Paikalliset

Huhu: Hus hajotetaan

Husin hajottamisesta on keskusteltu aiemminkin. Lohjan sairaalan anestesiaylilääkäri Esko Hotakainen ja Lohjan sairaanhoitoalueen johtaja Raimo Kekkonen vastustivat Husin hajottamista Länsi-Uusimaan haastattelussa jo noin vuosi sitten. –Husia ei kannata hajottaa missään tapauksessa, Hotakainen sanoo. Takana laitoshuoltaja Ille-Mai Eljaste.

Teemu Vestovuo

LOHJA |  Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri hajoaa. Näin kertoo huhumylly, kun sote-uudistus on loppumetreillä.

Tähän saakka vallalla on ollut näkemys, että Hus voisi jatkaa, vaikka sote-uudistuksen tarkoitus on liittää perusterveydenhoito, erikoissairaanhoito ja sosiaalipalvelut tiiviisti yhteen.

Hallitus valmistelee parhaillaan kovien poliittisten paineiden alla sote-lakiluonnosta. Se pitäisi antaa eduskunnalle tämän kuun aikana.

Huhut ovet kiertäneet myös Husin toimitusjohtajan Aki Lindénin korviin.

– Korostan, että myös minä olen tässä asiassa aivan kuulopuheiden varassa. Mistään tiedosta en voi puhua. Voi yhtä hyvin olla, että kyse on ylilyönneistä tai tarkoitushakuisista huhuista.

Husin hajottaminen tulisi mahdolliseksi sopivalla määrittelyllä sote-palveluiden – mukaan lukien erikoissairaanhoito – tuottajista. Kunnissa lausunnolla ollut lakiluonnos, edellytti kunnalta vain ilmoitusta, mihin erityisvastuualueeseen se halua kuulua. Lohjalla luontainen valinta oli HYKS. Tuotantoalueet määritellään jatkossa erityisvastuualueen sisällä.

LUE LISÄÄ LÄNSI-UUSIMAAN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

www.lansi-uusimaa.fi/tilaajapalvelu

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat