Viides Vares yllättää

Viihde
Kommentoi 4

Reijo Mäen romaanien pohjalta toteutettu, kuuden uuden Vares-elokuvan sarja on edennyt viidenteen osaansa.

Vares - Uhkapelimerkki (2012)
Lajityyppi: Rikoselokuva, kotimainen, draama
Ohjaaja: Lauri Törhönen
Pääosissa: Antti Reini, Maria Järvenhelmi, Ilkka Heiskanen, Jasper Pääkkönen, Minna Haapkylä, Risto Kaskilahti, Sari Puumalainen
Kesto: 1h 37 min
Ikäraja: 12

Lauri Törhösen ohjaamassa Uhkapelimerkissä Jussi Vares (Antti Reini) elää kiihkeän mutta lyhyeksi jäävän romanssin Sole Sulavesi -nimisen naisen (Minna Haapkylä) kanssa. Vain parin viikon tapailun jälkeen Sole nimittäin katoaa, ja löytyy lopulta hirtettynä tai hirttäytyneenä Turun Ruissalossa sijaitsevasta lintutornista.

Sole Sulaveden kuolemanmysteerin ohella Vares ryhtyy tutkimaan toimittaja Ruuhion (Mikko Leppilampi) saamien ilmiantokirjeiden taustoja. Kukaan ei vain tunnu keksivän, keitä kirjeissä listatut henkilöt ovat, ja mihin he liittyvät.

Samaan aikaan Turussa tapahtuu muutakin omituista. Solen veli (Risto Kaskilahti) yllättää vaimonsa (Sari Puumalainen) aviorikoksesta ja lähtee kostoretkelle. Kosto jää kuitenkin tekemättä, sillä uima-altaasta löytyy kaksi ruumista, ja tahollaan kuolemankuvioita hämmentää myös palkkamurhaaja Stahanov (Jevgeni Haukka). Vielä pitäisi ratkaista, mikä liittyy mihinkin rikosvyyhtiin ja henkilöön, ja miksi?

Vares – Uhkapelimerkki on kokonaistunnelmaltaan aiempia Vareksia rauhaisampi. Kerronta ei ryntäile kohtauksesta toiseen, vaan tilanteiden annetaan rauhassa kasvaa ja kehittyä. Tämä valinta tuntuu toimivalta ja katsojaystävälliseltä, joskin elokuvan ehdittyä puoleen väliin rytminvaihdoksia alkaa hieman kaivatakin. Niitä ei kuitenkaan tule, ja vaikka ruumiita syntyy, ei niiden synnyttämiseksi tarjota vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Mutta päästään tarinan loppuun näinkin. Loppuun, joka yllättää.

4 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis

Kommentit

16.3.2012 20:06

Veijonen vai Reini?
- molemmat

17.3.2012 13:47

Vähän huolestutti kun 1,5 tunnin katsomisen jälkeen Ilkka Heiskanen ärisi, että juttu on täysin auki. Elokuvan käsikirjoitus levisi käsiin kuin mummon eväät.
Pakollinen seksikohtaus oli ihan turhaa, päälleliimattua.

19.3.2012 09:42

Oli kyllä mun mielestä Vares-sarjan ylivoimaisesti HUONOIN leffa...

20.3.2012 10:05

"Vares" Antti Reini maalis-huhtikuun vaihteessa toisenlaisesssa roolissa. Reini lähtee tuolloin endurokuljettajana Päijänteen Ympäriajoon.
http://smlenduro.fi/uutiset.html?a100=559

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.