Liehukoon lippu lapsille

Tänään on hyvä syy tempaista liput liehumaan, sillä YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää tasan neljännesvuosisadan. Se on maailman laajimmin hyväksytty ihmissoikeussopimus.

Lähes kaikki maailman valtiot ovat ratifioineet eli vahvistaneet sopimuksen.

0 kommenttia Lisää kommentti

Huonosti kiinni

Tämä on varmaan miljoonas kommentti viikon vanhaan asiaan, mutta koetetaan kuitenkin. Presidentti Niinistö lausui kenraalien edessä julki hätkähdyttävän mutta useimmille itsestään selvän asian, jonka kuulijat kuulivat ja kommenteissaan toistivat muodossa ”ryssä ottaa kaiken mikä on huonosti kiinni”. Näin ei voi sanoa ääneen julkisessa asemassa.
0 kommenttia Lisää kommentti

Pahin vaihtoehto toteutui

Ennustaminen on vaikeaa, etenkin tulevaisuuden ennustaminen. Näin tiesi jo pitkäaikainen ulkoministeri Ahti Karjalainen (kesk.) vuosikymmeniä sitten. Poikkeuksiakin on. Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta ennakoi puheenjohtajansa Jyrki Kataisen (kok.) johdolla jo 2007 varsin tarkasti, mitä Venäjällä vuosikymmen myöhemmin tapahtuu.

6 kommenttia Lisää kommentti

Sokeripeikko

Sokeri saattaa koukuttaa.

Ja vaikkei kovin koukussa olisikaan, voi makeannälkä muutenkin olla suurempi näin kaamosaikaan. Huomaamattaan tulee napostelleeksi enemmän. Esimerkiksi suklaapalan sijaan saattaa parempiin suihin kadota jopa kokonainen levy.

0 kommenttia Lisää kommentti

Hallitus rämpii suossa

Hallitusta ei kannata enää yrittää kaataa. Eikä ennenaikaista eduskuntavaalia järjestää. Aikaa on liian vähän. Uusi hallitus olisi nopeimmankin aikataulun mukaan kasassa vasta joskus tammi-helmikuun taitteessa. Siitä olisi normaaliin vaaliin vain parisen kuukautta. Ajallinen ja poliittinen hyöty olisi minimaalinen, jos sitäkään.
0 kommenttia Lisää kommentti

Deflaatio lisää ostovoimaa

Kauppalehti siteeraa brittiläistä talouslehteä: Suomea uhkaa hirvittävän vaarallinen deflaatio. Joka laman aikaan taloustietäjät valittavat tai uhkaavat että tulee, tai että Japanissa on deflaatio. On iloittu, että Japanissa on rahan pumppaamisella talouteen saatu aikaan pientä kasvua ja jopa pikkuinen inflaatio.
0 kommenttia Lisää kommentti