Lohjalaisvanhusten aterioihin voita ja kermaa

Ruokapalvelutyöntekijä Jouko Tyyskä annostelee ruismarjapuuroa Lohjan Vanhusten palvelukeskuksen keittiössä.

Pyry Krappe

LOHJA |  Lohjalaisten vanhusten ruokaa maukastetaan ja vahvistetaan lähitulevaisuudessa voilla ja kermalla. Se on yksi konkreettinen ehdotus, jonka Lohjan ruokapalvelujen kehittämisryhmä tekee loppuraportissaan.

– Ruoka on varsinkin laitoksissa asuvien vanhusten elämässä aivan keskeinen asia. Hyvä ruoka on yhtä kuin hyvä mieli. Vanhat ihmiset toivovat perinteisiä ruokalajeja, ja siihen sisältyy myös voin ja kerman käyttö, Lohjan ruoka- ja siivouspalvelujen päällikkö Jere Jantunen sanoo.

Voin ja kerman välttäminen perustuu valtakunnallisiin ravintosuosituksiin. Kun perusravinto ei ole vanhuksille riittänyt, on perusturva hankkinut ravintolisiä.

– Kun vanhus on tyytyväinen ruokaan, hän tarvitsee vähemmän lääkkeitä ja nukkuu paremmin. Jos tuntuu, että vanhus saa ruoasta liikaa energiaa, annoskokoja voidaan säädellä.

Kerman ja voin käyttö lisää ruokahuollon kustannuksia 9 000 eurolla, mutta vastaava säästö tulee ravintolisistä luopumisesta.

LUE LISÄÄ LÄNSI-UUSIMAAN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

www.lansi-uusimaa.fi/tilaajapalvelu

Written by:

Anne Uotila

Ota yhteyttä