Elokuva-arvio: Tällainen on Rakastunut Shakespeare -ohjaajan uutuus

Judy Dench (vas.) tähdittää uutuuselokuvaa, joka tarjoilee koko rahan edestä Intian ihanaa valoa, kirkkaita värejä sekä luonteikkaita roolisuorituksia

Muun muassa elokuvista Rakastunut Shakespeare ja Kapteeni Corellin mandoliini tutun  John Maddenin uutuus, englantilainen draamakomedia The Best Exotic Marigold Hotel perustuu vuonna 2004 ilmestyneeseen These Foolish Things -romaaniin.

Kuten romaanissa, myös elokuvan keskiössä on seitsemän brittieläkeläistä, jotka lähtevät viettämään eläkepäiviään Intian Jaipuriin. Matkalaiset törmäävät jo lentokentällä erinäisiin eksoottisiin ongelmiin, jotka eivät suinkaan lopu heidän päästyä perille.

Esitteessä niin houkuttelevalta vaikuttanut The Best Exotic Marigold Hotel on kaikkea muuta kuin hyvin varusteltu, tyylikäs ja toimiva ulkomaan vuokrakoti eläkeläisille.

Intialainen kulttuurikin hämmentää eikä juuri mikään toimi kuten kotona Englannissa. Mutta pikku hiljaa seniorit saavat huomata, että kaikki kyllä järjestyy, tavalla tai toisella, ja ennemmin tai myöhemmin.

Ulkomaailman kaaoksen ohella jokaisen on kohdattava myös sisäiset varjonsa ja sulateltava sisimmät möykkynsä. Eikä mikään voi päättyä ennen kuin kaikki on hyvin – mikä tarkoittaa osalle lähtemistä, osalle jäämistä.

The Best Exotic Marigold Hotel on kupliva, lähinnä keski-iän ylittäneille katsojille suunnattu elokuva, joka tarjoilee koko rahan edestä Intian ihanaa valoa, kirkkaita värejä sekä luonteikkaita roolisuorituksia brittinäyttelijöiden parhaimmiston tulkitsemina.

Elokuvan käsikirjoitus yhdistelee Intiaan liitettyjä kliseitä, ikäihmisille ajankohtaisia kysymyksiä, sekä kaikki esteet tieltään kaatavaa rakkautta, joka ei kumarra erilaisia kulttuuritaustoja tai ulkoa asetettuja rajoja.

Kaksituntisesta kokonaisuudesta syntyy kuin kauniisti katettu ja taitavasti maustettu intialainen kasvisruoka, pikantti nautinto, joka tarjoaa sekä parempaa mieltä että silmän iloa.

The Best Exotic Marigold Hotel (2012) Lajityyppi: Komedia, draama Ohjaaja: John Madden Pääosissa: Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Tom Wilkinson, Dev Patel Kesto: 2h 04 min Ikäraja: 7
Written by:

Teija Varis

Ota yhteyttä