Vaalikoneemme on nyt avattu!

Viihde

”Sonera-mies” Ilkka Villi: Olen paremmassa kunnossa kuin Alan Wake

Ilkka Villi tunnetaan Suomessa muun muassa "Sonera-miehenä". Näyttelijä nähdään nyt valkokankaalla Ainoat Oikeat -elokuvassa.

Toni Tervo

Näyttelijä Ilkka Villi on Suomessa tunnettu lähinnä pienistä rooleista ja Soneran mainoksista.

Suomen ulkopuolella miehen kasvot ovat kuitenkin miljoonien tiedossa, joskaan ei Ilkka Villinä. Näyttelijän piirteet animoitiin vuonna 2010 julkaistuun, monta miljoonaa myyneeseen, suomalaisen peliyhtiö Remedyn peliin Alan Wake.

– Se on ollut ihmisille ihan tosi iso juttu ja sain viimeksi tänä syksynä taas palautetta pelistä, Villi paljastaa.

– Olin itsekin innoissani projektista. En ole mikään kova pelaaja, mutta pidin tämän tarinasta. Olen vakaasti sitä mieltä, että peleistä on tullut yksi tarinankerronnan uusista muodoista.

 

Saan kyselyitä siitä, että miksi minulla on niin huono kunto.”

 

Näyttelijä tekisi jatkossakin mielellään peli-näyttelemistä.

– Olisin mielellään mukana vaikka Alan Waken jatko-osassa, jos Remedy sellaisen haluaisi joskus tehdä. Itse asiassa raivostuisin, jos siihen otettaisiin joku muu, mies virnistää.

Alan Wake kertoo kirjailijasta, joka joutuu elämään itse kirjoittamansa kauhutarinan. Villi kertoo, että pelistä tuleva palaute ei kuitenkaan liity useinkaan tarinaan.

– Eniten saan varmaan kyselyitä siitä, että miksi minulla on niin huono kunto. Pelissä Alan Wake näes piiputtaa juostessa todella nopeasti. Haluan nyt tässä sanoa, että minulla on oikeasti parempi kunto! Villi nauraa.

Villi nähdään Suomessa valkokankaalla seuraavan kerran elokuvassa Ainoat Oikeat, jossa hän yhdessä Antti Reinin ja Anna-Maija Tuokon kanssa päätyy kolmiodraamaan.

– Jos oikein muistelen, tämä on ensimmäinen tyylipuhdas romanttinen komediani. Se on hauskaa sillä, pidän tästä lajityypistä, kun se on hyvin käsikirjoitettu. Brittiläiset romanttiset komediat varsinkin ovat olleet aina hyviä.

– Tässä elokuvassa jännää on se, että minun kohtaukseni eivät suurimmaksi osaksi ole komediaa vaan draamaa. Komedia tulee muista elementeistä.

 

Itse en aio suostua minkäänlaisiin leimoihin.”

 

Suomen kokoisessa maassa näyttelijän on helppo lokeroitua tekemään vain tietynlaisia rooleja. Kuten esimerkiksi romanttisen komedian herkkiä naisten suosikkeja. Tämän tietää myös Villi.

– Ihmismielellä on taipumus lokeroida, mutta meissä on monia puolia. On ihan turha lähteä miettimään asioita jotenkin yhden imagon kannalta.

– Itse en ainakaan aio suostua minkäänlaisiin leimoihin, näyttelijä toteaa.

Ainoat Oikeat saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 27.12.

Ilkka Villi

Työskentelee tällä hetkellä freelance-näyttelijänä.

Esiintynyt muun muassa elokuvissa Tali-Ihantala 1944, Haarautuvan rakkauden talo, Vares – Sukkanauhakäärme, Likainen pommi ja Imaginaerum.

Ainoat Oikeat -elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 27.12.

Rooli muun muassa televisiosarjassa Helppo Elämä.

Oli mukana käsikirjoittamassa Outolintu-sarjaa.

Esiintyy vuonna 2014 alkavassa Nymfit-sarjassa.

Päähenkilö videopelissä Alan Wake ja lisäosassa Alan Wake’s American Nightmare.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat