Lempolan kauppapuisto hamuaa katsastusaseman tonttia

LOHJA | Lempolan kauppapuiston keskelle jäävän Lohjan A-Katsastuksen suunnitellaan muuttavan uusiin tiloihin kauppapuistohankkeen edetessä.

Nykyisen katsastusaseman paikalle on kaavailtu pysäköintitilaa ja uutta liikerakennusta.

Projektipäällikkö Kyösti Kyhälä NCC Property Development Oy:stä luonnehtii muutoksen täydentävän Lempolan kauppapuiston kokonaisuutta.

Uudelle katsastusasemalle on suunniteltu paikka entiselle soramontun alueelle toiselle puolelle Lehmijärventietä.

A-Katsastuksessa suunnitelmiin suhtaudutaan maltillisesti.

– Mitään päätöksiä ei ole tehty. Emme ole lähdössä muuttamaan, mutta kaikesta voidaan aina keskustella. Tässä taloustilanteessa on mielenkiintoista nähdä, miten kaupalliset hankkeet lähtevät liikkeelle, A-Katsastuksen kiinteistöjohtaja Pekka Pakarinen muotoilee.

Lempolan kauppapuiston rakentaminen on jaettu neljään vaiheeseen. Katsastusaseman siirtyminen ajoittuu NCC:n suunnitelmissa viimeiseen vaiheeseen, joka aloitetaan arvioiden mukaan 2010.

Lohjan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt uuden katsastusaseman rakentamisen mahdollistavan asemakaavamuutoksen.

Lohjan kaupunkisuunnittelujohtaja Jussi Savela kertoo, että asemakaavamuutoksessa Lehmijärventien tuntumaan on sijoitettu liiketila, katsastuskonttori ja varaus lämpökeskukselle.

Mikäli muutoksesta ei tehdä valitusta, se saa lainvoiman 22. tammikuuta.

A-Katsastuksen kiinteistöjohtaja Pekka Pakarinen kertoo katsastusaseman toimivan toistaiseksi nykyisessä paikassa.

– Me haluamme vain varmistaa, että palvelu säilyy jatkossakin.

Lohjan katsastusaseman päällikkö Ilpo Skog kertoo nykyisten tilojen olevan hyvässä kunnossa. Vuoden aikana aseman tontti on kuitenkin kutistunut kauppapuiston puristuksissa. Samalla kiinteistön pysäköintialue on pienentynyt huomattavasti.

Skog muistuttaa katsastustoiminnan vaativan erityistilat.

– Kuorma-autojen katsastuksissa vaaditaan tarkastuskuilu eli monttu lattiaan. Se on yleensä aika kallis rakentaa, eikä katsastustoiminta voi siirtyä vain johonkin teollisuushalliin.

Rautakauppa Starkki avaa Lempolan kauppapuistossa ensimmäisenä maaliskuussa.

– Katsastusasema ei vielä haittaa kauppapuiston kokonaisuutta. Liikennejärjestelyissäkin se on otettu huomioon, Kyösti Kyhälä sanoo.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat