Paikalliset

Kaupunginjohtajan valinta on kolmen kauppa

MMM Jorma Haapanen

Jukka Koskinen

LOHJA   |  Lohjan kaupunginjohtajaksi pyrkivien joukosta on valittu soveltuvuustesteihin Jorma Haapanen , 50, Kirkkonummelta, Mika Sivula , 36, Pielavedeltä ja Niko Kyynäräinen , 36, Turusta. Soveltuvuustestit järjestetään ensi viikon perjantaina.

Torstaina valintatyötyhmä haastatteli kuusi hakijaa. Päätös jatkoon menevistä kolmesta hakijasta syntyi yksimielisesti.

– Minulla on vahva usko siitä, että joku näistä kolmesta on tuleva Lohjan kaupunginjohtaja, sanoo valintatyöryhmää johtava Lohjan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joona Räsänen (sd).

Räsänen perustaa kantansa hakijoiden sekä heidän aikaisempien ja nykyisten työnantajiensa kanssa käytyihin keskusteluihin.

Kutakin hakijaa haastateltiin 45 minuutin ajan. Heille esitettiin kysymyspatteristo, jonka valintatyöryhmä oli itse laatinut.

– Hakuprosessissa ainoastaan psykologiset testit ostetaan niin kutsutusti talon ulkopuolelta. Muuten hakuprosessi viedään läpi omin voimin, Räsänen muotoilee.

23. maaliskuuta valintatyöryhmä purkaa psykologisten testien tulokset. Tämän jälkeen Lohjan kaupunginhallitus päättää, tuleeko se esittämään kaupunginvaltuustolle tasavertaisesti yhtä, kahta vai kolmea vaihtoehtoa.

– Tässä vaiheessa on siis liian aikaista ottaa kantaa, pääseekö kaupunginvaltuusto kuulemaan toukokuun kokouksessaan yhtä vai useampaa hakijaa.

Kaupunginjohtajan valinta tehdään keskiviikkona 13. toukokuuta, mikäli mitään yllättävää ei tapahdu.

– Uskon, että 1. päivä elokuuta Lohjalla virassaan aloittaa paras mahdollinen kaupunginjohtaja, Joona Räsänen sanoo.

Hakijoilta ei edellytetty Lohjalle muuttoa.

– Emme voi vaatia lainsäädännöllisistä syistä paikkakunnalle muuttoa hakijoilta. Mutta kaikki haastattelemamme henkilöt ovat suhtautuneet erittäin positiivisesti Lohjalle muuttoon, sanoo Joona Räsänen.

Lohjan kaupunginjohtajaksi on hakenut kaikkiaan 21 henkilöä, joista 18 jätti hakemuksensa ja kolme antoi suostumuksensa valintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat