Kulttuuri

Maritta Lintunen asukkaaksi Eeva Joenpellon Kirjailijakotiin

Kirjailija Maritta Lintunen muuttaa mielellään Kirjailijakodin rauhaan.

Tomi Kontio

SAMMATTI   |  Hämeenlinnassa asuva kirjailija Maritta Lintunen on valittu Eeva Joenpellon kirjailijakodin seuraavaksi asukkaaksi. Nykyinen asukas, Aki Ollikainen , muuttaa perheineen pois tämän kuukauden lopussa. Tämän jälkeen talo siirtyy Joenpellon omien perillisten käyttöön kesäksi. Kesän aikana talossa tehdään pientä remonttia.

Maritta Lintunen muuttaa taloon miehensä kanssa lokakuun alussa.

– Oli iloinen uutinen, että meidät on valittu seuraaviksi asukkaiksi, kertoo Lintunen.

Paikka sijaitsee maalla, hyvien kulkuyhteyksien varressa. Toisaalta syrjäinen sijainti saattaa vähentää hiukan paikan vetovoimaa. Lintusta luonnonrauha houkutteli.

– Mietimme mieheni, graafikkona työskentelevän Mika Vistin , kanssa asiaa tarkkaan ennen hakemusta. Nykyisen asuntomme vuokrasopimus oli loppumassa, ja koska molemmat meistä ovat vapaita taiteilijoita, muutto on mahdollinen, hän sanoo.

Maritta Lintunen on prosaisti ja koulutukseltaan musiikin maisteri. Hänen esikoisteoksensa Liekkikupolit ilmestyi vuonna 1999. Tämän jälkeen häneltä on ilmeistynyt useita novelleja, runoja ja romaaneita. Romaaneista viimeisin on viime vuonna julkaistu Hulluruohola. Uusi novellikokoelma on myös tekeillä.

LUE LISÄÄ LÄNSI-UUSIMAAN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat