Lohjan sairaalan suma jatkuu

Paikalliset
Kommentoi 1

LOHJA |  Lohjan sairaalassa on edelleen hoidossa potilaita, joiden oikea hoitopaikka olisi terveyskeskuksen vuodeosasto tai hoivakoti. Hoitoketju alkoi tukkeutua Lohjan seudulla pahasti viime vuoden loppupuolella.

– Tilanne helpottui hetkellisesti helmikuussa, mutta nyt sairaalassa on taas 12 potilasta, jotka odottavat pääsyä perusterveydenhuoltoon, kertoo Lohjan sairaanhoitoalueen johtaja Raimo Kekkonen.

– Luojan kiitos influenssaepidemia jälkitauteineen ei ole rantautunut tälle seudulle. Nyt toivomme, että tilanne purkautuisi nopeasti.

Kun potilas ei enää tarvitse erikoissairaanhoitoa, hänet pitäisi siirtää nopeasti tarkoituksenmukaiseen ja edullisempaan hoitopaikkaan. Kun näin ei käy, kunnille kertyy siirtoviivepäiviä, joista ne joutuvat maksamaan ns. siirtoviivemaksua normaalin hoitomaksun päälle.

Sairaanhoitoalueen, Lostin ja perusturvakuntayhtymä Karviaisen johtavat virkamiehet ovat pohtineet yhteistyöryhmässä ratkaisuja siirtoviivepäivien vähentämiseksi. Lohjalla siirtoviivepäiviä on kertynyt eniten, mutta myös Karviaisessa on ollut vaikeuksia löytää jatkohoitopaikkaa sairaalapotilaille.

Lohjan tilanne on alkanut helpottua tällä viikolla. Eilen aloitti yksityinen hoivakoti Virekodit Emilia ja Arvid Virkkalassa, ja ensimmäiset asukkaat pääsivät muuttamaan sisään. Lohja ostaa Virekodeista 20 paikkaa. Lisäksi suunnitelmissa on ostaa 15 yksityistä paikkaa ensi kuussa avautuvasta Ventelän hoivakodista Mäntynummesta.

LUE LISÄÄ PÄIVÄN LÄNSI-UUSIMAASTA

1 kommentti Kommentoi
Käyttäjän Pirjo Pistooli kuva
Pirjo Pistooli

Kommentit

7.3.2012 10:00

Seuraavat 20 vuotta Lohja painii tämän yhä pahenevan haasteen kanssa, jos palvelukapasiteettia ei saada rakennettua sinne, missä vanhukset ovat. Lohja vanhenee vauhdilla, vanhusten osuus koko väestöstä on huolestuttava. Missä ovat nuoret ja lapsiperheet?

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.