Edelläkävijät ja oppirahat

Sanasta ”edelläkävijä” tulee mieleen tarina II maailmansodan jälkeisestä Italiasta. Joskus 40-luvun lopulla siellä matkusti Mika Waltari, joka muisti miten patriarkaalisessa etelässä aina ukko kävelee edellä ja akka piipertää 5 askelta jälessä. Mutta nyt hän näki, miten emäntä kävelee edellä ja ukko 10 askelta perässä. Näki saman toisen kerran.
1 kommentti Lisää kommentti

Jouheva joulusiivous

Jos jollekin olen allerginen, niin mukamas viisaille vinkkilistoille joulun valmistelusta.

Kaikki pitäisi kuulemma aloittaa jo marraskuussa kunnon joulusiivouksella. Puhtaassa kodissa kun on niin paljon hauskempaa leipoa, koristella ja ahkeroida muita jouluvalmisteluja.

0 kommenttia Lisää kommentti

Sotaministeri sooloilee

Meillä on terhakka puolustusministeri. Melkeinpä päivittäin Carl Haglund esittää julkisuudessa uusia näkemyksiään Suomen puolustuksen ja turvallisuuden parantamiseksi. Hyvä sinänsä, että hän on aktiivinen ja visioi vastuuministerinä miten Suomea voitaisiin jatkossa parhaiten puolustaa. Se onkin puolustusministerin päätehtävä.
3 kommenttia Lisää kommentti

Vaalishoppailu

Julkiseen keskusteluun on viime aikoina noussut termi vaalishoppailu. Kysymys on sitä, että samat ehdokkaat asettuvat kesken kauden ehdolle toisiin vaaleihin ja valituiksi tullessaan lähtevät uusiin tehtäviin jättäen aiemman tehtävän kesken.

25 kommenttia Lisää kommentti

Stubb koukkaa keskemmälle?

Laskeneiden galluplukemien säikäyttämän kokoomusväen piirissä odotetaan kuin kuuta nousevaa pääministeri Alexander Stubbin linjapuhetta. Se pidetään entisen puoluesihteerin Maija Perhon johtaman Snellman-säätiön tilaisuudessa ensi tiistaina. Puoluejohtaja Harri Holkeri käytti samaa foorumia aina silloin tällöin.

39 kommenttia Lisää kommentti

Kirje joulupukille

Rakas Joulupukki! Minulla on jo niin paljon kaikkea, että hiukan nolottaa vielä pyytää lisää. Kiltti minä kyllä olen ollut, ainakin omasta mielestäni.

Ensinnäkin, kiltti Joulupukki, voisitko lähettää joulutontut tänne Karjalohjalle töihin, sitten kun joulukiireet ovat ohi.

0 kommenttia Lisää kommentti

Ikä on asenne

Hannes hurmasi Suomen, vai pitäisikö sanoa somen, yhdessä yössä.

101-vuotias sotaveteraani Hannes Hynönen singahti hetkessä julkisuuteen, kun sosiaalisessa mediassa hänen hehkutettiin olevan linnan itsenäisyyspäivän juhlien kruunaamaton kuningas.

0 kommenttia Lisää kommentti