Näiden juustokakkukuningattarien luomukset viedään käsistä

Minna Ritakorpi arvioi tehneensä arviolta tuhat kakkua elämänsä aikana.

Heli Koivuniemi

Rakenna juustokakku kerroksittain ja laita taikinaa myös kakun väliin.

Heli Koivuniemi

Pipari-valkosuklaa-karpalojuustokakun sisus on houkuttelevan täyteläinen. Itse tehty kinuski tuo makeutta raikkaaseen kakkuun.

Heli Koivuniemi

Kinuskimoussekakun pintaa koristaa valkosuklaaspiraali.

Heli Koivuniemi

– Tämä on rakkaudella ja tunteella leivottu kakku. Seisoin eilen kotiuunin ääressä silmät ristissä. Luulin hänen valmistuvan tunnissa, mutta hän antoi odotuttaa valmistumistaan, Minna Ritakorpi sanoo ystävättärelleen, joka on tullut hakemaan kakkua suoraan kuvauksista perheelleen.

Ritakorpi signeeraa vielä käsin yhtiökumppaninsa Sonja Fatnassin kanssa kakkupaketin.

Tapana on, että kakun saajaa aina halataan.

Ovikello soi tiuhaan ja monikerroksiset muun muassa raastetulla sitruunankuorella, kinuskilla, karpaloilla ja mansikoilla koristellut sitruuna-, vanilja- ja kinuskimoussejuustokakut saavat onnellisen omistajan.

Rakkaus juustokakkuihin syntyi pelimatkoilla Las Vegasissa.”

Mistään simppeleistä kakuista ei ole kyse. Raaka-aineet on harkiten valittu. Ritakorven mottona on, ettei marjoissa, hedelmissä, pähkinöissä tai jauhojen tai sokerin laadussa pihistetä.

– Pyrin käyttämään kakuissani ravintorikkaampaa spelttijauhoa ja esimerkiksi intiaanisokeria. Olen myös tehnyt hyvän yön -kakkuja, parane pian -kakkuja ja vaihdevuosioireita helpottavia kakkuja. Myös hiilarittomia tai runsaasti proteiinia sisältävät kakut ovat tuttuja.

Kakkuemo kertoo lämmittävänsä kananmunat hiukan yli huoneenlämpöiseksi ennen kuin hän vatkaa ne intiaanisokerin kanssa.

– Luin jostain, että intiaanisokeri käyttäytyy lämpimänä kananmunan kanssa suotuisammin.

Fatnassin puhelin soi vieressä tiuhaan ja toisella puolella kuvaaja hoputtaa Ritakorpea valmistamaan kakkuja, jotta kuvaukset etenevät.

– Rakkaus juustokakkuihin syntyi Las Vegasissa. Kävin siellä Cheesecake Factoryssa usein pelimatkoilla syömässä, Ritakorpi sanoo.

Kotonaan hän leipoi kolmelle pojalleen mitä huikeimpia syntymäpäiväkakkuja, joissa oma poika taisteli lohikäärmettä vastaan ja linnassa odotti vaalea kiharahiuksinen prinsessa.

Kokemuksiaan hän ei jakanut blogissa, vaan omalla Facebook-sivustollaan.

Titanic-kakku lipui juhlasaliin tähtisädetikkujen loisteessa.”

Ystäväpiiri levitti sanaa fantasia- ja juustokakuista, eikä Ritakorpi enää tiennyt, mitä kautta tilaaja oli hänestä kuullut.

– Lopulta ystäväni saivat minut innostumaan oman yrityksen perustamisesta.

Ongelmana oli, että kakkukuningatar tarvitsi avukseen toisen yhtä hullun, ahkeran, kultaisen ja tunnollisen kumppanin rinnalleen.

– Voivottelin tilannetta Sonjalle puhelimessa, ja hän sanoi: Puhutko minusta? Minä tulen.

– Tuli vain sellainen tunne, etten voinut jättää tätä tilaisuutta käyttämättä, juuri työpaikallaan ylennyksen saanut Fatnassi kertoo.

Seuraavana päivänä naiset puhuivat asiasta uudestaan, ja sopimus syntyi.

Esteettinen ja visuaalinen silmä on molemmilla kehittynyt ammatissaan kosmetologina.

Ritakorpi oli opettajana ja Fatnassi aikoinaan hänen oppilaansa.

Mikä on mieleenpainuvin tekemäsi kakku?

– Niitä on monia, mutta entiselle hammaslääkärilleni tein Titanic-kakun, joka lipui juhlapaikalle sädetikkujen loisteessa Waldon laulaessa Celine Dionin My heart will go on -kappaletta.

– Ravintola Namun avajaisiin teimme Jääkarhu-kakun. Kutsuvierailta loppuivat lautaset, mutta he ottivat kakkua käsiinsä ja kehottivat muitakin syömään käsin.

Käyttäjän Heli Koivuniemi kuva
Heli Koivuniemi