Paikalliset

Museon nukkekotinäyttely on täynnä asumisen unelmia

Kattokruunu kohdalleen. Inkoolainen Eija Sirjonen on harrastanut nukketalojen rakentelua jo vuosikymmeniä. Tiistaina hän kokosi Lohjan museon näyttelyyn omaa osastoaan.

Heli Kurimo

LOHJA | Lohjan museon kesänäyttely sukeltaa nukkekotiharrastukseen. Parhaillaan rakenteilla olevassa, 23.5. avautuvassa näyttelyssä on esillä nukketaloja alkaen 1800-luvun loppupuolelta.

Esillä ovat mm. Lohjan Kyrkstadin ja Vohloisten kartanoiden vanhat nukketalot sekä mm. lohjalaisten, inkoolaisten ja vihtiläisten nukkekotiharrastajien taloja eri ajoilta.

Näyttely on mainio kurkistus harrastukseen, jonka kautta on eri aikoina unelmoitu täydellisestä kodista ja sisustuksesta. Pikkutyttöjen harrastuksesta on nykyään tullut enemmänkin aikuisten naisten sisustusfantasioiden unelmamaailmaa.

– Nukkekotihan oli vuosisatoja sitten ylellinen sisustuselementti, jolla esiteltiin perheen varakkuutta. Sittemmin nukkekotileikeistä tuli tapa opettaa tytöille kodinhoitoa, toteaa museoamanuenssi Leena-Maija Halinen.

Näyttelyyn kuuluu mm. inkoolaisen nukkekotiharrastajan, Eija Sirjosen laaja kokoelma, joka on täynnä valloittavia yksityiskohtia miniatyyrikakuista ja -samovaareista alkaen.

KULTTUURI 13

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat