Vessoja kansalle

Poliitikot eivät mielellään puhu vessoista. Käymälöiden tai viemäriverkoston puolustamisesta ei tällä selfieiden ja loaferien vuosikymmenellä tipu pisteitä, vaikka kyse on kansanterveydellisesti ja ekologisesti huipputärkeistä asioista.

19 kommenttia Lisää kommentti

Savolaisia kissoja

Pistäydyin viime viikolla Savossa, ystäviä tapaamassa.

Parissa päivässä ehdin kuulla lukemattomia tarinoita, savolaiset kun ovat tunnetusti hyviä tarinoimaan. Tässä on muutama muistelus kissoista.

Ystävälläni oli aikoinaan kissa nimeltään Marri. Se rakasti tuoretta järvikalaa niin paljon, ettei kaihtanut kastumistakaan.

0 kommenttia Lisää kommentti

Posti menee uuteen mylläykseen

Itella luopuu Suomessa nimestään ja korvaa sen vanhalla Posti-nimellä. Nimenmuutos ei kuitenkaan muuta tappiollista postitoimintaa voitolliseksi.

Ulkomaiset kuljetus- ja varastointipalvelut jatkavat Itellana ja taloushallinnon tietotekniikkapalveluja hoitava Opus Capita säilyttää toistaiseksi nimensä.

7 kommenttia Lisää kommentti

Hallitus hyssyttelee

Venäjän ja EU:n välille on syttynyt kauppasota. Turha tätä on kenenkään yrittää kieltää tai vähätellä. Osapuolten pakotteet ja vastapakotteet ovat kärjistyneet siihen mittaan, että vähemmästä ei voi enää puhua. Täyttä kauppasotaa tämä jo on. EU-maana Suomikin joutui siihen mukaan.
2 kommenttia Lisää kommentti

Laulajien maa

Walesin Kansallisooppera oli kesän vierailija Savonlinnassa, mutta tuotannot sisälsivät kahden muunkin talon työtä. Nabuccon ohjaus, lavastus ja puvut olivat Stuttgartin oopperasta. Manon Lescautin vastaava osuus tuli Varsovasta. Oopperaa tehdään yhä enemmän kansainvälisinä tuotantoina. Savonlinnan tuotantoja viedään myös pitkin maailmaa.
0 kommenttia Lisää kommentti