Viimeinen keikka

Viihde
Kommentoi

 

Islantilaislähtöisen, Yhdysvalloissa uraa luovan Baltasar Kormákurin ohjaama toimintatrilleri Salakuljettaja on tarina Mark Wahlbergin näyttelemän Chris Farradayn viimeisestä salakuljetuskeikasta.

SALAKULJETTAJA
Contraband (2012)
Lajityyppi:
Toiminta, draama, trilleri
Ohjaaja: Baltasar Kormákur Pääosissa: Mark Wahlberg, Kate Beckinsale, Ben Foster, Giovanni Ribisi, Lukas Haas, Caleb Landry Jones, Diego Luna, J.K. Simmons
Kesto: 1h 49 min
Ikäraja: 16

Chris on entinen ammattirikollinen, joka nykyisin elättää perheensä tuikirehellisissä töissä. Mutta kun vaimon (Kate Backinsale) veli ajautuu ongelmiin huumekauppiaiden kanssa, mies joutuu palaamaan vielä kerran entisiin hämäräpuuhiinsa, ja ottamaan hoitaakseen salakuljetusoperaation Panamaan.

Chrisin kokoaman tiimin on tarkoitus tuoda laivakontissa miljoonia dollareita väärennettyä rahaa, mutta hyvinkin laaditut suunnitelmat voivat joskus mennä pieleen. Tukalaa tilannetta lisää se, että samaan aikaan, kun mies yrittää selvitä odottamattomista tapahtumista salakuljetuslaivassa, uhkaillaan hänen kotona odottavaa perhettä yhä kovemmin ottein. Ehtiikö Chris ajoissa kotiin ja saako hän pelastettua vaimonsa sementtimyllyn kidasta?

Salakuljettaja on konstailematon ja hyvällä sykkeellä etenevä toimintatrilleri, jonka pääasiallinen tapahtumapaikka on rahtilaiva. Suljetusta, keskellä merta kyntävästä tapahtumapaikasta onkin hyötyä tarinan jännityksen luomisessa, sillä pakomahdollisuuksien rajallisuutta hyödynnetään taitavasti.

Sen kummoisempaa sanomaa tai moraalista kannanottoa elokuva ei sisällä, ja katsoja voikin yhtä huoletta asettua niin pahisten kuin hyvisten puolelle. Lain molemmin puolin tehdään myös yhtä vahvaa näyttelijäntyötä, eikä Wahlberg viimeistä rikostaan suorittavana Chrisinä ole ainoa uskottava ja kokonaisen ihmisen kuvan tekevä näyttelijä

Enemmän mies- kuin naiskatsojille suunnatun Salakuljettajan ikäraja on 16, mikä elokuvan sisältämän runsaan väkivallan vuoksi on paikallaan.

Lisää aiheesta: 
Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.