Harjun kiekkokoulussa käy viikoittain pari sataa lasta

- Jos kaatuu, niin sitten vaan nousee ylös, tuumaa kiekkokoululainen Joonas Korhonen, 6. Äiti Tiina Korhonen auttaa luistimien kanssa. Nuutti Salo, 5, saa myös apua varusteiden kanssa isältään Jussi Salolta.

Annukka Vakkuri

Harjun Kiekkokoulussa vanhemmat ovat aktiivisesti mukana huoltojoukoissa. Tankkaamassa Oliver Säkkinen, 4, äitinsä Laura Soukan avustamana. Juomassa kävi myös Nuutti ja Martta Salo, heitä avittamassa isä Jussi Salo.

Annukka Vakkuri

Kiekkokoulu yhdistää koko perhettä. Susanna Suppola ja Jussi Salo lastensa Martta ja Nuutti Salon kanssa juomatauolla.

Annukka Vakkuri

Nuutti Salo, 5, ja Luca Malmsten, 5, jäällä tositoimissa.

Annukka Vakkuri

Ensimmäinen kerta oli tylsää. Polvet kolahtivat maahan, sattui eikä ollut suojia. Näin kuvailee ensimmäistä kiekkokoulukokemustaan lohjalainen Juho Eriksson, 7.

Sittemmin pojan poskille on noussut innokas puna ja jäähalliin tullaan hyvillä mielin, kuten viimeksi kuluneena sunnuntaina.

– Kiekkokoulussa oppii joukkuepelaamista ja ryhmässä toimimista. Lisäksi liikunta on aina hyväksi. Kiekkokoulu on myös todella hyvä ja edullinen tapa aloittaa laji, pohtii Juhon isä Jari Eriksson.

– Varusteetkin periytyivät aiemmin pelanneelta isoveljeltä Jesseltä, joten hankintoihin ei kulunut paljonkaan rahaa.

Pukuhuoneessa jäälle on valmistautumassa myös lohjalainen kuusivuotias Joonas Korhonen.

– Ei jääkiekko ole vaikeaa: jos kaatuu, sitten pitää nousta ylös, poika tuumii.

– Varusteet ovat iso helpotus. Joonas taisi olla neljä, kun kävimme ensi kerran ulkojäillä kokeilemassa luistimia, äiti Tiina Korhonen täydentää.

Kiekkokoululla on pitkät perinteet Lohjalla ja Nummelassa, mutta Harjun Kiekko on järjestänyt sen täällä vasta muutaman vuoden.

Hakin kiekkokoulussa pelailee tällä hetkellä noin 240 junioria. Viime syksynä toimintaa uudistettiin.

– Lähdimme kouluille pitämään liikuntatunteja ja sen kautta tavoitimme paljon osallistujia. Lasten huoltajia on myös kiitettävä määrä mukana ja halukkaille tarjosimme ohjaajakoulutuksen, kertoo Hakin junioripäällikkö Sam Vikström.

Kiekkokoulun tavoitteet ovat selkeät.

– Liikuttaa lapsia ja tutustuttaa jääkiekkoon. Korostuneen keskinäisen kilpailun sijasta haluamme tarjota lapsille turvallisen ilmapiirin yrittämiseen ja oppimiseen sekä nostaa henkilökohtaisen edistymisen arvostamista. Yhdessä pelaaminen ja harrastaminen on kiekkokoulun tärkein juttu.

Kuuden vanha Leevi Niemi nimeää lajin hyvät sekä huonot puolet.

– Parasta on, kun saa luistella täysillä ja ilman mailaa. Pelailu ei ole aina niin kivaa, kun ei saa niitä isompia tyyppejä kiinni, Niemi tunnustaa.

Harjun Kiekkokoulu Nummelassa lauantaisin kello 10–11.30 sekä 13.30–15. Lohjalla sunnuntaisin kello 13.00–14.30.

Harjun Kiekko järjestää kevään 2017 aikana myös luistelukoulut nuorille ja aikuisille Nummelassa. Nuorille 10–17 -vuotiaille tarkoitettu ryhmä kokoontuu OP-hallissa lauantaisin kello 18–18.50. Aikuisten ryhmä kokoontuu OP-hallissa lauantaisin kello 18.50–19.30. Lisätietoa www.harjunkiekko.fi.

Lohjan jäähallin maksuttomat yleisövuorot: to 12.1 klo 13–14 mailattomat, pe 13.1 klo 14–15 mailalliset, la 14.1 ei yleisövuoroa, su 15.1. klo 12–13 Sunday skating. Mailallisten vuorolla on kypäräpakko. Aloittelijoiden harjoituksiin suositellaan mailattomien vuoroa ja kypärän käyttöä.

Lätkää iisisti – ja maksutta

Easy Hockey on tarkoitettu jääkiekosta kiinnostuneille 10–17-vuotiaille nuorille, joilla ei ole halua tai mahdollisuutta osallistua perinteiseen joukkuetoimintaan.

Easy Hockey sopii niin pojille kuin tytöille ja jääkiekkokokemusta saa olla, mutta se ei ole välttämätöntä.

Osallistuaksesi tarvitset alkuun vain luistimet, kypärän, mailan ja kaulasuojan. Harrastuksen edistyessä suositellaan myös muiden jääkiekkovarusteiden käyttöä.

Seuraavaksi Easy Hockey -vuoro pelataan Lohjan jäähallissa lauantaina 28.1. klo 10.30–11.30.

Written by:

Annukka Vakkuri

Ota yhteyttä