Laureassa teemana kehon kielen merkitys

LOHJA | Lohjan Laurean perjantaina pidetyn avointen ovien päivän teemana oli tänä vuonna kehon kielen merkitys ja hyödyntäminen.

Yleisön johdatteli päivän aiheeseen hauskalla ja vauhdikkaalla luennollaan Mr. Body Language eli Niko Visuri.

– Naiset, muistakaa ainakin yksi asia tästä valmennuksesta: vain yksi ajatus yhdessä lauseessa, nauratti Niko Visuri yleisöä naisten ja miesten kommunikaatioeroihin liittyvällä kommentillaan.

Esityksen tarkoitus oli antaa osallistujille uusia valmiuksia havaita sekä tulkita sanatonta viestintää ja hyödyntää näitä taitoja käytännön elämässä, esimerkiksi työelämässä.

Laurean Lohjan yksikön johtajan Riitta Pesosen mukaan muutamana edellisenä vuonna avointen ovien päiviä on pidetty matalalla profiililla. Nyt tapahtumaan kuitenkin haluttiin jotakin uutta.

Päivän ohjelma rakennettiin Sinä olet kaupan – hyödynnä kehon kieli -teeman ympärille. Kehon kieli -luennon lisäksi ohjelmassa oli Laureasta valmistuneiden sairaanhoitajien ja tradenomien tarinoita.

Päivän päätteeksi kuultiin päivän teemaan liittyvä ”väittely”.

Myös netin kautta pääsi osallistumaan. Apteekkari Eeva Savela piti Laurea -ammattikorkeakoulun käyttämässä webex-oppimisympäristössä lääkehoidon kokonaisarviointia koskevan esittelyn.

Päivän aikana esittäytyivät myös Lohjan Laurean yhteistyökumppanit ja kehittämishankkeet.

Edellisvuosista poiketen päivän ohjelmaan osallistumaan olivat tervetulleita Laurean hakijoiden lisäksi kaikki kiinnostuneet.

Lohjan Laureasta valmistuneiden puheenvuoroissa kehuttiin entisestä opinahjosta saatuja oppeja ja kerrottiin, mihin kukin on työelämässä päätynyt.

Sairaanhoitajiksi valmistuneet Harri Lempinen ja Teemu Räikkönen kiittelivät erityisesti nopeaa sijoittumistaan työelämään.

– Muualla työ vähenee, mutta meillä töitä on koko ajan enemmän. Hyvin koulutettuja ammattilaisia ei ole tarpeeksi, Harri Lempinen kannusti nuoria hakeutumaan hoitoalalle.

Tradenomiopinnoissaan yritysviestintään suuntautunut Jan Metsola puolestaan kertoi perustaneensa oman yrityksen jo opiskelun alkuaikoina.

Jan Metsolan kiinnostus nykyisen yrityksen edustamaan graafiseen alaan juontaa juurensa aikaan ennen opintoja. Kipinä oman yrityksen perustamiseen tuli kuitenkin opintojen kautta.

Työharjoitteluista on Jan Metsolan mukaan ollut paljon hyötyä. Niiden kautta on saanut yhteyksiä työelämään.

– Myös oma aktiivisuus on tärkeää. Ei auta vain opiskella ja olla pelkästään kotona. Jo opiskeluaikana pitää luoda yhteyksiä ulkomaailmaan, hän korostaa.

Näyttelijä Kai Lehtisen ja takavuosien radioääni Sami Tenkasen väittely sanattoman viestinnän merkityksestä ei oikein ottanut tulta alleen, miehet kun olivat liian samaa mieltä aiheesta. Sen sijaan aiheesta kehkeytyi mielenkiintoinen keskustelu, johon yleisökin otti osaa.

Molemmat olivat sitä mieltä, että sanattoman viestinnän luomat mielikuvat ovat vahvoja ja niiden luomiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Heidän mukaansa tärkeintä on kuitenkin sisältö eli asia, jota viestijä haluaa tuoda esiin.

– Niin ääni kuin ulkonäkökin ovat työkaluja, joilla pystyy edesauttamaan varsinaisen asian esille tulemista, Sami Tenkanen totesi päätöspuheenvuorossaan.

Kai Lehtinen mielestä me ihmiset annamme monesti itsestämme tarpeettoman siloitellun kuvan.

– Sen mitä ihmisessä on, pitää myös näkyä, hän huomautti.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat