BK-46:ssa ei puhuta noususta

Mergim Bushi ja Joonas Siikala taistelivat pallosta BK-46:n harjoituksessa Inkoon hallissa.

Jukka Urhola

BK-46:n ykkösvalmentaja Timo Tuomi ja kakkosvalmentaja Hans Holmqvist odottavat luottavaisina launtain sarja-avausta.

Jukka Urhola

RAASEPORI | Karjaalainen BK-46 voitti viime kaudella jalkapallon miesten kakkosen lohkonsa ja oli lähellä nousta ykköseen. Joukkue on yksi etelälohkon voittajasuosikeista.

– Emme puhu noususta. Pelaamme ottelun kerrallaan ja katsomme, mihin päädymme, toppuuttelee BK-46:n valmentajana toista kautta oleva vihtiläinen Timo Tuomi.

BK-46 voitti viime kaudella kakkosen B-lohkon kärsimättä yhtään tappiota. Joukkue voitti 26 ottelusta 17 ja pelasi 9 tasan. Nousukarsinnan A-lohkon ykköstä, Klubi -04:ää vastaan BK-voitti kaksi ottelua yhteistuloksella 1–0. C-lohkon voittaja Seinäjoen Jalkapalloklubi kukisti karjaalaiset ratkaisevassa nousukarsinnassa kahdessa pelissä yhteismaalein 5–1.

– Toista sellaista kautta ei tule helpolla. Meillä ei ole nyt yksiselitteistä tavoitetta. Ainahan sitä tietysti pitäisi mennä eteenpäin joko sarjatasolla, pelaajien henkilökohtaisten taitojen kehittämisessä tai seuraorganisaation parantamisessa, Tuomi pyörittelee.

Pelaajamateriaali on nyt leveämpi.
Timo TuomiJoukkue on uudistunut. Monta vuotta BK:ssa torjunut huippumaalivahti Cesar Cruz lähti Hankoon. Viime kauden maalikuningas, 19 osumaa tehnyt Niklas Roiha vaihtoi samassa sarjassa pelaavaan Grankulla IFK:hon.

– Cruz ja Roiha olivat viime kauden tärkeimmät pelaajamme.

Jyri Nieminen tuli toiseksi maalivahdiksi FC Jazzista Porista. Hän vastaa myös BK:n maalivahtivalmennuksesta. Lohjan Pallon kokenut kärkimies Joonas Siikala on kova vahvistus. LoPan kasvatti Joni Saastamoinen vaihtoi Karjaalle, jossa pelaavat entuudestaan hänen seurakaverinsa Joni Alho ja Joonas Vikholm. Jarno Kritz palasi jalkapalloon välivuoden jälkeen. Helsingistä joukkueeseen tuli hyökkääjä Pete Rantala.

– Jos vertaa aloituskokoonpanoja, viime vuoden ryhmä ja nykyjoukkue ovat aika tasavahvoja. Nyt pelaajamateriaalimme on paljon leveämpi. Avauskokoonpanoon on paljon vaihtoehtoja, kun kaikki ovat terveinä, Tuomi sanoo.

Tuomi ei usko, että huikeasta viime kaudesta seuraa krapula.

– Eiköhän mahdollinen krapula haihtunut kauden harjoituspeleissä. Harjoituskausi oli meille vaikea, kun oli paljon loukkaantumisia emmekä saaneet parasta kokoonpanoa mihinkään otteluun.

BK pelasi 11 ottelua, joista voitti kolme, pelasi neljä tasan ja hävisi neljä.

Joudumme puolustamaan Pallohonkaa vastaan.
Kakkosen etelälohko on kova.

– Grani on vahvistunut paljon. Reservijoukkueet Klubi 04 ja Pallohonka ovat kovia. EIF ja Salon Pallo ovat varmasti pahoja. Lohjan Pallo on paha paikallisvastustaja, Tuomi miettii entistä seuraansa.

BK saa lauantain kotiavauksessa vastaansa Pallohongan, joka pelasi sarja-avauksessa tasan 1–1 EIF:ää vastaan keskiviikolla Karjaalla.

– Olemme odottaneet sarja-avausta jo joulukuusta lähtien ja intoa on. Emmeköhän joudu aika paljon puolustamaan Pallohonkaa vastaan, mutta lähdemme yrittämään voittoa.

Karjaan avauskokoonpano on vielä hieman auki loukkaantumisten takia.

– Henrik Henrikssonilla on nilkkavamma sekä Nichlas Brainulla ja Casper Källbergillä nivusvamma. Heistä joku saattaa olla jo lauantain pelissä mukana, Tuomi paljastaa.

Siikala oli nivustyräleikkauksessa, mutta on jo pelikunnossa.

Tuomi ei vielä kerro, pelaako maalissa Vuorinen vai nuori Jonathan Jäntti. Alakerran varmoja miehiä ovat LoPassakin pelannut Marko Heino, Kritz ja Mathias Holmqvist. Keskikentällä rakentavat peliä ainakin Lucas Mondino ja Alho. Kärjen vahvat miehet ovat Siikala ja Casper Källberg.

Kakkosen miesten ottelu BK-46–Pallohonka alkaa lauantaina kello 17 Karjaan tekonurmella.

BK-46:n pelaajat: Jyri Nieminen mv, Jonathan Jäntti mv, Joonas Vikholm, Christoffer Malmberg, Marko Heino, Joni Saastamoinen, Oscar Hafström, Mathias Holmqvist, Lucas Mondino, Nicholas Brain, Joakim Pihlström, Jarno Kritz, Joni Alho, Joonas Siikala, Rico Selenius, Mergim Bushi, Nicklas Laine, Jesse Pitkänen, Casper Källberg, Matias Astrada, Durim Bericha, Pete Rantala, Henrik Henriksson.

Käyttäjän Jukka Urhola kuva
Jukka Urhola