Liessaaren silta rapistuu

Arja Ahlroth harmittelee Liessaaren sillan näkyvää ränsistymistä. Hän kulkee sillan ohi päivittäin käydessään Haikarissa lenkillä Iina-koiran kanssa.

Heli Nurmi

LOHJA | Liessaaren silta hohtaa auringonpaisteessa valkoisena ja romanttisena aina Lohjan kaupunginrantaan, Aurlahteen saakka. Läheltä näkee, että kauneus on kovaa vauhtia katoamassa: maalipinta hilseilee pahasti, eivätkä rakenteetkaan näytä enää kestäviltä.

Länsi-Uusimaan lukija ihmetteleekin, miksi kaupunki on antanut sillan rapistua.

– Miksi Liessaaren silta on päästetty niin huonoon kuntoon, ettei sitä enää kehtaa näyttää muualta tuleville vieraille yhtenä Lohjan kauneimmista helmistä? hän kysyy.

Myös lohjalainen Arja Ahlroth on pahoillaan sillan vähittäisestä ränsistymisestä.

– Vietin lapsuuskesät Hellbergin saaressa mökillä, ja mielestäni silta on näyttänyt aina samanlaiselta. Kyllä silta kaipaisi kunnostusta: sen pitäisi olla ajan hengessä mukana.

Lohjan katupäällikkö Seppo Lötjönen vakuuttaa, ettei siltaa ole hylätty.

– Silta pidetään kulkukelpoisena ja turvallisena. Silta on kuitenkin vanha, ja säät tekevät tehtävänsä – kunnostustarvetta on.

Tällä hetkellä kaupungilla ei ole suunnitelmia sillan korjaamiseksi, vaikka edellisestä kunnostuksesta on aikaa. Rakenteita ja paalutusta on korjattu ainakin vuonna 1994, sillä työstä on kerrottu Länsi-Uusimaan jutussa. Seppo Lötjösen mukaan sen jälkeenkin on korjattu kansirakenteita ja maalattu kaiteita.

PAIKALLISET 4

Käyttäjän Pirjo Pistooli kuva
Pirjo Pistooli