Mäntynummen terveysasema pysynee auki koko ensi kesän

- On hyvä päästä terveysasemalle kesälläkin, jos tulee vaivoja, sanoo Sami Kuusisto. Hän toi eilen 11 kuukauden ikäisen Riannan Mäntynummen terveysaemalle lääkäri Tuuli Heikuran vastaanotolle.

Teemu Vestovuo

LOHJA | Alustavien suunnitelmien mukaan Mäntynummen terveysasema pysyy auki koko ensi kesän, ja muidenkin Lohjan alueen terveysasemien kesäsulut ovat lyhempiä kuin aiempina vuosina.

– Lääkäreiden sijaisia on saatu alueelle kuusi, joten tilanne on todella hyvä aikaisempiin vuosiin verrattuna, sanoo Lohjan avosairaanhoidon ylilääkäri Tanja Nummila.

Hän korostaa, että nyt ollaan kuitenkin vasta suunnitteluvaiheessa, eikä virallisia päätöksiä ole tehty.

Mäntynummen terveysaseman ohella isot terveysasemat Lohjan keskustassa ja Tynninharjulla palvelevat koko kesän kuten ennenkin. Sydänkesällä sulkevat ovensa Virkkalan terveysasema neljäksi ja Siuntion terveysasema kolmeksi viikoksi. Routiolle suunnitellaan kuuden viikon kesäsulkua.

Aikaisempina vuosina pienet terveysasemat ovat olleet kesällä kiinni kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Siuntion ja Inkoon terveysasemien tilanne on vaikea, koska niihin on ollut hyvin vaikea saada sijaisia lääkäreille.

– Vaikka kunnon kesäsijaistusta ei ole, pyrimme kuitenkin pitämään Inkoon terveysaseman auki. Siellähän on vilkkaampaa kesällä kuin talvella, koska kuntaan tulee paljon mökkiläisiä ja siellä on vierasvenesatama.

Inkoon terveysaseman pitäminen auki on perusteltua siksikin, että Inkoosta on pitempi matka Mäntynummen terveysasemalle kuin Siuntiosta.

Hoitajien sijaisuudet on saatu järjestymään varsin hyvin.

– Kesälistat on tehty, ja näyttää suht’ hyvältä, sanoo vastaanottotoiminnan apulaisosastonhoitaja Johanna Grotell.

– Kesä mennään suurin piirtein omalla väellä, sijaisia on muutama. Vastaanottopuolelle ei voida ottaa kokemattomia sijaisia, vaan sinne tarvitaan kovia ammattilaisia.

Käyttäjän Pirjo Pistooli kuva
Pirjo Pistooli