Paikalliset

Teatteri- festivaali kasvaa

Lasten ja nuorten teatteri Aploodi tarjoaa neljä erilaista esitystä ensi viikonloppuna.

Aploodin nuoret näyttelijät Laura Bertchi, Linda Järn, Jami Jääskeläinen, Helena Keinänen, Niklas Reinikainen ja Inka Nikkanen sekä opettajat Joni Paananen ja Sari Rautakoski odottavat jo innolla Teatterifestivaaleja.

Pyry Krappe

LOHJA   |  Toimintakeskus Harjula muuttuu Teatterifestivaalien areenaksi ensi viikonloppuna, kun lohjalainen lasten ja nuorten teatteri Aploodi esittää viikonlopun aikana kymmenen näytöstä.

Aploodilla on tällä hetkellä neljä ryhmää, joista jokainen on valmistanut oman esityksensä festivaaleille. 12–17-vuotiaiden Improvisaatio-ryhmä esittää yleisölle käsikirjoittamatonta improvisaatiota. Nuorten Esiintymistaito-ryhmä esittää oman versionsa klassikkosadusta Ihmemaa Oz.

Lapsiryhmien eli 7–11-vuotiaiden näytelmät Kutsumattomia vieraita ja Mitä täällä tapahtuu? ovat molemmat syntyneet lasten ideoiden pohjalta ryhmien ohjaajien käsikirjoittamina.

– Teatterifestivaali on kauden päätavoite, johon opiskelumme tähtää. Se on myös syy, miksi lapset sitoutuvat mukaan toimintaan, sanoo toiminnasta vastaa näyttelijä-ohjaaja Sari Rautakoski .

Teatterifestivaali järjestettiin myös viime vuonna pienemmässä mittakaavassa. Silloin Aploodi valmisti kaksi erilaista esitystä ja näytöksiä oli viisi.

– Kummallekin nuorten ryhmälle on tänä vuonna kolme esitystä. Ensimmäisessä esityksessä jännitys on kova, toisessa esityksestä alkaa jo nauttia ja kolmannessa on mukana jo haikeus. Nuoret saavat kokemuksen teatterin tekemisen kaaresta, Rautakoski pohtii.

LUE LISÄÄ LÄNSI-UUSIMAAN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat