Pahalta näyttää ja kalliiksi tulee!

”Läntisellä Uudellamaalla on mietittävä, miten uuden Lohjan ulkopuolelle jääneiden pikkukuntien sosiaali- ja terveyspalvelut hoidetaan” (LU 6.4.).

"Lost-sopimus on kuollut ja kuopattu. Oma käsitykseni on, että jos Inkoo suuntautuu Lohjaan, ilman muuta tehdään sosiaali- ja terveyspalvelusopimus väliajaksi. Mutta jos se suuntautuu Kirkkonummelle tai Raaseporiin, voi kysyä, miksi me hoitaisimme palvelut. Sama koskee Siuntiota", toteaa Lohjan kaupunginjohtaja Simo Juva. (Samassa LU:n artikkelissa 6.4.)

Kirkkonummi ei Siuntiota huoli. Kirkkonummen kunnanhallitus torjui liitoksen Siuntion tai minkään sen osan kanssa. Päätös oli yksiselitteinen (10 liitosta vastaan ja 3 liitoksen puolesta). Hylkäys tuli perinteisilä pesäpallolukemilla.

Siuntion Rkp ei halua Lohja-liitokseen. Mitä vaihtoehtoja Siuntiolle jää. Valtioneuvosto liittää Siuntion Suurraaseporiin.

Itsellisenä meille tulisi 9 milj. euron investointivelat kesästä 2012 vuoden 2013 loppuun. Tämän lisäksi sosiaali- ja terveydenhuollon kulut nousevat. Jostain suunnalta ne on ostettava, jotta Siuntion terveyskeskus ei tyhjene hoitohenkilökunnasta. 

Lohjalta sosiaali- ja terveydenhuollon saattaisi saada jatkumaan, jos Siuntio on valmis maksamaan niistä tuplat nykyiseen. Siihen ei Siuntiolla riitä kassavarat eikä ihan pienet verojen korotukset.

Parasta kaikkien kannalta olisi, että Siuntion Rkp vetäisi Marcus Nordströmille länget kaulaan ja kuolaimet niin tiukalle, että nuori orhi ei enää sotkisi Siuntion liitossuuntaa Lohjalle.

Kukaan tervejärkinen ei usko, että Lohjan kaupunginhallituksen puheenjohtaja hoitaa Siuntiolle edullisen Lost-jatkon. 

Ainakin kaupunginjohtaja Simo Juva puhui ihan muusta toimintalinjasta LU:n haastattelussa 6.4. Patisen ote ja lupausten perusta on tainnut haihtua Lohjalla kuin tuhka tuuleen.

Heikki Valtavaara
85 kommenttia Kommentoi

Kommentit

13.4.2012 08:41

Kaupunginjohtaja Simo Juvan puheissa on se järki, että kun suhteuttaa kuntauudistuksen tavoitteita (= luoda laajempia kuntakokonaisuuksia, jotka turvaavat peruspalvelut paremmin kuntalaisille ja missä lähidemokratia toteutuu palveluihin vaikuttamisessa (nyt yleensä eri kuntayhtymien tuottamat palvelut) = uusi kunta on paremmassa suhteessa palveluja tuottavaan alueelliseen kokonaisuuteen) esim. Siuntion/Inkoon kunnan omiin signaaleihin, niin onhan varsinkin Siuntion RKP:n ja Vihreiden toiminta varsin ristiriitaista. Eli samaanaikaan, kun pyritään irti Lohja-liitoksesta, niin samalla tehdään aloite (vastoin alkuperäistä ehdotusta (9.11) yksityiseltä sektorilta palvelujen ostamista) "Lost"-yhteistyön tilapäisestä jatkamisesta.

Ei RKP:n ja Vihreiden toimintaa Siuntiossa voi kuvailla muuten kuin, että: se, jolta pyydetään jotakin, saa kiitoksensa pyytäjältä selinpäin esitettynä kumarruksena. Sitä kutsutaan myös pyllistykseksi.

"Patisen ote ja lupausten perusta" ... tuo kommentti saakin minut erittäin mietteliääksi. Patinenhan on ollut Siuntion kuntaliitokseen osallistumista vastaan jo alunpitäen, joten liekö politiikan pelin sen verran tietäen ollut alunpitäenkin tarkoitus antaa tukea "otteella ja lupauksilla" sellaiselle taholle, joka ajaa omaa taktista linjaa. Melkeinhän tuo on näyttänyt toimivankin. Ei tästä ole kovinkaan kauan aikaa, kun Patinen kuitenkin itse totesi, että asian järjestyminen ei ole niin yksinkertaista tms.

Veikkaan pikemmin, että ei tarkoitus ole alunperinkään ollut luvata mitään, mistä olisi otetta tai millä olisi jotakin varmaa perustaa. Senhän jokainen tajuaa, että ei Patinen juuri mistään taida yksin päättää edustuksellisessa demokratiassa - toki hänellä vaikutusvaltaa on. Puhua ja lupailla saa mutta näiden puheiden ja lupausten tarkoitusperät nyt taitavat olla selvääkin selvemmät. Hinta tulee olemaan joka tapauksessa suolaisempi, jos esim. Siuntio syystä tai toisesta jäisi pois kuntaliitoksesta ja erillissopimus saataisiin aikaan (?).

Suosittelen samaa, että Siuntion RKP tulisi vihdoin ja viimein järkiinsä. Se olisi avain myös Vihreiden "järkiintymiselle" - näkisivät hekin vihdoin "vihreää valoa vessaparerirullan toisesta päästä". Siuntion VIHREÄT?

13.4.2012 10:45

Nummi-Pusulan terv.kesk henkilökunnasta(Karviainen) ainostaan alle puolet siirtyy Lohjalle, loput jää Karviaiseen. Kartoitus jo tehty.
Jos Siuntio jää itsenäiseksi, niin Siuntiosta saadaan tarvittava henk.kunta tuottamaan palvelut Nummi-Pusulalaisille.
Siuntiolaiset voivat ostaa palvelunsa jostain muualta.

13.4.2012 15:49

Tämän päivän Västra Nylandissa oli hyvä kirjoitus Bo Holmbergiltä. Hän toi esille sen, että kuinka Siuntion kohdalla muutama poliitikko saa vaarannettua kokonaisen kunnan tulevaisuuden omalla toiminnallaan. Kirkkonummi on oman virallisen mielipiteensä ilmaissut enemmän kuin selvästi, että se ei ole kiinnostunut lännen suunnasta (nyt jo ties kuinka monenteen kertaan), joten pohja koko Porkkala-haaveelle, jota nämä eräät ovat mainostaneet ("kyllä on kiinnostusta") Siuntiossa, on täysin vailla pohjaa. Holmberg osui asioiden ytimeen.

13.4.2012 16:30

Jos kuntaliitosta ei tule, niin on sanomattakin selvää että kalliiksi tulee järjestää palvelut Siuntiossa. Ja vaikka LOST saisikin jatkoa niin on totta että hintalappu palveluilla on varmaan eri kuin nyt tai että Uusi Lohja ne järjestäisi.
Kovaan ääneen täällä Patinen oli aikoinaan toitottamassa jatkoa Lostille.
Aika taidokkaasti vaan aiemmin LU:n kirjoituksessa Patinen ei enään ollutkaan niin varma LOST:n mahdollisuuksista jatkaa.
Onneksi nyt näyttää siltä että monikuntaliitos tulee, kiitos siitä ja sen myötä myös tuo palvelukysymys järjestyy.

13.4.2012 18:00

Kuntaliitoss tulee, jippiii!. Lohjan ja Nummi-Pusulan kuntaliitos oli kahteen suuntaan ehdollinen. Jos hallinto-oikeus hyväksyy Nysä-Nordströmin tekmät kantelut, on Siuntio Outside. Viisas hallinto-oikeus, kun näki rkp-väen vedätyksen ja hävyttömän menon. Arvo se on demokratian mukaisillla päätöksilläkin - eina ei voi voittaa, vai mitä mieltä on Siuntion rkp, ja sen kaksi öykkäriä.

Nyt odotellaan Lohjan 2.5. kokousta. Toivottavasti Lohja nappaa Siuntion mukan rekeen. Iso kunta olis paljon parempi kuin Pikku-Siuntio ison kunnan naapurina ja riippakivenä Lost ruikuttajana. Siuntio ei yksin pärjää täsä kylmässä maailmassa. Tosiasioille ei voi mitään. Lähdetään lohjalaisina liikkeelle siitä, että Siuntio tulee osaksi suurkuntaammme. Otetan se toinen vaihtoehto käyttöö. Annetaan sen kolmikunta liitos paperin odottaa valtioneuvostossa vaikka sinne kesäkuun loppuun. Silloin saataisiin mukava linnarauha loppuvuodeksi.

Siuntion rkp-n kannattaa liitosta vastuaessaan ja loppurimpuilussaan huutaa kovaa ja julkisesti apuun 1) Wallinia 2) Patista 3) Folktingetiä 4.) Anna-Maja Henrikssonia 5) Åbon säätiötätiöitä 6) muita rkp-säätiöitä 7) Kimmo Sasia 8) Alexander Stubia 9) Marit Feldt-Rantaa ja 10) Inkoon kuntaa, niin ja tietenkin pahnan pohjimmaisena 11) Marcus Nysä-Nordströmiä

Suosittelen rkp-lle käyttöön yhdistelmää Patinen/Nysä-Nordström. Silloin olis yleisöllä ja äänestäjillä lystiä. Nämä sankarithan ne viime kerrallakin sössivät, minkä kerkis.

Olen Brita the Tiukka Tädin kanssa ihan samaa mieltä. Siuntio, tervetuloa Lohjalle.

13.4.2012 18:13

Minä myös. Tahdon älyttömästi maajussille morsiameksi. Sit vietettäis romantisesti Satu Häitä toisella kanavalla. Tulkaa nopeaan, meitä on monia odottajia. Pannu ja muut tykötarpeet on tulikuumana. Kuva olis kiva.

With love!
Lohjatar

13.4.2012 18:28

Vai on pannu kuumana, morsian kanssa?
Tullaan tullaan malttia Lohjatar, kun päästään maaliin niin tuntuu sit aina vaan paremmalta....
Kuvaa ei nyt ollut heittää. Katseen kestävää ollaaan ja kyllä meitä täältä riittää useammallekkin.

13.4.2012 18:22

Kyllä tämä liitos on jo totta, en näe yhtään syytä miksi Lohja ei ottaisi Siuntiota mukaan , jäiväthän he odottamaan hallinto-oikuden päätöstäkin asiasta. Tuskin olisivat jääneet jos eivät olisi tosissaan monikuntaliitoksen kanssa.
Ainahan sitä saa valittaa mutta korkein hallinto-oikeus ei välttämättä edes ota asiaa käsiteltäväksi, hallinto-oikeus kun oli antanut jo todella perusteellisen päätöksen asiasta.

13.4.2012 18:38

Liitosta Ei Tule....uskokaa Pässit..!

13.4.2012 18:59

Höpö höpö

13.4.2012 19:17

Varpina tulee ja vahva sellainen. Se ei nääs ole enää mikään uskon asia. Ryhdytään vaan kasvattamaan kukkasia, joilla voimme tervehtiä ja ottaa vastaan lohjalaiset vapauttjamme. Finaalissa ollaan Siuntion toisen parenteesin osalta. Tack och adjö!

13.4.2012 18:46

Unkalla aina pannu kuumana. Lohjattarelle tiedoksi. Maajusseja löytyy riittävästi.
Hyviä ja vähemmän hyviä. Myös ekstraa välillä tiedossa.

13.4.2012 19:10

Peräkammarien pojat ei sit kelpaa. En huoli niitä, koska ne hakee vaan anoppiia äitinsä korvikkeeks. Niillä pojilla saa olla vaikka kuinka kovat pe......... , no siis peräkärryt tietty.
Tosi ihanaa, ett Karjalohjakin tulee mukaan. Valinnanvara kasvaa. Taitaa olla meidän neitojen markkinat. Nyt on siis naisten haku. Olispa nyt kunnolla flaksia.
Minä olen ihana ja vaalea lohjalainen kaunotar. Sopusuhtainen kaikilta osin, en lähelläkään keski-ikää. Niin passeli jokaiselle siuntiolaiselle vapaalle maajussille. Ukkomiesten ei kannata yrittää, vakka olisi millaiset vehkeet ja peräkärryt.

Patiselle olen jo ajat sitten antanut pakit. Tylsä mies ja niin täynnä puheenjohtajuutta, ettei sitä jaksa ees uhtä yötä. Onkos teidän Nordström samaa laatua Patisen kanssa. jos, niin sitä en kyllä kelpuuta. Eikös se Nyström ole ihan tolkuton suomenkielisten riistäjä muka ruotsinkielisten hyväksi. Sen kanssa en suostuisi puhumaan ruotsia vaikka hyvin osankin. Sitten voisin hetken harkita Nordströmmin kanssa kaveerausta, jos se opettelee sujuvasti pukuun ja kirjoittaan suomea. Onhan se sentään tuota ruotsinvääntöä paljoon, ihan monin verroin isompi kansalliskieli.

With love!
Lohjatar

13.4.2012 19:24

Eihän sitä tiedä millaisia oriita Siuntiossa on tarjolla Lohjattarelle, polkee ku Simo hilloa.
Onko Lohjatar kova kuntoinen ja timmi jotta kunto kestää mukana vauhdissa?
Voi tulla sellaista kyytiä ettei ole nähty.

13.4.2012 19:24

Eihän sitä tiedä millaisia oriita Siuntiossa on tarjolla Lohjattarelle, polkee ku Simo hilloa.
Onko Lohjatar kova kuntoinen ja timmi jotta kunto kestää mukana vauhdissa?
Voi tulla sellaista kyytiä ettei ole nähty.

13.4.2012 20:51

Lohjatar, Din pappa här. Har lovat dig att vara här och flörtta med finskatalande pojkar, som är efter bara...
Du mäste genast gå tillbaka till din hem.

13.4.2012 21:04

Ursäkta, anna tytön metsästää ettei jää vanhaksi piiaksi.

13.4.2012 19:13

Miksi se Brita niiin tiukka lienee? Eihän tämä liitos toki elämää suurempi liene?
Touhu jatkuu meillä kaikilla myös tämän jälkeen? Voisko hieman löysätä?

13.4.2012 19:19

täti on tiukka kun ei ole parempiakaan vaihtoehtoja, yksinkertaista, hyvä herastuomari.

13.4.2012 19:30

"Kunnat ovat jättäneet lausuntonsa suuresta kuntauudistuksesta viimeistään tänään. Suurin osa kunnista vastasi hallituksen kyselyyn, mutta moni myös kieltäytyi kokonaan. Kuntaliiton mukaan kunnilta puuttui olennaisia tietoja lausuntoja antaessaan. Ministeri lupaa, että kuntien lausunnot otetaan huomioon kuntauudistuksessa.

Niille kunnille, jotka eivät halua minkäänlaisia kuntaliitoksia Virkkusen viesti on selkeä.
- On aivan selvää, että kaikkia kuntia tulee koskemaan tarve tehdä uudistuksia.
Pakkoliitoksista puhuminen on Virkkusen mukaan ennenaikaista. "

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/04/virkkunen_kuntauudistus_koskee_kaikkia_kuntia_3404587.html

13.4.2012 19:34

Ei mene kuin kymmenisen vuotta niin ryssät ovat vallaneet koko suomen..
Kovaa vauhtia ovat tulossa, itäsuomessa toinen kieli on jo RYSSÄNKIELI, mut Svenska on niin kauhia Pöhköille Suomalaisille.
Karjalassa vievät jo toista kertaa maat Suomalaisilta, alati muuttuvilla lakipykälillä...........!
Tyhmyydestä saa maksaa kovan hinnan.

13.4.2012 19:41

Vai että vaalea ja ihana! Ja aivan omasta mielestään? Siuntion voit jättää heti pois
tästä. Siellä vaan degeneroituneita aatelisia ja nousukkaita. Vanhat Siuntiolaiset
ovat ylpeitä mutta köyhiä. Kaikki meni jo torpparijaossa. Lisänä tietysti ryssä vei.
Myöhemmin. Lopuksi jaettiin siirtolaisille. Mitä siitä, jotain meren saaria jäi ja vähän
muuta. Köyhyyttä ja velkaa. Andelsbanken hoitaa.
Vaan tuolla Karjalohjalla. Unkka täynnä omaisuutta tuhlaavia. Köyhiä tietysti mu-
kana, mutta kunniallisia. Vanhoja kulttuurisukuja, Teosto hoitaa rahoituksen. On
myös taiteilijasukuja, jotka elävät omillaan ja apurahat päälle. Tietysti myös osa
omaperäisiä, joista ei saa selvää.
Pienenä, vaan ei vähäisempänä tietysti nämä maata omistavat poikamiehet. Tietys-
ti lainausmerkeissä. Tiettävästi joka lähtöön? Nyt näin näissä merkeissä pitää antaa
tämä touhu vain Lohjattaren omaan tietoon. Ei kai tässä nyt muuta liene?

13.4.2012 20:23

Turha dissata Siuntiolaisia, täältä jyrähtää usko pois.
Ei mitää maajusseja vaan kunnon miehiä, toki muutama maajussi poikamies täälläkin.
Karjalohjalta ei varmaan ole vastusta Siuntiolle, Lohjatar usko minua ^_^.

13.4.2012 19:57

Onpa keskustelu käynyt vilkkaaksi. Mukavastihan viikonloppu menee, kun lueskelee itse kunkin hengentuotteita.
Minusta Brita the Tiukka Täti on ehdottomasti paras nostattamaan keskustelun emotionaalisia aspekteja ja vauhtia.
Tony on todellinen totuuden napsija. Hänen iltapäivällä klo 15.49 laittamansa teksti on samaa asiaa, jonka olisin itsekin tuonut esiin. Laitan myöhemmin tänään suoria lainauksia Bo Holmbergin tekstistä, kunhan saan Västran käsiini.
Mutta Tony ehti ensin kommentoimaan.

Tässä Tonyn teksti uusintana (13.4.2012 klo 15.49):
"Tämän päivän Västra Nylandissa oli hyvä kirjoitus Bo Holmbergiltä. Hän toi esille sen, että kuinka Siuntion kohdalla muutama poliitikko saa vaarannettua kokonaisen kunnan tulevaisuuden omalla toiminnallaan. Kirkkonummi on oman virallisen mielipiteensä ilmaissut enemmän kuin selvästi, että se ei ole kiinnostunut lännen suunnasta (nyt jo ties kuinka monenteen kertaan), joten pohja koko Porkkala-haaveelle, jota nämä eräät ovat mainostaneet ("kyllä on kiinnostusta") Siuntiossa, on täysin vailla pohjaa. Holmberg osui asioiden ytimeen".

Vähän - eikä niin vähän ollenkaan - on sellainen tuntu, että Karjalohjalla ja Nummi-Pusulassa meille siuntiolaisille nauravat jo aidanseipäätkin. Valitettavasti ja ennen kaikkea Marcus Nordströmille.
Patinen ei enää pysty hämmentämään peliä niin paljon, että viitsisin uhrata palvelimen muistitilaa hänen takiaan.
No sen verran voin sanoa, että Patisella on pallo ihan hukassa. Tätä peliä ei pelata jäällä mailojen kanssa.

13.4.2012 20:59

Heh heh heh...Missäs sun pallo.....?

13.4.2012 21:22

Palloista puheen ollen: missä sinun oma pallosi on, nimimerkki X?

13.4.2012 20:14

Hei Valtavaara, ei tässä ole mitenkään tarkoitus viihdyttää herraa. Me vaan täällä
kommentoimme Siuntiolaisia. Samalla tuomme esiin tätä ei niinkään vähäistä omaa
olemustamme. Joka ansaitsee kyllä kaiken esiintulon. Eli täällä on paikalla kaiken-
laista henkilöä, jotka ansaitsee tulla esille. Kulttuurissa löytyy sekä aikaansaapaa
työntekijää. Josta olikin jo maininta. Myös täytyy tuoda esiin nämä ns. vapaat poikamiehet, jotka jo aikoja ovat olleet esillä eri tahoilla. Ja jotka koko ajan suorit-
tavat erilaisia tehtäviä niin seurakunnan, kuin kunnan tms. palveluksessa. Ja myös
vapaana yrittäjänä koko ajan.

13.4.2012 21:24

Valitan Unkka!

Lukeminen ja kirjoittaminen ovat sellaisia tosiasioita, että ne viihdyttävät minua.
Niitä olen tehnyt jo pitkään ja teen edelleen. Siksi viihdyn täällä. En kaiken aikaa, kun muutakin seurattavaa on. Juuri nyt esimerkiksi Voice of Finland.

Siuntio-asiat ovat neljän vuoden aikana tulleet niin tutuiksi, että tekstiä syntyy selkäytimestä.
Siuntion Rkp on on mielenkiintoinen ilmiö. Viimeisen neljän vuoden aikana heidän kuplansa on puhjennut muiden puolueiden valtuutettujen ansiokkaan työn avulla. Pois lukien tietty pienet Vihreät miehet, joiden valtuustokauden tavoite on peesata katkeraan loppuun asti Siuntion Rkp:tä.

Harvoin törmää niin neitseelliseen maaperään kuin täällä Siuntiossa. Sitä olen alusta lähtien ihmetellyt (kohta kymmenen vuotta), miten tääällä on suostuttu viime vuosikymmen puoliväliin asti elämään Rkp:n despotismin alaisuudessa.

Mikään ei ole niin mukavaa kuin lukea tapahtumia, puheita, keskusteluja ja kirjoituksia niitä vähän pohdiskellen. Tästä on kyse Unkka:
- tarkkaile, tutki, kuuntele, jne
- analysoi
- erittele
- yhdistä
niin ymmärrät!

Niin helppoa ja hauskaa se on.

13.4.2012 21:37

Muuttaisit juupajoelle, Hemmetin PÄSSI:!!!!

13.4.2012 22:06

Diipadaapaduu, vai juupajoelle? Onko nimimerkki X itse harkinnut juupajoelle muuttamista?

"Hemmetin PÄSSI"?

13.4.2012 22:01

Minusta on todellakin oikein, että tajutaan miten vakavasta asiasta Siuntion tapauksessa on kysymys.

Se, että Heikki Valtavaara tuo faktaa pöytään lukuineen, on oikein.

Siuntion kuntalaisten julkisten palveluiden kohtalolla on leikitty tavalla, joka etsii vertaansa.

On tosiasia, että monet nämä "demokratiaksi, oikeuksiksi ja milloin yksityishenkilön mielipiteiksi" puetut päättäjinäkin olevien henkilöiden toimet ovat merkkinä huolestuttavasta suhtautumisesta koko kuntademokratiaan ja etenkin päättäjien vastuullisuudesta kuntalaisia kohtaan.

Sitten vielä jotkut irvailevat ihmisille, joilla on rohkeutta ja voimaa laittaa itsensä likoon yksityishenkilönä ja tavallisena kuntalaisena normaalin demokratian ja kuntalaisten palveluiden turvaamisen eteen. Sillekö pitäisi irvailla?

Tästä on jo useampaan otteeseen erään taholta varoitettu, että kun Siuntion (ja erään lohjalaisenkin päättäjän) toimet suhteutetaan maanlaajuiseen kuntauudistusprosessiin, niin valitettavasti esim. Siuntion RKP on toiminut tavalla, joka antaa malliesimerkkejä siitä, kuinka edustuksellisen demokratian mukaista kuntaliitosta voidaan yrittää horjuttaa pitkin Suomea, kun tarvitsisi ryhtyä pohtimaan tarpeellisia kuntaliitoksia.

Kysykääpä RKP-läiset ylipäänsä (ja Siuntion Vihreät) itseltänne, että edistääkö tällainen toiminta kuntien itse tekemien, edustuksellisen demokratian päätöksistä lähtevien, VAPAAEHTOISTEN kuntaliitosten toteutumista? Ei varmasti!

Tajuavatko RKP-läiset sitä, että hallituksen ensisijaisena tavoitteena on saada aikaan vapaaehtoisia kuntaliitoksia, ei pakkoliitoksia, jotka perustuvat johonkin valmiiseen virkamiesesityksenä tehtyyn kuntakarttaan? Kyllä tämä aspekti on tehty jopa pääministeri Jyrki Kataisenkin suusta kuultuna selväksi ja ihan julkisesti.

Uskon vakaasti, että Helsingin hallinto-oikeus on jo antanut signaalin, jota kannattaisi kuunnella!

13.4.2012 22:12

Näin se on. Jos täällä joku erehtyy kirjoittamaan asiaa, leimataan hänet heti, mm yksinkertaiseksi tms. Jargonia saa jauhaa mutta se on ihan ok, jopa suotavaa.
Tony ja Valtavaara ovat hyvinkin asialinjalla.
Jatkaakaa samaan malliin.

13.4.2012 22:02

X, olen samaa mieltä, harmi et Pässi muutti aikoinaan Siuntioon, tiesi varmaan että Siuntio on myös Ruotsinkielinen kunta.
Todellinen"Ruudinkeksijä".

13.4.2012 22:09

Ei Siuntio ole "Ruotsinkielinen kunta". Siuntio on kaksikielinen kunta, missä ruotsinkielisiä on n. 30 % kuntalaisista.

Tiesitkös nimimerkki VALKOTAKKINEN tätä asiaa?

13.4.2012 22:12

Huom, Kirjoitin MYÖS....

13.4.2012 22:21

Niin, niin. Mitä sitten?

Mitä se sana "myös" tarkoittaa? Sehän voi sinänsä viitata lukemattomiin asioihin ja ominaisuuksiin. Ymmärrätkö vai pitääkö selventää?

13.4.2012 22:28

No mutta, Herra X on valinnut Valkotakkisen matkaseurakseen.
Harmi, tuli vain kotimaan matka - pääsette Juupajoelle.

Mutta lisätään kierroksia tähän peliin.
Tulkaa siis omilla nimillänne mukaan tähän menoon.
Sittenhään meillä ilo irtoaa ja riemu repeää.

Jään odotteleman -Roger!

14.4.2012 19:38

Sori Valtavaara, En ole Roger, ihan tavan siuntiolainen joka otti liikaa taikaajuomaa...
Anteeksi "Pässi" nimittelyä , alkoi tuo runosuoni pulppuamaan taikajuoman ansiosta.. :(

14.4.2012 21:45

Ei hätiä mitiä. Uskot varmaankin, jos sanon, etten ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä.
Kaikkea on nähty ja koettu. Matkalla oppii - myös antamaan anteeksi, kuten nytkin
Arvostan anteeksipyyntöäsi nimimerkinkin takaa.
Päivän teemaan:
Kävin tänäänkin Lohjalla asioimassa?
Nyt en halua provosoida sanoilla, joten kysyn lyhyesti - "Mikä siinä Lohjassa niin mättää?"

13.4.2012 22:35

Eiköhän puhkaista loputkin RKP-kuplasta. RKP on katoavaista ainesta Suomessa. Kiitos kuuluu myös Marcukselle, Yrjölle ja Peppelle, jotka ovat edesauttaneet asiaa oikein roppakaupalla. Patinenkin alkaa olla menneen talven lumia. Päätöksenteossa on äly tarpeen tulevaisuudessa. Kiitos Heikki Valtavaaralle ja Tonylle asiallisista kirjoituksista, tuotte meille kuntalaisille faktaa pöytään.

13.4.2012 22:59

Nii'in! "Aatsipoppaa, pojat keitti soppaa". Se on sillä tavalla, että kun keittelee kovin sakeita soppia ja liika pitkään, niin soppa voi palaa pohjaan.

Käry käy ja sopankeittäjät ei lopulta kestä itsekään käryä ja palohälyttimen ääntä. Se on hurja ääni se hälytysääni.

13.4.2012 23:12

Juu, ja se häly voi tulla nopeastikin, vai mitä pojat? Jäädään odotteleen oikeeta numeroo ja naamaa.

13.4.2012 23:37

Kyllä mä sanon, et koko RKP on mennyttä kalua.

Kyllä noi Siuntion ärkoopeen (ja apupuolue Viheriät) valittajat on kans oma luku sinänsä.

Syöksykierre on valmis ja nyt nähdään sit viimeiset aironvedot: Är ... ääh! ... koo .. ööh! ... pee ... uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh!

En mä tajuu mitä tuo Patinenkin oikein tavottelee?

Mä oon sitä mieltä, että asiat asioina ja kuntalaisten etu ykköseksi. Sitä varten kunnissa tehdään demokraattisia päätöksiä ja toimitaan sit niiden mukaan. Eiks se nyt jo kokeneelleki poliitikolle oo menny perille, että päätöksen jälkeen pulinat pois ja toimitaan yhdes rintamas päätösten mukaan, oli ne sitte mielusia tai ei?

Patisenkaan kohdal Lohjan näkökulmasta ei pitäs olla pienintäkää epäselvyyttä, miten toimii ja miten ei.

Mutta ei kun ei. Patiselle: hei, hei!

14.4.2012 11:47

Terveisiä Espoosta!
Täällähän on menoa taas kerran. No sillä tavalla tällä kertaa. Ihmeen paljon te saatte epäasiallisia kirjoituksia ainakaan. Vaan ei tuo haittaa, jos epäasiallisella kirjoittelulla saa tulosta aikaan. Se on mielestäni kirjoittajan tyhmyyden osoittamista, jos kirjoittaja kohteen etu- ja sukunimen mainiten parjaa keskustelun koko tämän keskustelijan avaajaa.
Onko tämä kovin tyypillistä Siuntiossa. Valtavaaran esitys X:lle valkopipoiselle on meidän tekstien seuraajien kannalta hyvä ja kiinnostava ehdotus.
Yhtä kaikki Siuntio taitaa olla pahassa haarukassa. Suupalana Lohjalle pakolla ja itkien Raaseporiin. Onneksi me olemme kaukana teistä. Meitä kiinnostaa Kauniainen verotulojen kasvu ja miksei Kirkkonummikin, kun siellä kuulemma on runsaasti kaavoitettavaa ja myymättömiä tontteja. Mihin te siuntiolaisreppanat joudutte, se jää arvattavaksi ja teidän kannaltanne piinalliseksi odotteluksi.
Seuratkaa Wallinin tekemisiä ja samaten oikeusministeri Henrikssonin vipeltämistä Kuntaliitoksen osalta. Näiden kahden kautta ruotsalainen kansanpuolue yrtti pudotella ureaa teidän silmillenneKaikkineen nuo sitaatit Länsi-Uudessamaassa kertovat hyvin Lohjan ehdot siuntiolleTerveisiä Espoosta!
Täällähän on menoa taas kerran. No sillä tavalla tällä kertaa. Ihmeen paljon te saatte epäasiallisia kirjoituksia ainakaan. Vaan ei tuo haittaa, jos epäasiallisella kirjoittelulla saa tulosta aikaan. Se on mielestäni kirjoittajan tyhmyyden osoittamista, jos kirjoittaja kohteen etu- ja sukunimen mainiten parjaa keskustelun koko tämän keskustelijan avaajaa.
Onko tämä kovin tyypillistä Siuntiossa. Valtavaaran esitys X:lle valkopipoiselle on meidän tekstien seuraajien kannalta hyvä ja kiinnostava ehdotus.
Yhtä kaikki Siuntio taitaa olla pahassa haarukassa. Suupalana Lohjalle pakolla ja itkien Raaseporiin. Onneksi me olemme kaukana teistä. Meitä kiinnostaa Kauniainen verotulojen kasvu ja miksei Kirkkonummikin, kun siellä kuulemma on runsaasti kaavoitettavaa ja myymättömiä tontteja. Mihin te siuntiolaisreppanat joudutte, se jää arvattavaksi ja teidän kannaltanne piinalliseksi odotteluksi.
Seuratkaa Wallinin tekemisiä ja samaten oikeusministeri Henrikssonin vipeltämistä Kuntaliitoksen osalta. Näiden kahden kautta ruotsalainen kansanpuolue yrtti pudotella ureaa teidän silmillenneKaikkineen nuo sitaatit Länsi-Uudessamaassa kertovat hyvin Lohjan ehdot Siuntiolle.
Antakaa palaa, niin Espoossakin on tarjolla sadepäivän rattoa!

14.4.2012 11:52

Jotain pöljää tein, kun tuo teksti lasahti kahdesti mukaan. Sorry vaan.

14.4.2012 12:00

On totta että täällä on paljon epäasiallistakin keskutelua, toisaalta ehkä jotkut ovat ansainneet kuullakkin sellaista tosin olen sitä mieltä että Valtavaara ei ole ansainnut, hän sentään rohkeasti ottaa asioita esille.
Epäasiallisuuksia latelee täällä ne jotka eivät kestä katsoa asioita suoraan niin kuin ne on, vaan polttavat päreensä heti jos joku on erimieltä kuin he.

Liitos asiaan, Siuntio ei liity pakolla Lohjaan, kyseessähän on tällä hetkellä vapaaehtoinen kuntaliitos.
Toiseksi , Raaseporiin itkien, never ever, ei tule tapahtumaan, vaikka Wallin ja Henriksson kuin haluis.
Hiiteen koko RKP samoin nuo kaksi tyhjän toimittajaa.

14.4.2012 12:34

Meillä lohjalaisilla on koko ajan kasvanut halu olla tukemassa Siuntion demokraatista päätöstä kuntaliitoksesta. Edellisen kerran, kun käsittelimme asiaa valtuustossa, asetuimme Siuntion tueksi äänin 34-17. Paljon on liitosmyönteisyys kasvanut meidän valtuutettujen keskuudessa. Saman kehityksen vahvistumista odotan 2.5. valtuustossa. Kaikki kanteluthan menivät kumoon Helsingin hallinto-oikeudessa. Minä äänestän sen puolesta, että monikuntaliitoksen paperit pidetään valtioneuvostossa, josta päätöksen on tultava kesäkuun loppuun mennessä.

Hoidelkaa te siuntiolaiset Marcus Nordström aisoihin. Meillä on täällä valtuustoryhmien puheenjohtajien kesken todettu, että Jussi Patinen on pahasti menettämässä mahdollisuuksiaan ensi vaalikauden kunnanhallituksen puheenjohtajaksi. Jos hyvin käy tai huonosti itse asiassa, niin meidän kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtajistossa on perussuomalaisilla vahva asema. Meistähän se kiinni on.

Patinen ei näköjään osaa pitää sormiaan irti tietokeen näppäimiltä. Kyllä me tunnemme kuumakallemme kirjoitustyylin. Se lähentelee samaa kuin Lohjan hallitustyöskentely. Esiintyy valtuustossakin samalla tyylillä. Hieman on pehmeämpää valtuustossa, koska siellä on paikalla Länsi-Uusimaa, joka ei kuulu sekään Patisen suosikkeihin. ei muutkaan mediat ole Patisen mieleen

Yhtä kaikki, tervetuloa osaksi elinvoimaista Lohjaa siuntiolaiset!

14.4.2012 12:43

Kiitos Geronimo, tuo oli erittäin hyvä kommentti ja voit olla varma että pistämme Nordströmin kuriin keinolla tai toisella.
Iloiten tulemme osaksi Lohjaa.
Mitä tulee Patiseen olen ihmetellyt että sillä koulutuksella ja siinä asemassa missä hän on, tulee tuutista sellaista sontaa ja sellaisella vauhdilla, ettei edes eskarilainen pysty siihen.
Vaikka nyky pennut nokkelia ja kärkeviä onkin.
JP:n tyyli kyllä tunnetaan .

14.4.2012 13:15

Kiitos GERONIMO!!!

Totuuden ja oikeudenmukaisuuden valo on paras pahuuden ja valheellisuuden karkottaja.

14.4.2012 13:23

Mä oon sit iloinen tuosta mitä sä Geronimo kirjotit!

Siitäs saitte Nulstlömmi ja Jutinen!

Eräät saa mennä kotiin, pistää tutin naamariin, heittäytyä selälleen itkemään ja sit välillä tuttia lutkuttaan. Hellanlettas!

14.4.2012 15:33

Voisiko Geronimo tai joku muu Lohjan valtuustoa läheltä tunteva heittää veikkauksen päätöksestä 2.5. Sillä on nopeita ja kauaskantoisia vaikutuksia ja olisi helpottavaa "tietää" lopputulos. Mitä kaupunginhallitus esittää, onko se jo tiedossa?

14.4.2012 17:11

Empä usko, että Lohjan kaupunginvaltuuston yksikään jäsen ryhtyy täällä spekuloimaan ja ennakoimaan kunnanhalituksen päätöksiä. Kunnanhallituksen puheenjohtajan näkemykset tiedetään. Mitä lie ne keinot ja konstit, joilla häntä on viety takinkääntöön sitten viimesyksyn. Ilmiöt, toimintamallit ja seuraukset ovat säälittäviä. Hei hei vaan Patinen, Ei tule ikävä!
Näissä kuntaliitosmittelöissä ei kannata veikata, vaikka Veikkaus Oy kuinka mainostaisi, että veikaten voitat.

14.4.2012 20:21

Siellä jo X pyytelee anteeksi ja hyvä niin. Anteeksipyytäminen on aina reilua ja kyllähän joskus saattaa mennä jutut överiksi. Mutta täysin eri asiahan on esim. perättömien lausumien esittäminen, sitähän ei voi enää noin vain kuitata. Mutta onko parempi olla pässi kuin lammas, sillä niitäkin Siuntion politiikassa riittää?!

14.4.2012 21:09

Kyllä sitä olisi muutamalla muullakin anteeksi pyydeltävää kuin X:llä.
Samaa mieltä että kyllä Siuntion politiikassa on sellasia lapatossuja mukana ettei paremmasta väliä. Oma napa lähinnä.
Ettei vaan kukaan loukkaannu jos on erimieltä tai sanoo tiukasti oman mielipiteensä.

15.4.2012 22:30

Tässä on vakavasti puhuttuna pointtia: osa poliitikoista on ns. lapatossuja eli myötäilijöitä tai jopa omien intressipiiriensä pelottamia, tms.

Tällä seikalla voi olla vaikutusta myös todellisen demokratian toteutumiseen. Otetaan esim. päätöksentekotilanne, missä päättäjällä on aito ja oikea mielipide, jonka hän tietää olevan oikeudenmukainen ja kaikkien yhteistä etua ajava. Silti voi tulla eteen seikkoja, jotka saavatkin päättäjän pelokkaaksi ja vaihtamaan mielipiteensä päinvastaiseksi.

Mitä sanoisitte tilanteesta, missä olet päättäjä ja yrittäjä, jonka elinkeinon harjoittaminen onkin sidoksissa tahoon, joka ajattelee vastoin omia poliittisia näkemyksiäsi ja tämä taho pystyy tarvittaessa merkittävällä tavalla haittamaan elinkeinosi harjoittamista?

Yllättäen ennen päätöksentekoa, alkaa tältä taholta tulemaan enemmän ja vähemmän selviä vihjeitä siitä, että olisi parempi olla samaa mieltä tämän tahon kanssa. Mitä silloin teet? Toimitko omantuntosi ja oikeaksi tietämäsi kannan mukaisesti, vaiko käännätkö yllättäen takkisi, silkasta siitä pelosta, että yritykselläsi alkaa alamäki, mikäli toimit toisin?

Onko tällainen esimerkki todellisuutta, sitä voi jokainen pohtia mielessään ja punnita esimerkin realistisuutta.

Entäpäs, jos olet päättäjä ja samalla virkamies julkisessa viranomaistahossa, missä jokin esimiehistäsi on eri mieltä poliittisista asioista kuin mitä sinä olet? Uskallatko olla kovin avoin omissa mielipiteissäsi, vaikka tietäisit niiden olevan yhteistä etua ajavia mielipiteitä? Entä äänestyskäyttäytymisesi? Mitä jos olet kouluttautumassa lisää, joka antaisi sinulle mahdollisuuden nousta eteenpäin virkamiesurallasi (esim. opetushallinnon tutkinto). Toimitko silkasta ylenemisesi estymisen pelosta toisin, kuin mihin todelliset näkemyksesi sinua moraalisesti velvoittaisivat?

Tämänkin esimerkin mahdollista realistisuutta voi miettiä jokainen mielessänsä.

Tiedämme jokainen omasta arkielämästämme, että juuri kenenkään ei siedä ryhtyä liian "hiljaiseksi, kiltiksi ja nöyräksi". Miksi? Siksi, että pian alkavat opportunistit haistamaan sinussa potentiaalia "ylikävelemisen suorittamiseksi" opportunistin etujen toteutumiseksi.

Sama voi olla myös politiikassa. Vaikka päättäisitkin kaikissa päätöksentekotilanteissa oman aidon mielipiteesi mukaisesti, saattavat äänekkäät oppositiossa olevat saada aikaan hälyn, joka yllättäen alkaakin realisoitumaan illuusion ja äänekkäiden valheiden kautta todellisuudeksi. Tämä muuttuukin kohta päätöksentekojärjestelmän kollektiiviseksi illuusioksi, että nyt on jokin poikkeuksellinen tilanne. Yhtäkkiä aletaankin toimia tavalla, joka on oppositioon jääneen poliitikon mieleen.

Samalla, kun tyydyit päättämään oikein ja uskoit sen riittävän, alkoikin suunnaton joidenkin oppositioon jääneiden äänekäs rummutuskampanja yhdessä "hieman kyseenalaisin keinoin maustettuna". Yhtäkkiä löydätkin itsesi keskeltä päätöksentekojärjestelmän kaaosta, joka ei ole minkään järjen mukainen.

Jokainen voi miettiä mennyttä analysoiden, kuinka realistinen tällainen tilanne on.

Jokaisen päättäjän kannattaisi myös miettiä sitä, että kuinka tärkeää on pitää julkisuudessa aktiivisesti esillä asioita, jotka vastaavat realiteetteja ja tosiasioita. Kaikki tämä esillä pito senkin jälkeen, kun on tehty päätöksiä, jotka johtavat jatkoprosesseihin. Myös tosiasioihin pätee se, että "kertaus on opintojen äiti". Väärä informaatio kannattaa torjua ajoissa ja päättäjillä on yleensä auktoriteetti, joka siihen torjumiseen vaaditaan.

Ei kannata olla siis liian hiljainen ja kiltti päättäjä! Muuten käy niin, että: "hiiret hyppivät pöydälle ja syövät sinun ja kuntalaisten juuston".

Hyvä, että on olemassa edes kuntalaisia, jotka uskaltavat laittaa itsensä pelottomasti likoon oikeiden asioiden puolesta julkisuudessa. Sen me olemme saaneet nähdä, että kaikkia tämä ei luonnollisestikaan miellytä.

15.4.2012 23:01

"Tässä on vakavasti puhuttuna pointtia: osa poliitikoista on ns. lapatossuja eli myötäilijöitä tai jopa omien intressipiiriensä pelottamia, tms.

Tällä seikalla voi olla vaikutusta myös todellisen demokratian toteutumiseen. Otetaan esim. päätöksentekotilanne, missä päättäjällä on aito ja oikea mielipide, jonka hän tietää olevan oikeudenmukainen ja kaikkien yhteistä etua ajava. Silti voi tulla eteen seikkoja, jotka saavatkin päättäjän pelokkaaksi ja vaihtamaan mielipiteensä päinvastaiseksi."

Sinulla ei luemma ole alkeellisisntakaan käsitystä siitä kuinka poliittinen päätöksenteko toimii. Sillä, että kuvittelee olevansa oikeassa, ei ole mitään merkitystä. Sillä, minkä päätöksen taakse saadaan enemmistö, on merkitystä.

15.4.2012 23:15

Valitettavasti taitaa "VAKAVASTI PUHUTTUNA" tietää vallan hyvin kuinka poliittinen päätöksenteko toimii. Lue tarkemmin ja opettele sisälukutaito.

15.4.2012 23:15

Valitettavasti taitaa "VAKAVASTI PUHUTTUNA" tietää vallan hyvin kuinka poliittinen päätöksenteko toimii. Lue tarkemmin ja opettele sisälukutaito.

16.4.2012 00:04

"Sinulla ei luemma ole alkeellisisntakaan käsitystä siitä kuinka poliittinen päätöksenteko toimii. Sillä, että kuvittelee olevansa oikeassa, ei ole mitään merkitystä. Sillä, minkä päätöksen taakse saadaan enemmistö, on merkitystä."

Tarkkailija et hitossa voi olla tosissasi tuossa tekstissäsi. Esittämääsi periaattetta käytettäessä Keski-Euroopassa, saksaa puhuvassa maassa päädyttiin 13 vuodeksi huutamaan "Sieg Heil". "Enemmistö" vaati ja kansa totteli nöyrästi.
Näkemyksesi menee rkp:n Freudenthal oppien mukaisesti, ihan putkeen. "Sieg sfp".
Brita the tiukka täti on ihan oikeassa. Opettele sisälukutaito. Tai mene suomenkielen kurssille, jos et oppinut peruskoulun pakkosuomen tunneilla kotimaasi valtakieltä riittävän hyvin.

16.4.2012 08:37

Asiaton potaskasi ansaitsee vain toteamuksen.

16.4.2012 12:21

Jokaisella on toki oikeus mielipiteeseensä, sinullakin TARKKAILIJA!

Halusin vain herättää keskustelua aiheesta, johon liittyvä kommentti kannattaa lukea kokonaisuudessaan: alusta loppuun (jos jaksaa ;-).

Toki se näin on, että politiikan tekemisessä on omat realiteettinsa, kun ajattelee asioita esim. valtuustoryhmien tasolla. Siellä joudutaan tosissaan yhdessä pohtimaan sitä, mikä on kenties yhteinen näkemys vai onko asia niin, että jokainen äänestää, niin kuin "faktat hänen mielestään puhuvat".

Halusin vain tuoda esille niitä sekundaarisia seikkoja, jotka vaikuttavat päätöksentekojärjestelmään edustuksellisessa demokratiassa. Sekundaarisesta vaikuttimesta voi tulla faktat ylittäviä primaarisia päätöksentekoa yksilöllisen päättäjän kohdalla ohjaavia tekijöitä. Se voi vääristää edustuksellisen demokratian päätöksiä.

Lisäksi halusin korostaa, että julkisuutta on päättäjänkin jaksettava/viitsittävä käyttää positiivisena aseena tosiasioiden esillä pitämiseksi. Miksi? Siksi, että faktojen julkisuudessa esillä olo, asioiden oikaiseminen ja kaikki vastaava asettavat poliittisessa järjestelmässä tervettä painetta niille, jotka pyrkivät oppositioon jäädessään kaatamaan enemmistöpäätöksinä tehtyjä demokraattisia päätöksiä - jälkikäteen.

Julkisuuden positiivista vaikutusta ei ole syytä aliarvioida. Ei riitä, että asiat ovat selviä oman pään sisällä, asioiden on oltava selviä myös julkisuudessa, sillä valhe pelkää totuutta.

Puolitotuudet ja valheet, joiden pohjalla ovat aivan muut vaikuttimet, kuin mitä julkisuudessa annetaan ymmärtää, kaatuvat monesti todella helposti, sillä niitä ei kärsi pintaa syvempää ruotia. Silti tarvitaan päättäjiä, joilla on aktiivinen ote julkisuuden suhteen ja jotka käyttävät omaa auktoriteettiaan julkisuudessa positiivisella tavalla tosiasioiden esillä pitämiseen ja kaikenlaisten "helppoheikki"-poliitikkojen kampanjojen torppaamiseen.

Kaikille päättäjillekään asiat eivät ole niin, että päätös mikä päätös (enemmistö voitti edustuksellisessa demokratiassa) ja sitten pulinat pois ja nokka kohti yhteistä päämäärää.

16.4.2012 13:47

Minä pidin omasta puolestani tarpeellisena palauttaa mieliin sen tosiasian, että demokratiassa päätökset tehdään enemmistön, ei puskasta huutelijoiden tahdon, mukaan. Totta on, että Natsi-Saksassa valtaantulo tapahtui demokraattisesti. Se ei muuta sitä tosiasiaa, että demokratiassa vähemmistö ei päätä, enemmistö päättää... myös Lohjalla. Ei täälläkään - onneksi - parin kolmen pellen pillin mukaan tanssita.

16.4.2012 18:49

Mahdatko lukea toisten kommentteja ajatuksen kanssa lainkaan? Nimenomaanhan siitä on kysymys ylläkin, että enemmistöpäätöksinä asioita päätetään.

Mutta niinkuin Siuntion ja Lohjan tapauksessa, yksittäiset (TARKKAILIJAA lainatakseni) muutamat "pellethän" ovat saaneet yksissä tuumin toimiessaan sekoitettua pakkaa syöksemällä omalla propagandallaan ja toiminnallaan tilanteen välillä nimenomaan demokratian perusperiaatteita (enemmistöpäätökset, edustuksellinen demokratia) halventavaan tilaan, joka on jo ehtinyt aiheuttaa hirvittävää haittaa useammalle kunnalle.

Oletko lohjalainen ja seuraatko todella asioita?

16.4.2012 21:31

Ei Tarkkailija mitään mistään ymmärrä vaikka kuinka tekstiä tankkaisi ja päähänsä pänttäisi . Sen kohdalla luetun ymmärtämin ja kuullun ymmärtämin on sata prossasesti luullun ymmärtämistä. Pari viikkoa sitten Hesarissa oli juttu, jonka otsikko oli 'Tyhmä on liian tyhmä tajutakseen asian itse'. Nappiin meni Tarkkailijan osalta.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Tyhm%C3%A4+on+liian+tyhm%C3%A4+tajutakseen+asian+itse/a1305559157792

Helsingin Sanomissa todettiin:
Monien tutkimusten mukaan epäpätevyys ei juuri haittaa ihmisiä, sillä he ovat liian tietämättömiä ymmärtääkseen, miten epäpäteviä he todellisuudessa ovat.

Tarkkailija ei edes tiedä onko lohjalainen vai siuntiolainen. Tai sitten hän on pikamuuttaja.

16.4.2012 21:33

Kiitos.

16.4.2012 21:44

Ole hyvä.

16.4.2012 21:57

Justiinsa juu näin on asia. Tyhmäkin voi ymmärtää asian vaikka joku omasta mielestään "viisas" ei lukemaansa tajua.
Ah niin monta kertaa on minua täällä mollattu tietämättömyydestä ja siitä että en muka ymmärrä lukemaani, on ihana huomata että en muidenkaan mielestä ole yksin .
Mukavaa että TARKKAILIJAkin on päässyt kanssani samaan kastiin, ei tule orpo olo.
Tosin riittää kun itse tiedän että en ole sen tyhmempi kuin yksikään muukaan kirjoittaja täällä.

16.4.2012 22:43

Älä huoli... riittää, että tiedät itse... ja minä tiedän... itse. Se riittää minulle, uskon ja tietysti toivon sen riittävän sinullekin :-)

14.4.2012 22:41

Mielenkiintoista, kerrassaan!
Näin reiluja anteeksipyyntöjä ja anteeksiantamisia en kuuna päivänä muista nettikeskusteluissa kohdanneeni. Pieni paikkakunta ja taidatte tuntea toisenne nettikirjoitusten tyylin ja ilmaisujen pohjalta. Se varmaan supistaa liikkumavaraa sen suhteen, mitä sanoo ja miten sanoo. Taitaa olla teidän onneksenne niin, ettei siltoja pala takana päin.
Geronimo on ehdottomasti AAA+ luokassa tämän päivän jutuissanne. Mies tai nainen laittoi selkeillä sanoillaan ja asenteellaan kokonaisuutta paikoilleen ja ryhdikkääksi. Toivottavasti hän antaa kuulua itsestään lisää, mitä lähemmäksi tai pidemmälle kesää edetään.
Espoo seurailee kiinnostuneena keskustelua ja myös sitä, mitä kaikkea ehtii ja voi tapahtua kesäkuun loppuun mennessä. Sen uskallan sanoa, että kantelukierteestä ei hyödy kukaan. Joukkoon kukaan en laske mukaan ainoatakaan puoluetta.

14.4.2012 22:58

Juuri noita valittajia tarkoitinkin kun kirjoitin" Kyllä sitä olisi muutamalla muullakin anteeksi pyydeltävää kuin X:llä", samoin monella muulla toisia arvostelleilla, kyllä täällä on moni saanut kuulla kunniansa. Milloin ruovas henkilöä on haukuttu tyhmäksi ja muita kehuttu "normaaliälyisiksi" jne jne.
Kyllä melkoista shittiä on näissä keskuteluissa ollut, harvoin tulee asiaa, tosin tämänkin aiheen kimpussa näkyy olevan muutama jotka kirjoittaa asiaa, muut soittaa suutaan sanomatta oikeasti juuri mitään.

16.4.2012 08:47

Tuu pois saitilta, Aulis. Et sä pärjää viisaammilles-:) Nolaat ittes!

16.4.2012 22:01

Tässä kun tavailin näitä tekstejä niin kyllä joillakin on omituinen käsitys siitä mikä on demokratiaa. Sus siunakkoon jos se on sitä mitä Tarkkailija väittää. Heittää täysin häränpyllyä sen kanssa miten minä demokratian ymmärrän.

16.4.2012 22:45

Olkoon niin... demokratiassa kuitenkin enemmistö päättää.

16.4.2012 23:08

Kyllä Jees Mies tietää!

Demokratia?
Näkeehän sen Siuntion osalta eri medioista.

Demokratia on sitä, että Yrjö Kokkosen varamiehen on äänestettävä Kokkosen tahdon mukaan.
Demokratia on sitä, että Yrjö Kokkonen voi vapaasti lomailla etelässä ja unohtaa Siuntion
Demokratio on sitä, että Siuntion Rkp äänestyttää niin kauan, että saa mieluisensa päätöksen
Demokratia on sitä, että Siuntion Rkp liittää kuntamme sellaiseen kuntaan, joka ei halua meitä
Demokratia on sitä, että Siuntion Rkp hoitaa kuntaliitoksen jakamalla Siuntion.
Demokratia on sitä, että Marcus Nyström leikkii Osaatko valittaa oiken leikkiä

Siuntiossa ei enemmistöllä tee mitään. Rkp päättää ja sillä mennään tai sitten ei.

Kysykää Jees Mieheltä, joka vastaa, vaikka kukaan ei kysyisi.

16.4.2012 22:46

Brita on valitettavan oikeassa.

Juuri siitäkin syystä olisi hyvä, jos nimimerkin Vakavasti puhuttuna kommentit koskien julkisuuden positiivisesta merkityksestä ymmärrettäisiin paremmin.

Niin monet asiat ovat poliitikoille itsellensä päivän selviä mutta yleistä mielipidettä (ja jopa joidenkin päättäjienkin) on helppoa manipuloida virheellisillä ja harhaanjohtavilla julkisillä näkemyksillä, jotka sopivasti sekoittavat peruskäsitteitä ja vaikuttavat uskottavilta ihmisten mielessä.

16.4.2012 22:58

"Kaikille päättäjillekään asiat eivät ole niin, että päätös mikä päätös (enemmistö voitti edustuksellisessa demokratiassa) ja sitten pulinat pois ja nokka kohti yhteistä päämäärää.
vakaasti puhuttuna (nimimerkki) "

Niinpä ja niin... joku saattaa tosiaan pitää Herra Pajuojaa merkittävänä lohjalaisena päättäjänä kun hän meuhkaa terkkareita, puukouluista sun ties mistä... mutta hänen meuhkaamisillaan ei ole mitään muuta merkitystä kuin julkisuus... ja hölmöimpien "kunnioitus" kun on otettu tärkeä asia esille. Eihän sillä ole väliä mitä päätetään... kunhan ollaan esillä.

16.4.2012 23:00

Hävisit taas LADYLLE, onnittelen!

16.4.2012 23:37

Ystävät ja kylänmiehet,

Mikä on tilanne ja missä mennään?

16.4.2012 23:39

Tilanne on hallinnassa... Sjundeåååå on koht´silleen osa Låjåa :-)

16.4.2012 23:44

Hyvä että homma on hanakassa, ei minua täällä sitten tarvitakkaan. :)

God natt

17.4.2012 00:37

ai että mikä maa ja mikä valuutta? Epäselvääkö?
Sweet dreams

16.4.2012 23:46

Siis "hanskassa".

17.4.2012 10:00

Ihanalta näyttää. Olette kovaa vauhtia tulossa osaksi Lojaa. Minä laitan juhlamekon ylle, jotta voin olla koreana ottamassa teitä vastaan Siuntion Virkkala-littymässä. Ajattele, saamme yhdessä iloita Lohjan koko tämän vuosituhannen komeimmasta iloulituksesta.

16.4.2012 23:51

Tarkkailija hävisi 0-100. Kohta puulaakisarjassa. Mikä hyväksi yhteiskunnalle!

17.4.2012 00:38

Hole in one =), touche'

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.