Vaalikoneemme on nyt avattu!

Kulttuuri

Ärtyisä karhu ja sairas joulupukki

Mistä lääke joulupukin vaivaan? Kiperää tilannetta pohtivat Joulupukin loppukiri -näytelmässä itse pukki (Emmi Leppänen), lääkäritonttu (Julia Saario), tonttumuori (Ella Ovaska) ja tonttu Lukutoukka (Sofia Veijalainen).

Teemu Vestovuo

LOHJA | Teatteriharrastusta on takana vasta muutama kuukausi, mutta jo nyt lasten- ja nuortenteatteri Aploodin esiintyjät ovat voineet tarjota kotiväelleen mukavan elämyksen. Joulukuun alussa pidetyssä joulujuhlassa esitettiin kaksi Sari Rautakosken ohjaamaa pientä näytelmää, joista nuoret selvisivät hienosti.

– On aika kivaa, kun saa esiintyä paljon. Yhtään ei jännitä, sanoi ketun roolissa nähty Rosa Rinne.

Pian 11 vuotta täyttävä Ristin koulun oppilas viihtyy näyttämöllä, mikä heijastui katsomoonkin. Rosa harrastaa myös jalkapalloa ja voimistelua, ja liikunnallisuus sopi mainiosti ketterän ketun rooliin.

Illan esiintyjät kuuluvat Aploodin treeniteatteriin.

– Treeniteatteri perustettiin, koska halusin tarjota kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden harrastaa teatteria, Sari Rautakoski kertoo.

Lasten- ja nuortenteatteri Aploodi perustettiin viime syksynä Teatteri Tralan alaisuuteen. Teatteri herätti niin paljon kiinnostusta, että näytelmää valmistava ryhmä tuli nopeasti täyteen. 20 nuorta harjoittelee Kaunotar ja hirviö -näytelmää, joka on tarkoitus saada esityskuntoon kevätkaudella.

Treeniteatteri keskittyy enemmän teatteri-ilmaisuharjoitusten tekoon.

– Mutta heilläkin on kova tarve esiintyä. Siksi valmistimme joulujuhlaan kaksi pienoisnäytelmää, Sari Rautakoski kertoo.

Teatteri Trala vastasi esitysten puvustuksesta ja lavasteista.

Ensimmäisessä esityksessä, Karhun herääminen -sadussa, näyttämön valloittivat metsän eläimet: ärtyisänä karhuna mellasti Perttilän koulua käyvä Ella Nyman, ja hänen kaksossiskonsa Alma Nyman esitti saukkoa. Jäniksenä nähtiin Sofia Veijalainen, kettuna Rosa Rinne ja kertojana Jenna Lindroos.

Sadun myötä katsojillekin selvisi, miten tähdet ovat tulleet taivaalle.

Toinen näytelmä oli varsin ajankohtainen: joulupukki (Emmi Leppänen) on sairastunut, ja tonttumuori (Ella Ovaska) yhdessä tonttujen kanssa yrittää keksiä parannuskeinoa. Kun lääkäritontun (Julia Saario) konstit eivät riitä, apuun haetaan Ramses Yliviisas (Noora Hostikka). Ja niin käy, että joulupukki pääsee sängystä ylös ja joulu on pelastettu.

Osa nuorista nähtiin molemmissa näytelmissä. Tonttu Rohkean roolissa esiintyi Veera Purontakanen.

– Näytteleminen on aika hauskaa. Se tuo vaihtelua elämään, Mäntynummen koulua käyvä tyttö sanoo.

Reippaasti ja rohkeasti esitetyt näytelmät saivat yleisöltä ansaitut suosionosoitukset. Ennen glögi- ja piparitarjoilua nuoret harrastajat näyttivät vielä laulaen, miten ääntä harjoitetaan. Heitä säesti Joni Paananen.

Nuori teatteri on saanut hyvän alun.

– Syksy on sujunut todella hyvin, Sari Rautakoski sanoo.

– Kun nuoria aktivoi toiminnalla, jolla on selkeä tavoite, nuoret myös sitoutuvat. Kaikki ovat pysyneet kiinnostuneina ja innostuneina.

Tulevaisuudessa Aploodin Kaunotar ja hirviö -näytelmää valmistavan ryhmän nuoria nähdään myös televisiossa: kuvaukset tv-ohjelmaa varten tehtiin edellisellä viikolla.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat