Paikallisurheilu

Palmroos sai potkut LoPasta

Markku Palmroos (oik.) ja Ari Tiittanen lähtivät viime syksynä valmentamaan LoPaan ajatuksenaan jopa nostaa joukkue ykköseen muutaman vuoden kuluttua.

LU-arkisto/Kari Sallinen

LOHJA | Lohjan Pallo vaihtoi valmentajaa jalkapallon miesten kakkosessa. Markku Palmroosin ja Ari Tiittasen tilalla on Sauli Viitanen. Viitanen valmensi alkukauden seuran A- ja B-junioreita.

LoPa irtisanoi helsinkiläisen Palmroosin sopimuksen lauantaina ennen kotiottelua Kauniaisten GrIFK:ta vastaan. GrIFK voitti ottelun 0–12 (0–6).

– Palmroosilla oli hirveän paljon poisjääntejä. Harjoituksia oli peruttu kun ei ollut valmentajaa. Hän itse sanoi, ettei viitsi ajaa jos on vain vähän pelaajia treeneissä, sanoi LoPan puheenjohtaja Aarto Nevala.

– Perjantaina hän ei tullut treeneihin, joten pelaajat potkivat keskenään. Lauantaina en tavoittanut häntä. Lopulta hän ilmoitti tekstiviestillä, että on hyvin epävarmaa, tuleeko hän. Vastasin tekstiviestillä, että se on loppu, Nevala sanoi.

Palmroos oli poissa myös edellisestä ottelusta, kun LoPa ennen juhannusta hävisi Lohjalla Etelä-Espoon Pallolle 0–13.

– En päässyt kumpaankaan peliin. Minulla oli muita juttuja, Palmroos kommentoi.

Potkuihinsa Palmroos vaikutti suhtautuvan tyynesti.

– Ei siinä mitään, semmosta se on.

Palmroos palasi LoPan valmentaksi täksi kaudeksi vuoden tauon jälkeen. Nuori lohjalaispitoinen joukkue on nyt sarjassa viimeisenä yhdellä sarjapisteellä. Joukkueen kasaaminen kesti pitkään.

– Tommoseen en enää ala, joukkueen pitää olla kasassa kun ryhtyy valmentamaan, muuten menee huhtikuulle.

Palmroosin kanssa LoPaa valmentanut Ari Tiittanenkaan ei jakta seurassa.

– Tiittanen ilmoitti, ettei ole käytettävissä. Meidän pitää löytää jostain kaveri Viitaselle, Nevala sanoi.

Viitanen oli EsPaa vastaan jo väliaikaisessa valmennusvastuussa. Tuon ottelun 0–13-tappion jatkoksi tuli nyt lauantaina 0–12-tappio GrIFK:lle. GrIFK:n Petter Meyer teki viisi maalia.

GrIFK jyräsi LoPan 0–13.
– Oli tämä parempi ottelu kun viimeksi EsPaa vastaan. Nyt oli vastassa luokkaa vahvempi joukkue ja pystyimme luomaan muutaman hyvän hyökkäyksen toiseen päähän. Omassa päässä oli taas vaikeuksia, ihmekö tuo kun vastassa oli lohkon parhaimpia hyökkääjiä kuten Petter Meyer, Niklas Roiha ja Timo Mikkonen, totesi Viitanen.

– Ottelun jälkeen kysyttiin pelaajilta, että valmennusvaihdoksen jälkeen pelaajilla oli oikeus purkaa jo sovitut pelaajasopimukset. Jokainen saa lähteä joukkueesta vapailla papereilla. Nyt pukukopissa olleista kukaan pelaajista ei halunnut purkaa sopimusta. Kaikki halusivat jatkaa LoPassa pelaamista, siitäkin huolimatta ettei Palmroos jatka valmennuksessa. Se osoitti, että nyt katseet suunnataan koko joukkueen voimalla jatkoon. Menneet on menneitä, tiivisti Viitanen.

LoPan Jyri Niskanen on tiettävästi kuitenkin vaihtamassa seuraa.

– Hän ilmoitti jo EsPa-ottelun jälkeen, että on kyllästänyt. Olen ilmoittanut hänelle, että hän on vapaa lähtemään, seura ei tule estämään, Nevala kertoi.

LoPan pelaa kauden loppuun asti kakkosessa. Näin paikka varmistuu ainakin ensi kauden kolmoseen. Jos kausi jätettäisiin kesken, putoaisi LoPa jatkossa pohjalle eli kutoseen ja saisi lisäksi roimat sakot.

– Pelaamme kauden loppuun kakkosessa, se on fakta. Jäljellä on vielä 16 ottelua, tässä on vielä jaossa tukuttain pisteitä, yhteensä 48. Pisteitä lähdetään saalistamaan, jatkossahaan saattaa tapahtua mitä hyvänsä, nyt kun asiat ovat selkiytyneet. Lähdemme myös rakentamaan pikkuhiljaa pohjaa ensi kauden joukkueelle. Onko se sitten kakkosessa vai kolmosessa, sitä on vielä vaikea veikkailla, arvuutti Viitanen.

LoPa–GrIFK 0–12 (0–6)

1. puoliaika: 9. min. Petter Meyer 0–1, 11. min. Timo Mikkonen 0–2, 14. min Niklas Roiha 0–3, 18. min. Meyer 0–4, 21. min. Daniel Langhoff 0–5, 38. min. Langhoff 0–6.

2. puoliaika: 48. min. Mikkonen 0–7, 55. min. Meyer 0–8, 61. min. Meyer 0–9, 70. min. Marko Ruuhijärvi 0–10, 75. min. Antti Arvola 0–11, 90. min. Meyer 0–12.

LoPa: Sebastian Cadenius (46 min. Vesa Tamminen), Oskari Laukkanen, Joose Mahlio, Davy Wassell, Tuukka Seger, Jaakko Salmi, Mika Kieränen (46 min. Teemu Lintula), Tony Lallinaho, Patrik Pakkala, Valtteri Heinonen (77 min. Tiranai Theengam), Jussi Koivula.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat