Paikallisurheilu

’Pelaaminen koulupäivänä oli ihan jess’

Harjun koulun tyttöjoukkueen kapteenit Sharon Saarinen (vas.) sekä Seidi Salo iloitsevat voittopokaalista, samoin Nummi-Pusulan koulun pojat Rony Lönnberg ja Tuure Mela.

Kari Sallinen

LOHJA | – On tämä jess, ihan parasta. Pääsee koulusta ulos ja saa pelata lajia, josta tykkää, totesivat Lohjan Harjun koulun yhdeksännen luokan oppilaat Sharon Saarinen ja Seidi Salo keskiviikkona Asemanpellon pallokentällä.

Koulunsa joukkueen kapteenit paistattelivat aurinkoista päivää onnistuneen Lohjan yläkoulujen jalkapalloturnauksen peliensä jälkeen. Voitto tuli kaikista neljästä ottelusta ja samalla Lohjan koulujen mestaruus.

– Pelit sujuivat hyvin. Meillä oli hyvät pelaajat, ihana ryhmähenki ja puhetta kentällä. Oli tosi hauskaa, sairaan hyvä fiilis.

Tytöt pelaavat jalkapalloa Lohjan Pallon B-tytöissä. Harjun koulun 13 tytön joukkueesta kuusi oli lopalaista. Pelit olivat tiukkoja. Kahdessa ottelussa voittoero oli vain yksi maali.

Nummi-Pusulan koulun Rony Lönnberg ja Tuure Mela saivat jännittää poikien viimeisen ottelun tulosta Mäntynummen koulua vastaan kentän reunalla. Turnauksen voitto oli jo kuitenkin selvä.

Rony ja Tuure olivat tehneet kumpikin ottelussa maalin ja Nummi-Pusula johti 2–0.

– Meidät pantiin vaihtoon, jotta muutkin saavat pelata, pojat tuumivat, mutta taisivat olla kentälle turhan hyviä.

Mäntynummi ei ihan tavoittanut hyvistä paikoista huolimatta, ja ottelu päättyi lopulta 2–1.

Hauskaa, näitä saisi olla useammin.
Yhdeksäsluokkalainen Rony pelaa LoPan 98 syntyneiden joukkueessa ja seitsemäsluokkalainen Tuure LoPan sekä Nummelan Palloseuran D13-poikien yhdistelmäjoukkueessa Länsi-Uusimaa YJ:ssä. Kaikki joukkueen pojat pelaavat Lohjan tai Nummelan joukkueissa.

– Tämä on hieno turnaus ja hauskaa on. Näitä saisi olla useampia. Lähdemme myöhemmin muihinkin turnauksiin mukaan salibandyyn ja lentopalloon.

Lohjan koulut mittelevät lukukausittain paremmuudesta viidessä lajissa, jokainen yläkoulu on vastuussa yhdestä tapahtumasta. Salibandy on ainoa, jota pelataan joka vuosi. Muita palloilulajeja ovat lentopallo, pesäpallo, jalkapallo, kaukalopallo ja koripallo.

Keskiviikon jalkapallossa järjestelyvastuussa oli Nummi-Pusulan koulu, joka on nyt ensimmäistä vuotta järjestelyringissä. Ottelujen tuomarit olivat Lohjan lukiosta ja puffetin pitäjät Nummi-Pusulan koulusta.

– Päätimme pitää turnauksen Lohjalla, jotta säästyy neljä bussikyytiä Lohjalta Nummelle, kertoi turnausvastaava, liikunnanopettaja Joel Nissinen.

– Kenttätilanne ja olosuhteet ovat Lohjalla paremmat. Mukavaahan tämä on aurinkoisena päivänä.

Lohjan yläkoulujen jalkapalloturnaus 4.9. Asemanpellon kentällä.

Pojat: Harju–Mäntynummi 3–0, Nummi-Pusula–Järnefelt 2–1, Anttila–Harju 1–4, Mäntynummi–Järnefelt 0–2, Nummi-Pusula–Harju 4–2, Anttila–Mäntynummi 1–2, Harju–Järnefelt 2–2, Nummi-Pusula–Anttila 4–1, Nummi-Pusula–Mäntynummi 2–1, Anttila–Järnefelt 2–1.

Sijoitukset: 1. Nummi-Pusula, 2. Harju, 3. Järnefelt, 4. Mäntynummi ja Anttila.

Tytöt: Harju–Mäntynummi 2–1, Nummi-Pusula–Järnefelt 2–0, Anttila–Harju 0–3, Mäntynummi–Järnefelt 1–0, Nummi-Pusula–Harju 0–2, Anttila–Mäntynummi 0–1, Harju–Järnefelt 1–0, Nummi-Pusula–Anttila 3–1, Nummi-Pusula–Mäntynummi 1–1, Anttila–Järnefelt 2–1.

Sijoitukset: 1. Harju, 2. Nummi-Pusula ja Mäntynummi 4. Anttila, 5. Järnefelt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat