Paikalliset

Janne Laakkonen yllätti ja erosi Kokoomus-puolueesta

Janne Laakkonen

LOHJA | Lohjan kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Janne Laakkonen on eronnut Kansallisen Kokoomuksen jäsenyydestä.

Uudenmaan Kokoomuksen toiminnanjohtaja Ahti Kytölä ei tiistaina kiistänyt tietoa, mutta ohjasi protokollaan vedoten tiedustelemaan asiaa Lohjan Kokoomuksen puheenjohtajalta Roger Weintraubilta.

– Tällaisen sähköpostin on piiri välittänyt meille. Janne Laakkonen on lähettänyt ilmoituksen piiriin ja piiri on välittänyt sen meille.

Roger Weintraubin mukaan Lohjan Kokoomuksen hallitus käsittelee asian muodollisesti, mutta henkilön oma ilmoitus riittää.

– Jo tässä vaiheessa on selvää, että hänen jäsenyytensä puolueessa on lakannut.

Roger Weintraub myöntää, että Laakkosen ilmoitus tuli yllätyksenä.

– Janne Laakkonen ei ole ollut asiasta minuun minkäänlaisessa yhteydessä.

Lohjan Kokoomus ehti jo keväällä valita Janne Laakkosen omaksi kansanedustajaehdokkaakseen. Puolueesta ero merkitsee luonnollisesti sitä, että ehdokkuus raukeaa.

Janne Laakkonen kommentoi eroratkaisuaan Länsi-Uusimaalle kertomalla, että taustalla kummittelee kuntavaalien jälkeinen luottamustoimi- ja lautakuntapaikkojen jako, joka hänen mielestään oli Lohjalla kokoomuksen sisällä sovittu jo ennen äänten laskentaa.

– Lohjalle Siuntiosta muuttaneena ja toiseksi eniten ääniä saaneena minusta tulikin Lohjan Kokoomuksen päättäjille ja valtuustoryhmälle ongelma kaikkine sivujuonteineen, joista ällistyttävin äänestäjien kannalta oli valtuustoryhmän työskentelystä erottaminen. Laakkonen ei usko omien kunnallispolitiikkaa aktiivisesti seuranneiden äänestäjiensä hämmästyneen eropäätöstä.

– Tuskin on vaikea ymmärtää, että en tunne enää Lohjan Kokoomusta millään mittarilla poliittiseksi kodikseni, ja että olen väsynyt yrityksistä selittää tapaamilleni tutuille ja tuntemattomille ihmisille Kokoomuksen lohjalaista demokratiasovellusta.

Tulevaisuutensa suhteen Laakkonen on vaitonainen eikä kerro, onko hänellä suunnitelmia liittyä johonkin toiseen puolueeseen.

LUE LISÄÄ PÄIVÄN LÄNSI-UUSIMAASTA

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat