’Olen tosi tyytyväinen’

Laura Ahervon sprintti kulki Imatralla paremmin kuin koskaan.

Jukka Urhola

imatra | Lohjalainen Laura Ahervo hiihti eilen Imatralla uransa parhaan SM-sijoituksensa sprinttihiihdossa. Ahervo yritti vielä loppusuoralla mitaleille, mutta Krista Lähteenmäki otti selkeällä erolla pronssia.

Mestaruuden perinteisen tyylin kisassa 1,3 kilometrin matkalla otti jokaista starttia ylivoimaiseen tyyliin hallinnut Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen. Lappeen Riennon Riikka Sarasoja-Lilja oli toinen.

– Pienet mahdollisuudet olisi olleet mitaleille, jos olisin tullut viimeisen mutka eri tavalla tai lykkinyt loppusuoralla eri latua. Sauvat upposivat syvälle, ja siinä meni hirveästi voimia, kertoi Ahervo.

– Olen kuitenkin tosi tyytyväinen. A-finaalipaikka on aina minulle saavutus.

Ahervon alkukiihdytys ei ollut yhtä pirteä kuin alkuerissä ja välierissä. Hän ehti ensimmäiseen nousuun neljäntenä ja putosi matkan varrella välillä viidenneksi.

– Olisi vaan pitänyt lähteä kovemmin liikkeelle, niin asetelmat olisivat olleet paremmat. Olin melkein viimeisenä, mutta pystyin nousemaan.

Alkuerissä Ahervo aloitti räväkästi ja peesasi kevyen oloisesti luistavilla suksilla Aino-Kaisa Saarista. Kaksikko tuli maaliin aivan peräjälkeen.

Välierässä Ahervo hiihti jälleen taktisesti viisaasti Anne Kyllösen takana kakkosena välttäen ruuhkat kuuden hiihtäjän kisassa. Hitaasti aloittanut Saarinen jäi ruuhkaan ja putosi jatkosta.

– Sukset toimivat minulla hienosti. Ensimmäisessä mäessä ei ihan pitänyt, mutta olikin parempi, että luistoa oli lopussa.

Olli Hiidensalon luistelupotkut kostaantuivat.
Miesten kilpialussa nummipusulalainen Vantaan Hiihtoseuraa edustava Olli Hiidensalo, 21, pääsi karsintahiihdosta alkuvälieriin ja näytti yllättäen pääsevän välieriinkin, sillä hän rypisti loppusuoralla ohi Jämsänkosken Ilveksen Henri Jelosen kakkoseksi. IF Minkenin Matias Strandvall oli nopein.

Vapaalla tyylillä hiihtämään tottunut ampumahiihdon nuorten maajoukkuemies otti kuitenkin matkalla yhtä kyytiä viisi luistelupotkua ladun sivussa. Luistelupotkuja saa ottaa enintään kolme, ja Hiidensalo pudotettiin tuomarineuvoston päätöksellä eränsä viimeiseksi.

Mestaruuden voitti Vuokatti Ski Teamin Sami Jauhojärvi. IF Minkenin Matias Strandvall oli toinen ja Vaasan Hiihtäjien Toni Ketelä kolmas.

Tänään kello 10.15 starttaavassa naisten viestissä Ahervo tavoittelee seuransa Hämeenlinnan Hiihtoseuran joukkueessa SM-mitalia, jopa voitto on mahdollinen. Viime vuonna Hämeenlinna sai hopeaa. Järjestys on sama kuin aiemminkin. Ahervo aloittaa, Teija Kuntola jatkaa ja Maija Hakala ankkuroi.

– Kulta on tavoitteena. Meillä on siihen ihan realistiset mahdollisuudet. Mitaliehdokkaita ovat myös Lappeen Riento, Vieremän Koitto, Lempäälän Kisa, Kouvola ja Oulu.

Huomenna on vuorossa perinteisen tyylin 30 kilometriä väliaikalähdöllä. Ahervo starttaa kello 9.56. Viime vuonna hän oli pronssilla vapaan tyylin 30 kilometrillä.

– En ole sitä kisaa vielä ajatellut. Menen päivä kerrallaan, ensin viesti, mutta toki mitali kiinnostaa. Taistelemaan lähden, kertoi Ahervo.

Käyttäjän kari.sallinen@media.fi kuva
Kari Sallinen