Ruoka

Karppaus ei horjuttanut leivän asemaa - ruisleipä on Suomen suosituin välipala

Ruisleipää pakattiin mielellään evääksi jo Kekkosen aikaan. UKK-leipää voi maistella Tamminiemen kahviossa.

Heli Koivuniemi

Ruisleipä on Suomen suosituin välipala. Toiseksi mieluisin välipala on banaani ja kolmannelle sijalle kirii omena. 

Tieto ilmenee Internet-kyselystä, jossa selvitettiin Suomen suosituinta välipalaa.

Kysely paljastaa, etteivät hiilihydraattien välttely ja karppausbuumi ole horjuttaneet perinteisen suomalaisen ruisleivän asemaa. Sekä miehet että naiset syövät ruisleipää mieluiten välipalaksi.

Kärkikolmikon jälkeen suosituimpia välipaloja ovat kahvi, mansikka ja mustikka.

Suomalaiset innostuivat äänestämään suosituinta välipalaa, sillä helmi–maaliskuun aikana lempivälipalansa kävi valitsemassa 1 957 henkilöä.

Välipalakysely on osa Pfizerin alullepanemaa terveyden edistämisen hanketta. Sen tavoitteena on kannustaa suomalaiset yhteistyöllä eri alojen toimijoiden kanssa maailman terveimmäksi kansaksi.

Suomalaisten välipalamieltymykset näyttävät kyselyn perusteella varsin terveellisiltä. Vain kolme prosenttia vastaajista listasi makeiset suosikkivälipalakseen.

Ravitsevien ja terveellisten välipalojen popsiminen kannattaa, koska säännöllinen ruokailu pitää verensokerin tasaisena ja auttaa jaksamaan.

Liian pitkä ateriaväli voi johtaa turhaan lihottavien herkkujen naposteluun.

Välipalaksi kannattaa valita terveellisiä vaihtoehtoja, joista saa runsaasti ravintoaineita ja kohtuudella energiaa: esimerkiksi täysjyväleipää, hedelmiä, marjoja, kasviksia, maustamatonta jogurttia tai rahkaa – eli juuri niitä vaihtoehtoja, joita suomalaiset listasivat kyselyssä suosikkivälipalakseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat