Viihde

Toimitus esitti 10 kysymystä - näin Joulupukki vastasi

Joulupukilla on oma laskentakaavio siihen, onko vatsaa kertynyt liikaa. Kuntoaan pukki hoitaa yhdessä Petteri-poron kanssa - juoksemalla sen perässä.

Antti Karjala

1) Kuinka monta kieltä hallitset, ja missä olet niitä opiskellut?

– Joulupukki osaa useita kieliä ja kielitaito on karttunut vuosisatojen aikana. Joulupukki voi käyttää myös tulkkia. Lapsia ja nuoria neuvon opiskelemaan kieliä, vaikka sitten muuta ei jaksaisikaan opiskella.

2) Luetko sanomalehtiä ja katsotko telkkaria?

– Kyllä. Seuraan maailmanmenoa lehdistä ja internetistä säännöllisesti. Televisiossa tärkeimpiä ovat lastenohjelmat. Katson niitä, että osaan vähän ennakoida ja pysyn jyvällä muotileluista. Katson myös dokumentteja.

3) Kärsitkö kiireentunnusta tai stressistä?

– En oikeastaan. Sitähän minä justiinsa yritän puhua, että rauhallisesti. Että ei hötkyillä ja kiirehditä asioitten kanssa. Ei minulla stressiä ole. Oikeastaan vähän tulee stressiä aaton jälkeen tämän parran kanssa. Voit kuvitella, miten suuritöinen tällainen parta on hoitaa.

4) Miten rentoudut?

– Ihan näillä perisuomalaisilla tavoilla. Menen järvien ja merien rannoille ja nautin luonnon rauhasta. Kuuntelen lintujen ja metsäneläinten ääniä.

5) Mikä on lempivoimasanasi, jos vaikka varvas osuu kynnykseen?

– Kyllä se on, voi hyvänen aika tai voi, varvas. Se vähän riippuu, mikä paikka sattuu. Mitään sellaisia uhmasanoja en käytä. En kiroile.

6) Mikä on lempiruoka ja -juomasi?

– Kyllä se on ihan tämä aamupuuro, pyörykät ja keitot, perusruuat. Syön aamulla kaura- tai ruispuuroa sen mukaan, millä päällä muori on. Mitä hän jaksaa keitellä.

7) Mikset ota kantaa päivänpolttaviin kysymyksiin, kuten Talvivaaraan ja eurokriisiin?

– Luontoa ei saisi särkeä ja rikkoa, mutta politiikka ei ole minun juttuni lainkaan. Sitä varten ovat toiset henkilöt. Poliitikkojen pitäisi vain muistaa, että minä käyn heilläkin jouluna. Se on oikeastaan ainut tapa, miten minä reagoin näihin asioihin. Risujen riski on silloin suuri, mutta ruumiillista kuritusta en suosittele ollenkaan, ja sehän on laissakin kielletty.

8) Mitä mieltä olet valejoulupukeista?

– Se ei ole sama asia kuin valelääkäri. Tähän työhönhän ei voi käydä mitään koulua, minä olen minä. Mutta onhan minulla runsaasti apulaisia ympäri maailmaa. Minunkin aikani on rajallinen.

9) Kuinka paljon sinulla on tonttuja apureina?

– Suoraan sanoen en tiedä heidän määräänsä, koska vuosisatojen aikana heillekin on tullut jälkikasvua. Kun ihmisiä syntyy koko ajan lisää, pitää pikkutonttujakin syntyä samassa suhteessa lisää.

10. Miten pukeudut kesällä?

– Pakko on olla kevyemmin. Käytän shortseja. Vatsa paljaana en tuolla kuitenkaan liiku.

+1) Oletko huolestunut keskivartalolihavuudesta?

– Se on terveydellinen riski, jos se menee yli. Mutta minä olen laskenut sen niin, että vatsan pitää olla suhteessa parran ja miehen pituuteen. Että ne ovat sellainen sopusuhtainen kokonaisuus. Jotkut ovat rakenteeltaan isokokoisia, eikä heistä saa Twiggyjä tekemälläkään. Hyvin laiha pukki ei oikein ole uskottava.

– Jos ei hoida terveyttään, ei voi elää 300 vuotta. Perusterveyttä täytyy huoltaa hampaita myöten.

– Silloin kun porot eivät lennä, harrastan Petteri-poron perässä juoksua. Posottelen pitkin kanervikkoja. Jos sellainen pöläys käy ja jotain valkoista menee perässä, sen tietää, että siinä paineli joulupukki lenkillä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat