Paikalliset

Laskimet piiloon, aivonystyrät töihin – lohjalaisnuorten päässälaskutaito elää ja voi hyvin.

Pyry Krappe

LÄNSI-UUSIMAA   |  Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua, kun 12 lohjalaisnuorta valmistautuu vappuviikon huipennukseen Osuuspankin kerhohuoneessa. On alkamassa Lohjan yläkoululaisten päässälaskukilpailujen finaali, jonne ovat valikoituneet alan parhaat.

Opettaja Katariina Nurmio Harjun koulusta on varustautunut kilpailuun 15 kinkkisellä tehtävällä. Kupletin juoni on selkeä: jokaisen kysymyksen jälkeen oppilaalla on minuutti aikaa kirjoittaa vastaus paperille. Väärästä vastauksesta putoaa armotta pois kilpailusta. Tehtävät on laskettava päässä, muistiinpanoja ei saa tehdä.

Heti ensimmäisen kysymyksen jälkeen yksi oppilas on ulkona kisasta. Tehtävät eivät ole aivan helppoja, sillä neljännen kysymyksen jälkeen mukana on enää kärkikolmikko: Robin Källman , Anni Savolainen ja Anton Karuluoto . Karuluoto kompastuu kuudenteen kysymykseen, murtolukutehtävään. Savolaisen kohtaloksi koituu seitsemäs kysymys, jossa piti laskea elokuvan kestoaika. Toinen finalisti, Robin Källman, onnistuu tehtävässä ja pääsee juhlimaan voittoa.

– Hyvältä tuntuu. Tehtävät olivat aika helppoja, mutta pari vaikeahkoakin kysymystä oli mukana, Källhagenin koulun yhdeksättä luokkaa käyvä Källman kommentoi.

Lohjan koulujen päässälaskukilpailun historia juontaa juurensa vuoteen 2011.

LUE LISÄÄ LÄNSI-UUSIMAAN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat