Paikalliset

Lohjan kaupunginjohtaja Simo Juva jää eläkkeelle

Simo Juva.

Heli Nurmi

LOHJA | Lohjan kaupunginjohtaja Simo Juva jää eläkkeelle ensi vuonna. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Irene Äyräväinen (kok.) vahvisti tiedon perjantaina Länsi-Uusimaalle.

Irene Äyräväisen mukaan Juva on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle elokuussa. Lomien vuoksi hän jää pois kuitenkin huomattavasti aikaisemmin, ilmeisesti viimeistään alkukesästä.

– Mutta uuden kaupunginjohtajan haku käynnistetään pikaisesti.

Irene Äyräväinen sanoo, että Lohjan kaupunki on tilanteessa, jossa uuden kaupunginjohtajan valinnassa ei voida vetkutella. Kaupungin talous on tiukoilla ja mm. palveluverkkoselvitys on tulossa käsittelyyn kevään aikana.

– Jaetuilla johtajuuksilla emme pärjää. Itse olen myös ehdottomasti sitä mieltä, että kaupunginjohtajan virka pitää laittaa avoimeen hakuun, jolloin kuka tahansa voi tavoitella virkaa.

Päätös eläkkeelle jäämisestä ei tule suurena yllätyksenä. Äyräväisen mukaan Juva itse oli ilmoittanut, että 65 vuotta on sopiva aika jäädä sivuun.

– Tämä päätös ei johdu kaivoksesta tai muusta viime aikojen vaikeasta asiasta, jos joku niin ajattelee. Sen hän on itse sanonut. Juva on tätä ajankohtaa itse miettinyt, mutta tällaisia asioita ei ylipäätään kannata ilmoittaa liian pitkään etukäteen.

Irene Äyräväinen uskoo, että Juvan motivaatio säilyy.

– Yhteistyömme on toiminut hyvin, ja se kantaa loppuun asti. Itselle tuli sellainen olo, että tämäkin nyt vielä, mutta onhan hänen eläkkeelle jäämisensä realismia.

Simo Juva ei itse halunnut perjantaina kommentoida asiaa.

Simo Juva valittiin kaupunginjohtajaksi lokakuussa 2008, jolloin Lohjan valtuusto valitsi hänet Vantaan apulaiskaupunginjohtajaksi siirtyneen Elina Lehto-Häggrothin seuraajaksi.

Juvan valinnassa oli erikoista se, että virkavaalista valitettiin, ja hän joutui aluksi toimimaan kaupunginjohtajan viran väliaikaisena hoitajana.

Ennen kaupunginjohtajaksi valintaansa asti Simo Juva toimi Lohjan sivistysjohtajana vuodesta 2004.

Aikaisemmalla urallaan ennen Lohjaa Juva ehti työskennellä mm. Suomen Kaupunkiliiton ja Kuntaliiton, opetusministeriön ja ulkoasiainministeriön palveluksessa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat