Amorphis toi nuoret aikuiset Sampomäelle

Progressiivisen metallin esittäjänä laajalti maailmalla tunnettu Amorphis kunnioitti Kalevalaa Elias Lönnrotin kotikonnuilla. Amorphiksessa soittavat Niclas Etelävuori, Esa Holopainen, lohjalainen Tomi Joutsen, Santeri Kallio, Tomi Koivusaari ja Jan Rechberger.

seija henriksson

Vantaalaiset Mika Juntto ja Nina Heinrichs viettivät pienen Ida-tyttärensä kanssa kesäpäivää ystävän mökillä Karjalohjalla ja Sampojuhlissa. He samoin kuin takana istuvat lohjalaiset Jori Gröhn ja Jyrki Laakso tulivat juhliin Amorphiksen houkuttelemina.

seija henriksson

Uusiin sammattilaisiin lukeutuvat Virpi Saari, Lilja Saari-Andersen ja Mari-Johanna Ruotsalainen olivat ensimmäistä kertaa Sampojuhlilla. Molempien mielestä Elias Lönnrotin henki elää edelleen vahvana Paikkarin ja Lammintalon seutuvilla.

seija henriksson

Vilja ja Sampo Westerberg ja Rasmus Lehtamo ovat pienestä pitäen esiintyneet Sampo-juhlassa. Esitys oli musiikkia Kantelettareen.

seija henriksson

Sunnuntainen Sampo-juhla houkutteli Sampomäelle tällä kertaa runsain joukoin myös nuoria aikuisia. Houkuttimena oli muiden muassa maailmalla tunnettu suomalainen Amorphis-yhtye.

seija henriksson

Kauniiseen Kaukolan kansallispukuun ja vaimon päähineeseen pukeutunut Kyllikki Rinne kiitteli väliajalla tasokasta ohjelmaa ja Simo Juvan puhetta. Marja-Riitta Syvänne oli samoilla linjoilla.

seija henriksson

LOHJA | Sammatin Sampojuhla nosti profiiliaan kaiken ikäisten juhlaksi kertaheitolla, kun metallin esittäjänä tunnettu Amorphis-yhtye toi Sampomäelle myös nuoret aikuiset.

Amorphis tunnetaan maailmalla progressiivisen metallin esittäjänä. Sammatissa yhtyeen akustinen musiikki tulkitsi omalla tavallaan Kalevalaa ja sen myyttisiä mielenmaisemia.

Karjalohjalainen Pekka Kainulainen on sanoittanut Amorphiselle sen kolme viimeisintä albumia ja avasi yleisölle myös joidenkin sanoitusten taustoja.

Tämänkertaisen Sampojuhlan ohjelma oli kauttaaltaan korkeatasoista ja sai ansaitsemaansa kiitosta jo väliajalla.

Yleisöä tervehtinyt kirkkoherra Kauko Puranen totesikin, että juhla olisi varmasti myös Elias Lönnrotin mieleen.

Paras kiitos lienee järjestäjille ja esiintyjille se, että katsomo täyttyi ääriään myöten ja pysyi myös täynnä juhlan loppuun asti.

Käyttäjän Seija Henriksson kuva