LoPa venyi yllättäen avauspisteeseen

BK-46:ssa pelaava LoPan kasvatti Joonas Siikala (vas.) taituroi eilen peliuransa ensimmäisen osuman LoPan maaliin. LoPan Henri Virkkunen häiritsi tehokkaasti BK:n kärkimiehen yrityksiä.

Kari Sallinen

LOHJA | Lohjan Pallo avasi pistetilinsä jalkapallon miesten kakkosessa eilen. Kauden seitsemän ensimmäistä otteluaan hävinnyt LoPa ylsi 2–2 (1–0) -tasapeliin sarjakakkonen Karjaan BK-46:tta vastaan paikallisottelussa Lohjan urheilukentällä.

– Hemmetin hyvä taistelupiste!, iloitsi LoPan valmentaja Markku Palmroos.

– Vaikean viikon jälkeen hyvä taistelu.

Viikkoa aiemmin LoPa hävisi vieraissa Espoon Pallohongalle peräti 9–1.

LoPan pistetilin avauksen kulmakiviä oli joukkueen uusi maalivahti Sebastian Cadenius, joka teki tyhjäksi useimmat BK:n lukuisista maalintekoyrityksistä niin läheltä kuin kauempaakin.

– Cadenius tuli meille Turusta. Hän pelasi täällä myös viimeksi LoPaa valmentaessani, sanoi Palmroos, joka tälle kaudelle palasi LoPan valmentajaksi vuoden tauon jälkeen.

Ei ollut kaunista, mutta saimme pisteen.
LoPan Markku PalmroosSuurimman osan peliajasta pallo oli LoPan puolustusalueella. BK:n Joni Alho, Nicholas Brain, Jani Modig, Lucas Mondino, Joonas Siikala ja Joonas Vikholm rakensivat tilanteita toisensa perään, mutta viimeistely joko ontui tai sitten Cadenius ja LoPan puolustus ehtivät selvittämään tilanteen.

Alho, Siikala ja Vikholm ovat LoPan kasvatteja, ja myös Brain on aiemmin pelannut LoPassa.

– Eihän tämä mitään kaunista peliä ollut, mutta tällä tavalla me raavimme pisteitä, Palmroos sanoi.

Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen LoPa meni kuin varkain johtoon.

Patrik Pakkala sai pallon ja nosti sen korkeana kohti BK:n maalia noin 20 metristä, eikä BK-vahti Jonathan Jäntti ehtinyt palloon käsiksi.

Vain hieman aiemmin LoPan Mehdi Kuqi oli tuonut pallon toista laitaa ylös ja keskittänyt rangaistusalueen ja päätyrajan kulmasta BK-maalille, mutta vielä tuon tilanteen vieraiden puolustus vielä selvitti.

Toisella puoliajalla, kun vajaa tunti oli pelattu, toimitti BK pallon LoPan maaliin neljän minuutin aikana peräti kolmesti.

Mondino ja Siikala pääsivät kumpikin laukomaan kahdesti melko vapaasti noin kymmenestä metristä, ja Siikala onnistui toisellaan ohittamaan Jänti maanuoliaisella.

Seuraavassa hyökkäyksessä Mondino laittoi läheltä kantapäällään pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

Hetken kuluttua Mondino osui Brainin keskityksestä: 1–2 BK:lle.

Kymmenen minuuttia myöhemmin LoPan Joose Mahlio tasoitti 2–2:een BK:n puolustuksen virheestä.

Ottelun loppuhetkillä kumpi hyvänsä joukkue olisi voinut ratkaista ottelun, kun peli aaltoili päästä päähän ja tilanteita syntyi molemmissa päissä kenttää.

BK:lle pistemenetys LoPaa vastaan oli ensimmäinen yli vuoteen.

– Pettynyt on oltava. Maalinteko on vaikeaa, kun tarvitsemme kymmenen paikkaa tehdäksemme yhden maalin. LoPa teki maalinsa meidän karmeista puolustusvirheistä. Meidän olisi pitänyt ratkaista peli jo aikoja sitten, sanoi BK:n valmentaja Timo Tuomi.

Meidän olisi pitänyt ratkaista aikoja sitten.
BK:n Timo TuomiTuomi otti laitalinkkinsä Brainin ja Vikholmin vaihtoon reilun tunnin pelin.

– Siinä oli kysymys jaksamisesta, saimme tuoretta jalkaa kentälle.

Joonas Siikala pelasi BK:n paidassa Lohjan urheilukentällä. Vielä viime kaudella hän pelasi kasvattajaseurassaan LoPassa.

– Joskus junnuissa (FC Lahden riveissä junioreiden SM-sarjassa) olen myös pelannut yhden ottelun LoPaa vastaan. Täällä ei enää hirveästi ole pelaajia minun ajoiltani, vain Mehdi Kuqi ja Kalle Tallqvist. Sekä Valtteri Heinonen, joka ei tänään pelannut, hän sanoi.

Veikkausliigassa ja Yhdysvaltain yliopistosarjassakin pelannut Siikala asuu nykyään Helsingissä, jossa on myyntitöissä.

– Meitä on kuusi–seitsemän jätkää, jotka käyvät Helsingistä Karjaalla pelaamassa.

Siikala on kotiutunut nykyiseen seuraansa hyvin.

– BK:lla on hyvä jengi ja hyviä pelaajia. Kaikki asiat on hoidettu hyvin, hän kehui.

LoPa–BK-46 2–2 (1–0).

1. puoliaika: 29. min Patrik Pakkala 1–0.

2. puoliaika: 56. min Joonas Siikala 1–1, 59. min Lucas Mondino 1–2, 68 min. Joose Mahlio 2–2.

LoPa: Labinot Kuqi (90. Tony Lallinaho) Joose Mahlio, Liridon Islami, Jaakko Salmi, Mehdi Kuqi, Henri Virkkunen, Mika Kieränen, Patrik Pakkala (63. Davy Wassel) , Jyri Niskanen, Kalle Tallqvist, Sebastian Cadenius.

BK-46: Joonas Vikholm (65. Joni Saastamoinen), Marko Heino, Mathias Holmqvist, Lucas Mondino, Nicholas Brain (63. Pete Rantala), Jarno Kritz, Joni Alho, Joonas Siikala, Mergim Bushi, Jani Modig, Jonathan Jäntti.

toimitus