Paikalliset

Lohjan kaupunginjohtajan virasta kimurantti kisa

Lohjan kaupunginjohtajaehdokkaat Niko Kyynäräinen (vas.), Mika Sivula ja Jorma Haapanen esittäytyivät kaupunginvaltuustolle maanantaina.

Teemu Vestovuo

LOHJA   |  Lohjan kaupunginvaltuuston on tarkoitus valita uusi kaupunginjohtaja tämäniltaisessa kokouksessaan. Varmaa tosin ei vielä ole edes se, että vaali lopulta pidetään.

– On jopa mahdollista, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi eli käytännössä hakuprosessi alkaisi uudestaan. Se ratkeaa ryhmien puheenjohtajien palaverissa ennen kokousta, kokoomuksen ryhmää johtava Kari Kyttälä sanoo.

Loppusuoralla ovat palvelujohtaja (apulaiskaupunginjohtaja) Jorma Haapanen , MMM, Kirkkonummi, Turun kaupungin elinkeinojohtaja Niko Kyynäräinen , VTM, Turku ja Pielaveden kunnan kunnanjohtaja Mika Sivula , TM, Pielavesi.

Lisäksi vaalissa voidaan äänestää mm. virkaan suostumuksensa antaneita.

Jos kaupunginjohtajan vaaliin lopulta päädytään, ehkä vahvimmilla on tällä hetkellä Jorma Haapanen.

Valituksi tullakseen on kuitenkin saatava yli puolet vaalissa annetuista äänistä ja siihen Haapasen ei uskota ensimmäisellä kierroksella yltävän.

– Varmaankin mennään toiselle kierrokselle. Haapanen on vahvoilla, mutta myös molemmat kaksi muuta veljeä ovat saamassa ääniä. Tällä kertaa on myös se ilmiö, että ääniä ovat saamassa ainakin Katri Kalske ja Jukka Vienonen , SDP:n ryhmää johtava Leo Rintanen arvioi.

Kahdesta suuresta ryhmästä kokoomus on yksimielisesti Haapasen kannalla, SDP:n ryhmän selvä enemmistö puolestaan on Niko Kyynäräisen kannalla.

Demariryhmästä on kuitenkin valumassa tukea myös Kalskeelle ja Vienoselle. Kalske saa runsaasti kannatusta myös ainakin vasemmistoliitossa.

Jos vaalissa mennään toiselle kierrokselle, tilanne voi muuttua hyvinkin arvaamattomaksi,ryhmistä myönnetään.

– Pakka on tällä hetkellä aika sekaisin, Kari Kyttälä sanoo.

LUE LISÄÄ LÄNSI-UUSIMAAN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat