Raasepori hylkää merituulimyllyt

RAASEPORI | Raaseporin kaupunginhallitus päätti maanantaina äänin 7–6 sanoa ei merituulivoimapuistolle.

Suomen Merituuli Oy on valmistellut Raaseporin ja Inkoon edustalle 60 voimalan merituulipuistoa.

Kyseessä olisi satojen miljoonien eurojen investointi, josta puolet olisi tullut Raaseporin alueelle.

Raaseporin kaupunginhallituksessa tuulivoimaloiden kaavoittamista vastusti rkp:n ryhmä.

LUE LISÄÄ PÄIVÄN LÄNSI-UUSIMAASTA

Written by:

Elina Laiho

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

HIENOA ,onneksi joillain on viellä järkeä päässä. Viekää niitä
Tuulimyllyjä vaikka lappiin pois silmistä Onneksi ei pilattu merinäköalaa
niillä.

Sam (ei varmistettu)

HIENOA, onneksi olkoon ÄrrKoPee... mitähän kielifasistit idiootit seuraavaksi keksivät... tai hällä ja väliä - yks 2-3%:n puolue tekee mitä lystää... koirat kuseskelee pitkin ja poikin mutta karavani kulkee.

Tarkkailija

Hyvä, että merituulivoimaloita ei ensimmäiseksi rakenneta.
Raaseporissa näin, mutta perustelu oli väärä.
Toistaiseksi merituulivoimalat eivät ole niin kannattavia kuin maalle rakennetut. Huoltokin on maalla helpompaa.
Kuvitellaan noin 60-80 tonnin tuulivoimayksikön nostoa uivan nosturin kanssa 100 m:n tolpan päähän.
Kyllä maalla on mukavampaa ja huomioi vielä voimalan perustustyöt ja sähkökaapelien asennus. Meren saarille rakentaminen on hieman halvempaa.
Saksassa ja Tanskassa käydessäni tuulimyllyt eivät kauaa häirinneet olemassaolollaan. Niihin tottui yllättävän nopeasti. Melukaan ei häirinnyt.
Saattaa olla, että Saksan taustamelu on suurempaa kuin hiljaisessa Suomen luonnossa.En kyennyt tätä todentamaan. Kuuntelin myös harvaanasuttujen seutujen voimaloita.

TimoErik

Erinomainen päätös! Suomenlahdella meri keikkuu enemmän kuin Ruotsinlaivoilta voisi kuvitella. Vallitsevien aaltokorkeuksiin nähden ihminen on pieni kun haluaa kivuta laitteeseen huoltamaan. Pitää olla akrobaatti ellei ole aikaa odotella meren tyyntymistä elokuussa. Perustusten rakennustyöt, kaapelit ja ylläpidon hankaluudesta Suomen Merituuli Oy tuskin on kokemusperusteisesti tietoinen. Ahtojää nousee ajoittain 10 metrin korkeuteen törmätessään esteeseen, ahtojäässä ei voi liikkua kuin jäänmurtajan avustamana. Tuhansien Alli yksilöiden parvet asuvat myöhöissyksystä aikaiseen kevääseen Suomenlahdella ja Itämerellä. Kesäksi muttavat tundralle pesimään. Ne tekevät huimia lentonäytöksiä ja ovat uteliaita, jatkuvasti lennossa. Lentäminen jatkuu läpi yön jolloin voimaloiden siivet halkaisevat ilmaa ja tiheitä vauhdikkaita alliparvia.
Tuulimylly vaikeuttaa aluevesivalvontaa, merenkulkua ja pelastusoperaatioita. Sumussa voimaloita ei näe ja tutka heijastaa mutta ei kerro mitä se heijastaa näytölle.
Oletettavasti on ajatuksena että perustat tehdään myös vedenrajassa oleville kareille. Näissä paikoissa veden syvyys vaihtelee voimakkaasti, mikä vuorostaan jyrkentää ja nostaa aallokkoa, vaikeuttaen huoltohenkilöstön pääsyä tuulimyllyille - ne seisovat tuottamattomina suuremman ajan kuin maissa olevat myllyt.

Merenkulkija (ei varmistettu)

Jotain hyvää RKP:ssäkin...

Olihan kyllä Puolustusvoimillakin siihen kielteinen kanta. Eikä noita pidä pystyttää edes Lappiin. Mielettömän kalliita laitoksia, jotka eivät tuota mitään. Tukia tarvitaan rutkasti tariffien muodossa = kallista sähköä. Kymmenien vuosien päästä, eli kun myllyjen elinkaari on lopuillaan, olisivat ne keskimäärin ehkä alkaneet tuottaa jonkun lantin.

Jäljelle jää kaameat maisemaa pilaavat monsterit. Usein unohtuu se, että monissa maissa tuulivoimatuotanto lisää fossiilista polttoainetta käyttävien laitosten rakentamista. Jostainhan korvaavaa sähköä pitää saada, kun on tyyntä ja myllyt seisovat tyhjän panttina.

Muistamme, kuinka viime kesänä oli todella pitkiä täysin tyyniä viikkoja. No, eihän silloin sähköä kulu juurikaan talveen verrattuna. Entäs kun on paukkupakkaset? Silloinhan energiaa tarvittaisiin, mutta eiväthän roottorit pyöri silloin, kas kun on tyyntä

Mutta mitä tekee Inkoo? Toivottavasti peesaa Raaseporia ja tekee järkipäätöksen.

propellihattu (ei varmistettu)

Kato vaan, Tarkkailijan sanan säilä sivaltaa taas RKP:laisille. Mikä ihme siinä on, ettet selvästikään millään voi hyväksyä ruotsinkielisiä Länsi-uudellemaalle? Ja asiaa kommentoiden, eikö esim. Inkoon hiilivoimalan maille voisi pystyttää tuulivoimaloita? Siellähän on jo nyt pystyssä rumia pylväitä (=hiilivoimalan piiput)...

Tino Soimi (ei varmistettu)

"Kato vaan, Tarkkailijan sanan säilä sivaltaa taas RKP:laisille. Mikä ihme siinä on, ettet selvästikään millään voi hyväksyä ruotsinkielisiä Länsi-uudellemaalle? "

Höh... tietysti hyväksyn ruotsinkieliset, hyväksyn heidän ihan mihin tahana... myös Lohjalle. Idiootitkin hyväksyn, mutta minulla on joltisiakin vaikeuksia sietää heitä.

Tarkkailija

Hördu, hördu herr Soimi. Jag är nog the One and only propellihattu, och inte någon f*ns Tarkkailija. Jag är nog oftast helt av annan åsikt som herr, eller fröken Tarkkailija. Så här oss emellan, han är nog ganska löjlig ofta med sina fåniga och barnsliga åsikter.

Mutta asiaan Tino. Minä olen kyllä sellainen tvåkielinen heppu, eli kummallakaan kielellä ei minua vaihdeta Lohjan torilla hevoseen tai huopikaspariin. Lähdetään Ruotsiin tai eekkeneessiin, niin voin simultaanitulkatakin sinulle, jos tarvetta sinulla vaan on.

Pakkohan minun on hyväksyä meikäläiset, kun äidinkielenikin sattuu olemaan ruotsi. Mutta tuo RKP:läisten suosima linnottautuminen, eristäytyminen ja joku pelko suomenkielisistä ottaa pannuun.

Vrt. esim. Inkoon "Bondemaffiaa", joka jarrutteli jo -80 -luvulla yritystoiminnan lisäämistä Inkoossa, koska se toisi liikaa suomenkielisiä kuntaan. Onhan siinä voimalantien varrella varsinainen kaavoitettu "teollisuusaluekin", tulihan sinne yksi puusepänteollisuushalli -80 -luvulla, tokkopa sen jälkeen mitään muuta?

Ja sitten on tämä tuore Raaseporin Mustion koulukompleksi, jota suunniteltiin molemmille kieliryhmille. Ei sovi milläänÄrkoopeelle, ei, enemmistölle opettajista ja vanhemmista kyllä. Minä näkisin sen pelkäksi eduksi lasten kehitykselle, suvaitsevaisuuskin siinä myös lisääntyisi.

Eikä tuulivoimaloita voi rakentaa mihinkään teollisuusalueille, ei moottoriteiden varsille, eikä ihmisasumusten lähelle. Ne ovat hengenvaarallisia. Talvi on pitkä ja lämpötila sahaa milloin pakkasen, milloin plussan puolella karkeasti jopa puolenvuoden !!! ajan. Lavat kerää tietyissä olosuhteissa jäätä, joka sitten irtoaa joskus. Lavan kärkinopeus voi olla öbaut +200 km/h, se sinkoaa jäiset möhkäleet, ja kauas. Ei siinä auta vaikka naapurusto kulkisi kypärä päässä.

Unohdetaan nuo myllyt kokonaan, tack. Dom är bara nonsense......

propellihattu (ei varmistettu)

Jag bara gav en komment till Tarkkailija, som oftast irriterar mig väldigt mycket, inte dig Propellihattu. Som du kanske ser från meddelandekädjan, at min komment är inte ett svar till din komment...
Jag beklagar, om du känner dig på något vis förolämpad.

Tino Soimi (ei varmistettu)

Problemena är därför, att dom skall vinna.
Troligen finns den någon metod, som löser frysningsproblemet.
Vingarna är möjligt att upptinas eller att använda någon sorts en mjuk och fjädrande yta på vingarna.
Eiköhän jääongelmat saada ratkaistua, uskon edelleen ihmisen kekseliäisyyteen.

TimoErik

Nojoo Timoerik. Hehkuta siinä sitten sähkövastuksilla valtaisia määriä valtavankokoisia lapoja viikkotolkulla paukkupakkasissa ja lumimyrskyissä kun myllyt on seis.

Mitähän siihen tarvitaan? No mm. hiilivoima- ja atomisähköä. Kas kun myllyjen se vähäinen energia, mitä ovat pikkaisen jauhaneet, ei enää ole käytössä. Sitä kun ei voi varastoida.

Rupeatko sinä Timoeerik vaikkapa työnjohtajaksi lähimmälle padollesi? Valtio voisi poistaa kaiken työttömyyden Suomesta, kun palkataan väki kantamaan ämpäreillä vesi padon alta takaisin sen yläpuolelle.

Se olisi aika saasteetonta, ja suurinpiirtein yhtä tehokasta kuin tuulienergia ;D

Kuntokin kasvaa paremmin kuin peliautomaatteja hakkaamalla, tai jne

myllyt kuuluu 1... (ei varmistettu)

Nojoo Timoerik. Hehkuta siinä sitten sähkövastuksilla valtaisia määriä valtavankokoisia lapoja viikkotolkulla paukkupakkasissa ja lumimyrskyissä kun myllyt on seis.

Mitähän siihen tarvitaan? No mm. hiilivoima- ja atomisähköä. Kas kun myllyjen se vähäinen energia, mitä ovat pikkaisen jauhaneet, ei enää ole käytössä. Sitä kun ei voi varastoida.

Rupeatko sinä Timoeerik vaikkapa työnjohtajaksi lähimmälle padollesi? Valtio voisi poistaa kaiken työttömyyden Suomesta, kun palkataan väki kantamaan ämpäreillä vesi padon alta takaisin sen yläpuolelle.

Se olisi aika saasteetonta, ja suurinpiirtein yhtä tehokasta kuin tuulienergia ;D

Kuntokin kasvaa paremmin kuin peliautomaatteja hakkaamalla, tai jne

myllyt kuuluu 1... (ei varmistettu)

Vastoin yleistä luuloa Suomessakin on riittävän tuulista tuulivoimalaitosten kannattavalle toiminnalle. Myllyjä todella käytettiin esim. Hollannissa veden pumppaamiseen. Nykyään tuulivoimaloiden käyttö on lähes yksinomaan sähköntuotantoa varten. Tietysti voidaan ajatella energia talletusta pumppaamalla vettä ylempään vesialtaaseen ja sitten vesivoimalan avulla tuottaa siitä sähköä. Tuulivoiman haittana on saannin epätasaisuus, joka vaatii nopeaa säätövoimaa. Halvin on vesivoima, jonka riittävyys on rajallinen.
Nopea turbiinlaitos säätää myös, mutta sen käyttö on erittäin kallista.

Siipien sulatuksen ei tarvitse olla sähköllä toteutettu. En kuitenkaan halua alkaa tällä foorumilla keksimään kaikkia mieleentulevia ratkaisuja. Toimivia varmasti löytyy, jos jäätyminen koetaan ongelmaksi. Generaattorin jäähdytysenergia tai nanotekniikka saattaisivat olla kehityskohteita.
'Myllyt kuuluu 1800-luvulle' esittämää tuulivoimalan ja peliautomaatin yhteyttä on ymmärtänyt. Tosin en ole seurannut peliautomaattien kehitystä, joten saattaa siinä jotakin itua olla.

TimoErik

Vastoin timoerikin kaltaisten "asiantuntijoiden" yleistä harhaluuloa, pitänee valaista, että eräänkin tosi-ison energiayhtiön tj tunnusti julkisesti Helsingin Sanomissa joku vuosi sitten, että Lapin korkeimpien tuntureiden myllyjensä tuottama energiamäärä on suorastaan pettymys. "Pitää kai rakentaa vielä korkeampia voimaloita?", totesi hän. Kyseessä oli siis Fortumin Lammassoaivin myllyt.

No huh-huh. On syntynyt kai taas uusi uskontokunta, eli tuulimyllyuskovaiset.

Niin, ja milläs muulla sitten Timoerik sulatat jään? No tietysti kemikaaleilla! Niitähän luonto suorastaan janoaa lisää. Sinne luontoon kun tuntuu mahtuvan kaikki, vai kuinka? Eikä tunnu missään, vai?

Ja nyt käännän selkokielelle: "Kuntokin kasvaa paremmin kuin peliautomaatteja hakkaamalla, tai jne" -viittaa suoraan työttömien ja eläkeläisten erityisessä suosiossa oleviin peliautomaatteihin. Aina ne on kansoitettuja. Ladut talvella ja pururadat kesällä olisivat paljon parempia ja terveellisempiä vaihtoehtoja heille.

Provosoin, tunnustan sen. Rupeankin pian kolumnistiksi ;)

myllyt kuuluu 1... (ei varmistettu)

Vastoin timoerikin kaltaisten "asiantuntijoiden" yleistä harhaluuloa, pitänee valaista, että eräänkin tosi-ison energiayhtiön tj tunnusti julkisesti Helsingin Sanomissa joku vuosi sitten, että Lapin korkeimpien tuntureiden myllyjensä tuottama energiamäärä on suorastaan pettymys. "Pitää kai rakentaa vielä korkeampia voimaloita?", totesi hän. Kyseessä oli siis Fortumin Lammassoaivin myllyt.

No huh-huh. On syntynyt kai taas uusi uskontokunta, eli tuulimyllyuskovaiset.

Niin, ja milläs muulla sitten Timoerik sulatat jään? No tietysti kemikaaleilla! Niitähän luonto suorastaan janoaa lisää. Sinne luontoon kun tuntuu mahtuvan kaikki, vai kuinka? Eikä tunnu missään, vai?

Ja nyt käännän selkokielelle: "Kuntokin kasvaa paremmin kuin peliautomaatteja hakkaamalla, tai jne" -viittaa suoraan työttömien ja eläkeläisten erityisessä suosiossa oleviin peliautomaatteihin. Aina ne on kansoitettuja. Ladut talvella ja pururadat kesällä olisivat paljon parempia ja terveellisempiä vaihtoehtoja heille.

Provosoin, tunnustan sen. Rupeankin pian kolumnistiksi ;)

myllyt kuuluu 1... (ei varmistettu)

Mainio ja hyvin perusteltu kirjoitus tuulivoiman harhoista 11.3.2011 EU:ssa Kimmo Hotulaiselta, otsikolla "Kiitos tuulivoimapäätöksestä Raaseporin poliitikoille"

Kimmo olikin jo ryhtynyt tuumasta toimeen ja on ehdottanut niitä vuoden turhakkeeksi taannoin, vielä eivät valitettavasti ole saaneet tuota osuvaa "kunniamainintaa". Ehkäpä pian saavat?

Tuulivoimalat voisi samalla kyllä valita vuosikymmenen turhakkeeksi. Ja muuten, ottakaa inkoolaiset mallia erinomaisen hyvästä päätöksestä Raaseporissa tekin.

tehottomat mais... (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun