Isänmaallisen kuvaston kirkkaimpiin tähtiin kuuluu Tuntemattoman sotilaan vänrikki Koskela. Häntä pidetään suomalaisen miehen arkkityyppinä – vaitelias ja asiallinen perusmies, joka hoitaa velvollisuutensa.

Koskelaa on muistettu jälleen, kun uutiset välittävät kuvia turvapaikanhakijoista.

Nuoret miehet

66 kommenttia Lisää kommentti

Suomessa henkilöllä voi olla vain yksi osoite ja kotikunta. Niiden perusteella määräytyy esimerkiksi äänioikeus, osa tulonsiirroista ja perheen virallinen koko. Kyse ei siis ole pikkuasiasta, vaan isosta osasta perusoikeuksiamme.

Kaksi kotia, yksi osoite

38 kommenttia Lisää kommentti
Kesä on nyt kuumimmillaan, tilastojen mukaan.

Käytännössä hellekamppeet ovat saaneet pysyä vaatekaapin uumenissa. Sadekamppeille on ollut käyttöä sitäkin enemmän.

Ehkä kesän paras sijoitukseni onkin ollut huippulaadukas sateenvarjo, joka mahtuu jopa pieneen käsilaukkuuni. Se osoitti arvonsa heti viime torstaina:

Kesän pienet riesat

0 kommenttia Lisää kommentti

Tämä Kataisen hallituksen puolustusministerin Jyri Häkämiehen kolmen sanan vastaus Washingtonissa Suomen ulkopolitiikan haasteista aiheutti vuonna 2007 paheksuntaa. Tuolloin se olikin liioiteltua retoriikkaa, mutta tänä päivänä sama vastaus olisi jo paljon ymmärrettävämpi.

Venäjä, Venäjä, Venäjä

20 kommenttia Lisää kommentti

Hallitusneuvotteluissa punnittiin vakavasti ympäristöministeriön tarpeellisuutta. Ikäviä viestejä vuodatettiin Smolnan saleihin. Ympäristöministeriön virkamiehet lopettavat työnteon ja nostavat jalat pöydälle lupa-anomuspaperinipun päälle, jos ministeriö sulautetaan muiden ministeriöiden sisälle.

Ministeriön kohtalo ratkeaa Pariisissa

17 kommenttia Lisää kommentti