Annos metsää, kiitos!

"Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla yllätyt", lauloi Kipparikvartetti aikoinaan.

Viime viikolla metsä yllätti minut, parikin kertaa.

Kuulin torstaiaamuna, että eduskunta oli vastikään hyväksynyt lain Teijon kansallispuistosta. Halusin heti lähteä korkkaamaan uuden puiston. Onhan se kotoani melko kätevän ajomatkan päässä.

1 kommentti Lisää kommentti

KESK + SDP + PS

Ei, älkää antako otsikon hämätä. En yritä ennustaa huhtikuun eduskuntavaalin jälkeistä hallitusta. Voi olla tuo, tai joku muu. Savolaisittain: ”Suottaahan se olla niinnii, vuan suottaahan se olla toesinnii”. Tämä sallittaneen, koska sukujuureni ovat syvällä Savossa. Otsikko on siis vain pelkkä esimerkki.
0 kommenttia Lisää kommentti

Liehukoon lippu lapsille

Tänään on hyvä syy tempaista liput liehumaan, sillä YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää tasan neljännesvuosisadan. Se on maailman laajimmin hyväksytty ihmissoikeussopimus.

Lähes kaikki maailman valtiot ovat ratifioineet eli vahvistaneet sopimuksen.

0 kommenttia Lisää kommentti

Huonosti kiinni

Tämä on varmaan miljoonas kommentti viikon vanhaan asiaan, mutta koetetaan kuitenkin. Presidentti Niinistö lausui kenraalien edessä julki hätkähdyttävän mutta useimmille itsestään selvän asian, jonka kuulijat kuulivat ja kommenteissaan toistivat muodossa ”ryssä ottaa kaiken mikä on huonosti kiinni”. Näin ei voi sanoa ääneen julkisessa asemassa.
0 kommenttia Lisää kommentti