Paikalliset

Oppimisvaikeuksien syyksi paljastui asperger

Mervi Piispanen vetää Lohjan Kulttuuripajalla bändiryhmää ja soittaa itse rumpuja pajan Pots Lojo -bändissä. - Soitamme kaikkea punkista tangoon, hän kuvailee.

Minna Harmaala

LOHJA | Niin sanottuja erilaisia oppijoita on yllättävän paljon, kertoo Erilainen oppija vauvasta vaariin -messujen (EOVI) projektipäällikkö Taina Lehtiö . Messut pidetään Lohjalla tiistaina.

Aika moni ymmärtää oppimisvaikeuksiensa syyn vasta aikuisena. Näin kävi myös Mervi Piispaselle , joka sai vasta 27-vuotiaana tietää, että hänellä on aspergerin syndrooma.

– Minua on pidetty tyhmänä ja katsottu merkitsevästi. Olen joutunut todistelemaan omaa osaamistani moneen otteeseen ja siltikään ihmiset eivät ole uskoneet, mitä osaan. On myös keskitytty vain omituisuuksiin ja siihen, missä olen ollut huono. Se on ollut koulumaailmassa ikävää.

Nyt hän on löytänyt paikkansa Lohjan Kulttuuripajalta. Hän on kouluttautunut vertaisohjaajaksi ja vetää bänditreenejä sekä luovan kirjoittamisen ryhmää. Kohta hän alkaa ohjata lisäksi vielä karaokeryhmääkin.

Piispanen on myös Länsi-Uudenmaan Neuris ry:n hallituksen jäsen ja käy aikuislukiota.

LUE LISÄÄ LÄNSI-UUSIMAAN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

www.lansi-uusimaa.fi/tilaajapalvelu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat