolmen vai kahden kunnan liitoksen välillä.

Lohjalla on ehditty jo neuvotella kuntaliitossopimus siltä varalta, ettei monikuntaliitos Siuntion kanssa toteudukaan.

Ensi keskiviikon aikaistettu Lohjan kaupunginvaltuuston kokous siirtyy pidettäväksi 23.5. eli alkuperäiseen aikatauluunsa.

– Lohjalla toimitaan valtuuston päätösten mukaan. Jos Siuntio haluaa eroon, tehköön itse valtuustossaan asiasta virallisen päätöksen, Äyräväinen sanoo.

Yhdistymishallitus kokoontuu seuraavan kerran huomenna torstaina.

– Kuntatason määräyksiä torstain kokoukseen ei enää ehdi tulla, koska niitä voivat antaa vain valtuustot. Jos puolueet ohjeistavat, yhdistymishallitus voi itse tehdä linjauksen työn keskeyttämisestä. Onhan se tehnyt sen jo kerran aikaisemminkin.

Äyräväinen arvelee, ettei Siuntio voi vielä lausuntopäätöksellään irtaantua monikuntaliitoksesta.

– Käsittääkseni Siuntion valtuuston on tehtävä asiasta selkeä, kunnanhallituksen valmistelema päätös, jotta valtuutetut saliin tullessaan tietävät, mistä heidän on päätettävä.

LUE LISÄÄ PÄIVÄN LÄNSI-UUSIMAASTA

Written by:

Sari Mattila

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Jos Lohjalla on vaikeuksia ymmärtämisen kanssa, niin samat ongelmat ovat myös Siuntiossa. Kaikkea ei näköjään voi järjellä selittää.

Kaupunkipoika (ei varmistettu)

Niinpä... ei voi. Sjundeåååååååååån ÄrrKoPee:n kielifasistinen klikki on kuin se entinen venäläinen = se keksi vaikka kellon kun sitä vähän "piiskasi".

Tarkkailija

Mikäs ihme tämä muka on!?
Olis Lohjan päättäjien pitänyt ymmärtää jo Siuntion suuntaa antavan äänestyksen tuloksesta....,purematta tämmöistä ei nielletä, ja lisää harmia tiedossa, se on varma.
Meiltä Lohjalaisilta kun ei edes kysytty, omasta puolesta dumpataan Siuntio vielä kun voi..!!!!!

Kypsynyt (ei varmistettu)

Mahdatko vain esittää lohjalaista?

Ei semmoista olekaan kuin "suuntaa antava äänestys"! Ja jos olisikin, niin antoiko se - heh heh - "suuntaa antava äänestys" sitten suunnan Kirkkonummelle päin?

Ei varmasti!

Ilmeisesti tarkoitat: neuvoa-antava kansanäänestys, joka ei kuntalain mukaan velvoita valtuustoa edustuksellisen demokratian mukaisessa päätöksenteossa, eikä myöskään määrittele ns. kuntaliitoksen "tahtotilaa", toisin kuin jopa eräät poliitikot ovat toitottaneet pitkin matkaa.

Siinä vaiheessa, kun jo hieman ennen 9.11. valtuustokokousta oli selvinnyt, että itsenäisyys ei ole enää optio, oli jo tuon edellä mainitun kansanäänestyksen eräs peruselementti - itsenäinen Siuntio - menettänyt merkityksensä, jolla oletuksella kansanäänestyksessä EI-vaihtoehtoa äänestäneet äänestivät. Samaahan Pro Siuntio-liike mainosti ennen kansanäänestystä.

Nämä samat Pro Siuntion RKP-poliitikot keksivät, että he haluavat Kirkkonummelle ja samalla unohtivat itsekin neuvoa-antavan kansanäänestyksen, jossa ei edes kysytty kansalta Kirkkonummen suuntaa. Sehän se vasta kuntalaisia vastaan rikkoikin, koska kuntalaisten tahtoa ei edes tiedetty. Samat RKP-läiset ja Vihreät syyttivät Lohjaliitosta "epädemokraattiseksi". Missä mielessä: neuvoa-antavan kansanäänestyksen mielessä.

Anteeksi vain mutta neuvoa-antavan kansanäänestyksen tulos ei määrittele sitä onko edustuksellisen demokratian mukainen päätös demokraattinen vai ei. Se ei myöskään määrittele sitä onko tahtotilaa kuntaliitokselle vai ei.

Kuulepas nimimerkki KYPSYNYT: Otahan tosiasioista selvää, vaikka usko vakaasti, että taidat ne jo tietääkin.

Take it easy (ei varmistettu)

He he- Lohjalainen vuodesta -97, pointtini on..... kun Siuntiolaisten enemmistö vastustaa...nii miksi PAKOLLA...!!!???
Onneksi sinä olet niin viisas ,Take it easy.

Kypsynyt (ei varmistettu)

Miksi Lohja vielä odottaa monikuntaliitosta ja Siuntiota?
Mitkä motiivit ovat Lohjalla, että poliitikkojan on "odotetttava ja toivottava parasta" vaikka jokainen tollokin näkee, että siuntiolaisten taktiikka tulee olemaan KOKO monikuntaliitoksen kaataminen - jolloin sekä Siuntio että Lohja pysyisi kaksikielisenä.

Jotkin taustatahot haluavat torpetoida Nupu-Lohja liitoksen, koska siihen sisältyy yksikielisyyden mahdollisuus.

Onko yhä niin, että muutama ex-aatelinen määrää?
Onhan kuntavaalit tulossa ja mielellään poliitikot ottavat kampanjatukea.
Kaikesta Siuntion toiminnasta näkee, että monikuntaliitos ajetaan kiville ja mielellään myös nupu-liitos aikataulullisesti sellaiseen rakoon, että koko työ menee hukkaan.
Ja jos huonosti käy, on tulevina vuosina edessä eteläisen Siuntion jatkuvat osakuntaliitoshakemukset Lohjan valtuuston pöydällä.

Lohja ei uskalla tehdä selvää järkevää päätöstä - koska on vaalivuosi.

KUKA ON PÄÄTTÄJÄTAHO (ei varmistettu)

Ei muuta kun Siuntio kuntaliitoksen ulkopuolelle ja hankkikoot samalla terveydenhoitopalvelunsa jotka nyt ostavat Lohjalta niin jostain muualta. Kerran eivät osaa päättää niin annetaan takaisin samalla mitalla. Siuntiolaiset äänestäneet kahdesti liitoksen puolesta. Ei mielipidettä voi vaihtaa kuin alushousuja tällaisessa asiassa.

Kyllästynyt (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun