Suomessa henkilöllä voi olla vain yksi osoite ja kotikunta. Niiden perusteella määräytyy esimerkiksi äänioikeus, osa tulonsiirroista ja perheen virallinen koko. Kyse ei siis ole pikkuasiasta, vaan isosta osasta perusoikeuksiamme.

26 kommenttia Lisää kommentti

Kaksi kotia, yksi osoite

Kesä on nyt kuumimmillaan, tilastojen mukaan.

Käytännössä hellekamppeet ovat saaneet pysyä vaatekaapin uumenissa. Sadekamppeille on ollut käyttöä sitäkin enemmän.

Ehkä kesän paras sijoitukseni onkin ollut huippulaadukas sateenvarjo, joka mahtuu jopa pieneen käsilaukkuuni. Se osoitti arvonsa heti viime torstaina:

0 kommenttia Lisää kommentti

Kesän pienet riesat

Tämä Kataisen hallituksen puolustusministerin Jyri Häkämiehen kolmen sanan vastaus Washingtonissa Suomen ulkopolitiikan haasteista aiheutti vuonna 2007 paheksuntaa. Tuolloin se olikin liioiteltua retoriikkaa, mutta tänä päivänä sama vastaus olisi jo paljon ymmärrettävämpi.

13 kommenttia Lisää kommentti

Venäjä, Venäjä, Venäjä

Hallitusneuvotteluissa punnittiin vakavasti ympäristöministeriön tarpeellisuutta. Ikäviä viestejä vuodatettiin Smolnan saleihin. Ympäristöministeriön virkamiehet lopettavat työnteon ja nostavat jalat pöydälle lupa-anomuspaperinipun päälle, jos ministeriö sulautetaan muiden ministeriöiden sisälle.

17 kommenttia Lisää kommentti

Ministeriön kohtalo ratkeaa Pariisissa

Tasavalta sai pari viikkoa sitten uuden hallituksen. Juha Sipilän kabinettia voi luonnehtia ainakin kahdessa suhteessa historialliseksi.

Hallituksessa on nyt ensimmäistä kertaa perussuomalaisia ministereitä. Näin jatketaan suomalaisen politiikan kirjoittamatonta lakia, jonka mukaan kaikki eduskuntapuolueet ovat hallituskelpoisia.

13 kommenttia Lisää kommentti

Historiallinen hallitus

SDP:ssä kuohuttaa paitsi entisen puoluejohtajan Jutta Urpilaisen sysääminen syrjään parhaimmista luottamustehtävistä myös rökälevaalitappion seuraukset.

Entisen työministerin Lauri Ihalaisen setää Maunu Ihalaista kiukuttavat puoluejohtaja Antti Rinteen toimet.

48 kommenttia Lisää kommentti

SDP:n riveissä kuohuu