Paikalliset

Lohjan nykyiseen kouluverkkoon ei kosketa

LOHJA | Lohjan valtuusto päätti budjettiseminaarissaan lauantaina säilyttää nykyisen kouluverkon, mutta asetti pienimmille eli yksi- ja kaksiopettajaisille kouluille oppilasminimin. Kaksiopettajaisten koulujen kohdalla se olisi alustavien suunnitelmien mukaan 30 oppilasta.

Tällä hetkellä Karstun ja Hiiden koulujen oppilasmäärät ovat hieman yli 30 oppilasta.

– Lisäksi kiinteistöjen on oltava kunnossa eli pienen kyläkoulun toiminnan jatkaminen ei kestä isoja peruskorjauksia, selvitti valtuuston puheenjohtaja Reijo Siltasaari sunnuntaina.

Hän kertoi valtuutettujen olleen tyytyväisiä selkeään, yksituumaiseen päätökseen.

– Toivon kylien elinvoimaisuuden säilyvän ja päätöksen houkuttelevan niihin myös lisää lapsiperheitä.

Valtuusto tyrmäsi yksimielisesti myös kolmen yläkoulun mallin ja päätti säilyttää nykyiset Anttilan, Harjun, Järnefeltin ja Mäntynummen yläkoulut.

Palveluverkkoselvityksen toiseen kuumaan perunaan, terveysasemiin, valtuustolla ei ollut yhtenäistä kantaa.

– Sen sijaan kukin valtuustoryhmä ilmaisi selkeästi oman kantansa, mutta ne poikkesivat toisistaan. Tästä asiasta valtuuston on kuitenkin kyettävä tekemään päätös jo tämän vuoden aikana ennen kuin talousarvio lyödään lukkoon.

Lostin linjauksen mukaan Lohjalla olisi tulevaisuudessa vain kaksi terveysasemaa. Pääterveysasema sijaitsisi Tynninharjulla ja kaupungin toinen terveysasema Lohjan keskustan nykyisellä pääterveysasemalla. Roution, Mäntynummen ja Virkkalan terveysasemien toiminta lopetettaisiin vähitellen.

– Kuntaliitosselvittelyjä Lohjan kaikki valtuustoryhmät ovat valmiita jatkamaan, mikäli naapurikunnat niin esittävät. Takarajaksi asetimme tämän vuoden lopun, Siltasaari kertoi.

Toimintamenoihin on tulossa lähes miljoonan euron lisäys. Päivähoitopaikkojen yllättäen ilmennyt lisätarve kasvattaa menoja noin 400 000 eurolla.

– Myös aikaisempaa jämptimpi vammaispalvelulaki tuo menoihin 450 000 euron lisäyksen. Pohjaesityksen mukaan raha olisi kerätty mm. omaishoidontukea leikkaamalla, mutta sitä valtuusto ei hyväksynyt.

Budjetin vuosikatteeksi jää alle 8 miljoonaa euroa. Lisävelkaa kaupunki joutuu ottamaan noin neljän miljoonan euron edestä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat