Paikalliset

Uusi Lohja syntyy ilman Siuntiota

Anne Vilenius

Anne VileniusLÄNSI-UUSIMAA |  Lohja, Karjalohja ja Nummi-Pusula muodostavat uuden Lohjan kaupungin ensi vuoden alusta. Eilen illalla pidetyissä Lohjan kaupunginvaltuuston ja Nummi-Pusulan kunnanvaltuuston kokouksissa päätettiin hakea kuntaliitosta valtioneuvostolta ilman Siuntion mukaan tuloa.

Sekä Nummi-Pusulassa että Lohjalla päätös syntyi äänestäen. Nummi-Pusulassa Lohjan kanssa tehtävän kuntaliitoksen kannalla oli 20 valtuutettua, vastaan kuusi. Lohjalla äänestysnumerot olivat selkeät: 48 puolesta, 3 vastaan.

Nummi-Pusulassa Jyrki Parikka (kesk.) ehdotti, ettei yhdistymissopimusta hyväksytä, vaan Nummi-Pusula jatkaa itsenäisenä kuntana. Parikkaa kannattivat Päivi Alanne (kesk.), Jyri Mela (Ryhmä Toivo), Markus Solala (Ryhmä Toivo), Tuomas Ventomaa (kesk.) ja Nina Virtanen (sd).

Lohjalla kuntaliitoksesta luopumista esitti Riikka Slunga-Poutsalo (ps.) ja häntä kannattivat Toni Hägg (vas.) ja Erkki Lanne (vihr.).

Päätös liitoksesta tehtiin viime tingassa, sillä hakemus on jätettävä valtioneuvostolle viimeistään huomenna 25.5. Karjalohjan liittyminen Lohjaan on vahvistettu jo aiemmin. Siuntion poisjääminen oli selvää, koska se ei ollut selvästi vahvistanut kuntaliitostoivettaan ennen eilistä, kuten Lohja oli edellyttänyt.

LUE LISÄÄ PÄIVÄN LÄNSI-UUSIMAASTA

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat