LoPa haluaa säilyä kakkosessa

LoPan Mehdi Kuqi (vas.), Egor Boksha, Mika Kieränen, Tuukka Seger ja Jyri Niskanen pitivät lämpöä yllä hyisessä ilmassa Kisakallion tekonurmikolla.

Jukka Urhola

Helsinkiläinen Markku Palmroos palasi LoPan valmentajaksi yhden välivuoden jälkeen.

Jukka Urhola

LOHJA | Lohjan Pallo lähtee hieman sekavissa tunnelmissa lauantaina alkavaan jalkapallon miesten kakkoseen. Joukkue on hyvin nuori ja etsii edelleen vahvistuksia.

– Sarjassa säilyminen on ainoa tavoitteemme. Tarvitsemme vielä uusia pelaajia, jotta tavoite täyttyy, sanoo vuoden tauon jälkeen LoPan valmentajaksi palannut helsinkiläinen Markku Palmroos.

Palmroos sai kaverikseen espoolaisen Ari Tiittasen.

Valmennuskaksikko on lohkon kokenein. He ovat valmentaneet yhdessä liigassa viisi vuotta ja vuoden maajoukkueessa.

– Pidin viime kauden taukoa valmentamisesta ja nyt minulla riittää taas intoa. Oletin, että olisimme vetäneet LoPaan enemmän pelaajia, Palmroos myöntää.

Tarvitsemme ainakin toisen maalivahdin.
Joukkueessa on tällä hetkellä vain neljä pelaajaa, jotka ovat syntyneet ennen 1990-lukua. Viime loppukaudella LoPaan palannut 30-vuotias kärkimies Mehdi Kuqi on joukkueen isähahmo. Labinot Kuqi (-86) pelasi viime kaudella Nummelan Palloseurassa. Sieltä LoPaan palasivat muutaman kauden jälkeen Teemu Karuluoto (-93), Joose Mahlio (-93) ja Jyri Niskanen (-91).

Kokonaan uusia pelaajia LoPassa ovat Patrik Pakkala (-92), Davy Wassel (-92), Henri Virkkunen (-92) ja Tuukka Seger (-92). Pakkala voitti viime kaudella A-nuorten Suomen mestaruuden turkulaisessa Interissä. Hän opiskelee Kisakallion urheiluopistossa. Seger asuu Hyvinkäällä ja Wassell sekä Virkkunen tulivat LoPaan Grankulla IFK:sta.

– Etsimme vielä toista maalivahtia, topparia, keskikenttäpelaajaa ja maalintekijää. Meillä on käynyt näytillä kavereita, mutta he ovat pyytäneet liikaa, Palmroos kertoo.

LoPan ainoalla maalivahdilla Vesa Tammisella (-95) on tuore revähtymä pohkeessa ja hänen pelaamisensa lauantain avauksessa Klubi 04:ää vastaan on epävarmaa.

– Yritämme saada 32-vuotiaan maalivahdin Ville Rapelin, joka pelasi 2009 FC Jazzissa. Hän pelasi meillä yhden harjoitusottelun ja hänen piti tulla tiistaina treeneihimme, mutta miestä ei näkynyt. Toivottavasti hän on käytettävissä lauantaina, miettii keskiviikkona LoPan puheenjohtaja Aarto Nevala.

Maanantain harjoituksissa Kisakallion tekonurmella oli ”Memo” Kuqin mukana kaksi uutta kosovolaista pelaajaa.

– He ovat vasta tulleet Suomeen, eivätkä ole käytettävissä ainakaan vähään aikaan, Nevala sanoo.

LoPa on vielä tällä viikolla tekemässä sopimuksen Egor Bokshan kanssa.

Lohjalaiset pelasivat ennen kauden alkua vain neljä ottelua: 11. maaliskuuta LoPa–JäPS 1–2 (cupin peli), KaaPo–LoPa 5–0, HyPS–LoPa 1–1 ja 1. huhtikuuta LoPa–Jämsänkosken Ilves 0–4.

– Harjoitusotteluja olisi pitänyt pelata enemmän, mutta kun ei ollut miehiä. Opettelimme otteluissa puolustamaan ja haimme pelipaikkoja. Henri Mikkonen ja Jyri Niskanen onnistuivat toppareina hyvin, Palmroos sanoo.

– Jussi Koivula on keskikentällä tärkeä pelaaja. Wassell pelaa myös keskikentällä.

– Odotan Memolta ainakin kymmentä maalia. Pakkala on hyvä laitamies, ja nuorella Akseli Laiholla (-96) on ainakin loistavat avut.

Puolustamista on helpompi opettaa kuin hyökkäämistä.
Markku PalmroosPalmroos ja Tiittanen aikovat peluuttavat yksinkertaista jalkapalloa.

– Keskitymme puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin. Puolustamista on helpompi opettaa nuorelle joukkueelle kuin hyökkäämistä.

LoPa kohtaa lauantain avauksessa Helsingissä lohkon yhden voittajasuosikeista Klubi-04:n.

– Klubissa pelaa Suomen taitavimpia junioreita. Ottelusta tulee vaikea. Jos pystymme tiukasti puolustamaan, ehkä nuoret vastustajat hermostuvat.

– Toivon, ettei sarjan alussa tule rökäletappioita, kun odotamme vielä täydennystä joukkueeseen. Isot tappiot veisivät nuorilta pelaajilta itseluottamuksen, Markku Palmroos tietää.

LoPan tämänhetkiset sopimuspelaajat: Valtteri Heinonen (-84), Teemu Karuluoto (-93), Mika Kieränen (-91), Jussi Koivula (-89), Labinot Kuqi (-86), Mehdi Kuqi (-82), Akseli Laiho (-96), Santtu Lindholm (-94), Teemu Lintula (-94), Joose Mahlio (-93), Henri Mikkonen (-93), Sami Mikkonen (-92), Jyri Niskanen (-94), Patrik Pakkala (-92), Jaakko Salmi (-94), Tuukka Seger (-92), Vesa Tamminen mv (-95), Davy Wassel (-92), Henri Virkkunen (-92).

Käyttäjän Jukka Urhola kuva
Jukka Urhola