Video: Jo ensimmäinen maali silkkaa jallitusta – Näin HJK murskasi sarjajumbon

HELSINKI | Helsingin Jalkapalloklubi kävi sunnuntain Veikkausliigan kierroksella vieraisilla Jyväskylässä. Kotiin viemisinä oli täysi pistepotti helpon 0–4-voiton myötä.

Gambialaispelaaja Demba Savage synkistytti pilvet JJK:n fanilehterien yllä jo ottelun toisella minuutilla, kun mies siirsi vieraat johtoon Sebastian Dahlströmin esityöstä.

Toisella jaksolla Savage jatkoi mihin ensimmäisellä jäi, ja kun tunti oli pelikellossa mies iski illan toisen osumansa slovenialaiskärki Filip Valencicin syötöstä.

Hieman tämän jälkeen Akseli Pelvas sijoitti maailmantyyliin pallon jyväskyläläisten nuottaan Sebastian Dahlströmin hienosta syötöstä. Pelvaksen maali oli miehelle kauden kymmenes.

20-vuotias Dahlstrom sai vielä lopussa itsekunnian nuijia isännät maanrakoon viimeistelemällä Pelvaksen syötöstä loppunumeroiksi 0–4.

HJK jatkaa sarjan kärjessä 49 pistettä lakkarissaan kun kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet 23 ottelua.

JJK:n taivallus kohti Ykköstä jatkuu, vaikka edellisellä kierroksella tulikin voitto PS Kemistä. Eroa karsijan paikalle on edelleen tyrnävät kahdeksan pistettä.

KuPS voitti kotonaan IFK Mariehamnin lukemin 2–1.

Toisella jaksolla vieraiden Aleksei Kangaskolkka tosin aloitti maalien teon, mutta tämän jälkeen kymmenisen minuuttia myöhemmin nigerialaiskärki

Gbolahan Salami toi isännät tasoihin. KuPS:n Ville Saxman nousi lopulta kotijoukkueen sankariksi iskemällä loppuhetkillä maalin.

KuPS on nyt sarjassa kolmantena vain kaksi pistettä FC Lahtea perässä. IFK Mariehamn on kahdeksantena kuuden pisteen päässä tasaisessa keskikastissa.

Ilves ja VPS tasasivat puolestaan pisteet Vaasassa tuloksella 1–1. Sebastian Strandvall vei isännät johtoon rankkarista ensimmäisellä jaksolla, mutta Teemu Penninkangas tasoitti toisen jakson lopussa.

Ilves on nyt sarjassa neljäntenä ja VPS kuudentena.

Himmeimmistä mitaleista ja europaikoista käydään hurja taistelu loppukaudesta, sillä peräti viisi joukkuetta on vain neljän pisteen sisällä toisistaan HJK:n takana.

Written by:

Sport Content

Ota yhteyttä