Paikalliset

Lohjan kaupunginjohtaja hakuun pika-aikataululla

Simo Juva.

Heli Nurmi

LOHJA | Uuden kaupunginjohtajan haku etenee nopealla aikataululla. Kaupunginhallitus myönsi maanantaina Simo Juvalle eron kaupunginjohtajan virasta 1.8.2015 alkaen. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, ollaan uutta kaupunginjohtajaa valitsemassa jo toukokuussa.

– Aikataulu on tiukka, mutta uskon, että pysymme siinä. Toivotaan, että uutta kaupunginjohtajaa päästään valitsemaan kaupunginvaltuuston toukokuun kokouksessa, maanantaina asetetun valintatyöryhmän puheenjohtaja Joona Räsänen (sd.) sanoo.

Varsinainen hakuprosessi alkaa vauhdilla.

– Aloitamme haun jo helmikuussa. Maaliskuussa hakijat sitten haastatellaan ja testataan, ja huhtikuun lopulla asian pitäisi mennä kaupunginhallituksen käsittelyyn, Räsänen kaavailee.

Hakuprosessia hoitaa maanantaina asetettu valintatyöryhmä, joka myös haastattelee hakijat ja antaa heistä lausuntonsa.

Valintaprosessi halutaan pitää avoimena ja läpinäkyvänä.

– Tarkoitus on, että koko kaupunginvaltuusto pääsee haastattelemaan kaikkia hakijoita ja tutustumaan heihin. Mitään ei ole ennalta pedattu, vaan yritämme löytää sen parhaan mahdollisen hakijan. Paikasta kiinnostuneet voivatkin olla mielellään meihin yhteydessä, Räsänen sanoo.

Simo Juva on jäämässä lomien takia pois jo huhtikuussa. Juvan poisjäämisen ja uuden kaupunginjohtajan valinnan väliin jäävä aika hoidetaan Räsäsen mukaan sijaisjärjestelyin, joista kaupunginhallitus päättää myöhemmin.

Haussa on pätevä johtaja vaativaan tehtävään.

– Haemme uuden sukupolven kaupunginjohtajaa, jolla on osaamista ja näkemystä. Ajat ovat haastavat ja paljon asioita tapahtuu. Toisaalta tämä on myös innostava ympäristö, jossa pääsee tekemään paljon, Räsänen sanoo.

Räsäsen mukaan tulevalta johtajalta vaaditaan vankkaa johtamistaitoa ja hyvät verkostot.

– Paljon on tehtävää. Kaupungin organisaatiota tulisi virtaviivaistaa.

– Tarvitaan enemmän resursseja käytännön työhön, vähemmän papereiden pyörittelyyn. Ja pitää muistaa, että kaupunginjohtaja on myös Lohjan ykkösedunvalvoja. Hänellä pitäisi olla myös hyvät verkostot kaupungin ulkopuolelle.

Kaupunginjohtajan valintatyöryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran ensi maanantaina.

– Silloin päätetään tarkemmin, millaista henkilöä haetaan ja millainen hakuprosessi tulee olemaan, Räsänen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat