Ahervo taisteli pronssille

IMATRA | Laura Ahervo teki komean nousun naisten perinteisen tyylin 30 kilometrillä SM-hiihdoissa eilen Imatralla. Lohjalainen luuli kuitenkin jääneensä neljänneksi, kun Riitta-Liisa Roponen alitti Ahervon ajan.

Hetken päästä mielipaha vaihtui iloksi, kun Ahervo tajusi Aino-Kaisa Saarisen sammahtaneen viimeisillä kilometreillä ja jääneen taakse.

– Oletin jääneeni neljänneksi, kun menin vaihtamaan vaatteita. Olen tosi iloinen, että sain pronssia, Laura Ahervo kertoi Länsi-Uusimaalle.

Pronssi oli toinen henkilökohtainen SM-mitali 27-vuotiaalle Ahervolle. Hän otti myös viime vuonna pronssia 30 kilometrin vapaan tyylin kisassa.

Kullan korjanneesta Anne Kyllösestä tuli Imatran kaksoisvoittaja, sillä hän vei myös perjantain sprintin.

– Kaksi mestaruutta tuntuu erittäin hyvältä. Lähdin tänään reippaasti liikkeelle ja jaksoin loppuun asti, Anne Kyllönen sanoi televisiossa.

Hopeaa ottanut Roponen hävisi Kyllöselle 13,1 sekuntia. Ahervo jäi hopeasta 5,5 sekuntia. Saarinen taipui Ahervolle lopulta 24,9 sekuntia, vaikka oli vielä viisi kilometriä ennen maalia 18,5 sekuntia edellä.

Yhtään kovempaa en jaksanut.
Laura AhervoAhervo oli neljäntenä aina 25 kilometriin asti. Hän oli 10 kilometrin kohdalla johtanutta Saarista jäljessä 35,6 sekuntia. 15 kilometrin kohdalla ero oli 44 sekuntia. Kyllönen nousi kärkeen 25 kilometrin kohdalla jätettyään Saarista 9,5 sekuntia. Ahervo oli Kyllöstä jäljessä 28 sekuntia. Silloin näytti, että Ahervo olisi lyömässä sekä Saarisen että 3,1 sekunnin päässä olleen Roposen.

– Kaikki oli pelissä, yhtään kovempaa en jaksanut. Olen pronssiin tyytyväinen, Ahervo sanoi.

– Lähdin mielestäni reippaasti liikkeelle, mutta kaksi ensimmäistä kierrosta olivat näköjään vähän heikkoja. Kolmannella kierroksella pystyin hyvin kiristämään.

Ahervo aikoo jatkaa kauttaan kolmen viikon päästä Rukalla hiihdettävään Suomi Cupiin asti.

– Ensi sunnuntaina Salpausselällä on ylämäkikisa. Toivottavasti Etelä-Suomesta ei vielä sula kaikki lumi, jotta pääsen hiihtämään. Voi olla, että lähden sitten jo pääsiäisen tienoilla Rukalle hiihtämään, Ahervo mietti.

Käyttäjän Jukka Urhola kuva
Jukka Urhola