Pakettiautomaatteja käytetään koko ajan enemmän – Lohjalla kysyntään vastattiin asentamalla lisälokeroita Tynninharjun automaattiin

Lohjan K-Citymarketin pakettiautomaattiin tuli 14 lisälokeroa. Rasmus Raudsik asensi lokeroita tiistaina.

Laura Roininen

Laura Roininen

Postin pakettiautomaatteihin asennetaan tänä syksynä uusia lokeroita. Tiistaina töitä tehtiin Lohjan K-Citymarketin pakettiautomaatilla, joka sai 14 uutta lokeroa.

– Pakettiautomaattien suosio on kasvanut koko ajan. Tänä vuonna tammi-kesäkuussa paketteja liikkui automaatissa 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, Postin pakettipalveluiden liiketoimintajohtaja Saara Pietilä kertoo.

Ensimmäiset pakettiautomaatit asennettiin vuonna 2011.

Pietilä arvioi automaattien suosion syyksi erityisesti helppokäyttöisyyden ja sen, että asiakas voi itse määrittää, mistä automaatista pakettinsa noutaa.

– Jos tilaa verkkokaupasta, voi valita itselleen sopivimman sijainnin koko pakettiautomaattiverkostosta. Eli valita sieltä automaatin, joka on vaikkapa ruokakaupan tai työpaikan lähellä. Pakettiautomaateille ei ole jonoja, joten asiointi on hyvin nopeaa.

Lohjalla on kolme pakettiautomaattia: Prismassa, kauppakeskus Lohjantähdessä ja K-Citymarketissa Tynninharjulla. Pietilä kertoo, että kaikki Lohjan automaatit ovat kovassa käytössä.

Pakettiautomaatit sijoitetaan paikkoihin, joilla liikkuu paljon paketteja ja joissa on sopivat tilat.

– Lisäksi paikan on oltava riittävän vilkas, että siellä on kävijöitä.

Uusia pakettiautomaatteja ei Pietilän mukaan ole Lohjalle suunnitelmissa.

– Tulevaisuudessa pakettiautomaatteja voi Lohjallakin tulla kerrostaloihin. Olemme tuoneet lähinnä pääkaupunkiseudulla pakettiautomaatteja kerrostaloihin ja toimistorakennuksiin entistä lähemmäs kuluttajia. Näitä teemme jatkossa enenevässä määrin.

Lohjan K-Citymarketin lisäksi pakettiautomaatteja on laajennettu elokuun alussa muun muassa Tammisaaressa S-marketissa sekä Nummelan K-Supermarketissa ja Prismassa.

– Laajennettavat automaatit ovat kaikkein ruuhkaisimpia. Lisäksi näissä paikoissa on tilaa niin, että laajentaminen on mahdollista, Pietilä kertoo.

Pakettiautomaatit

Postilla on tällä hetkellä 482 pakettiautomaattia. Lohjalla pakettiautomaatteja on kolme.

Tänä vuonna 179 automaattiin tehdään laajennuksia.

Lohjan K-Citymarketin pakettiautomaattiin tuli 14 uutta lokeroa.

Asennustyöt aiheuttavat noin kahden tunnin käyttökatkon huollettavalla automaatilla.

Uudistuksilla vastataan kasvavaan käyttöön.

Samalla pakettiautomaattien näyttö muuttuu selkeämmäksi.

Written by:

Laura Roininen

Ota yhteyttä