Paikalliset

Orthex tähtää jättikaupalla Pohjoismaiden ykköseksi

Talven sesonki. Tämä talvi on ollut Orthexille talvityökalujen ja -leikkikalujen valmistuksen huippusesonkia. Toimitusjohtaja Alexander Rosenlewin oikeassa kädessä olevasta miniahkiosta on tullut hittituote.

Heli Nurmi

LOHJA | Orthex on ostanut ruotsalaisen Hammarplast Consumer AB:n ja tähtää Pohjoismaiden johtavaksi kodin käyttötavaravalmistajaksi.

Viime viikon lopulla tehdyssä kaupassa Orthexille siirtyivät Hammarplast Consumer AB:n osakkeet sekä tuotemerkit SmartStore, Hammarplast ja Sarvis.

Yhteisestä sopimuksesta yhtiöt eivät ilmoita kauppasummaa julkisuuteen.

Yritysoston myötä Orthex yli kaksinkertaistaa liikevaihtonsa noin 56 miljoonaan euroon ja henkilöstön määrä nousee noin 300:aan.

Orthexin toimitusjohtajan Alexander Rosenlewin mukaan Hammarplast Consumer AB:n osto on yhtiön strategian mukainen looginen askel.

– Hammarplast on kiinnostava ja hyvin hoidettu yritys, jonka tuotteet ja osaaminen täydentävät omiamme. Uskomme, että kaupan myötä kahdesta menestyvästä yrityksestä syntyy yksi, entistä vahvempi kokonaisuus.

Rosenlew uskoo Hammarplastin kattavan jakelu- ja myyntiverkoston auttavan Orthexin kansainvälistymistä.

Orthexin Lohjan Immulassa sijaitsevan tehtaan tulevaisuuden kannalta kauppa on Rosenlewin mukaan ”erittäin myönteinen asia”.

PAIKALLISET 4

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat