Tossua toisen eteen

LOHJA | Veteraanikävely-liikuntatapahtuma sai lohjalaiset vauvasta vaariin ja muoriin mukaan Lohjan kirkkokentältä starttaavaan sukupolvien yhteiseen kävelytapahtumaan.

Lohjan seurakunnan Pyhän Laurin kirkon jumalanpalveluksen jälkeen Sotainvalidien Veljesliiton Lohjan osaston puheenjohtaja Olavi Leikola avasi koko kansan kävelytapahtuman.

– Veteraaniemme hyvä kunto on pitkälti monipuolisen ruumiinkulttuurin ansiota. Lihaksisto ja luusto pysyvät vahvana ainoastaan liikkuen.

– Kävely on luonteva ja helppo liikuntamuoto, joka ei vaadi apuvälineitä, Olavi Leikola huomautti.

– Veteraanikävely-tapahtuman tarkoitus on kannustaa koko kansa liikkumaan ja muistuttaa samalla YK:n rauhanturvaajien tekemästä arvokkaasta työstä maailmalla.

– Tossua toisen eteen, Olavi Leikola kehotti.

Sotaveteraanit Reino Korpijaakko ja Asser Jalonen tarkkailivat kirkkokentälle kerääntyvää väkijoukkoa veteraanikiven läheisyydestä.

– Minä olen hyvässä kunnossa ja reipas kävelijä, Asser Jalonen totesi. Parhaat Vuodet ry:n kävelyttäjä vie minut ulkoilemaan säännöllisesti, mies iloitsi.

Rintamaveteraanit Vieno Hyrkkö ja Annaliisa Suominen suuntasivat kävelyreittinsä Lohjan museolle, jonne kävelijät pääsivät tapahtuman kunniaksi ilmaiseksi sisään.

– Ihanaa, kun tällaisia yhteisiä tapahtumia järjestetään, Vieno Hyrkkö iloitsi.

Eeva Lindström, Krista Lindström ja Janika Lindström tutkivat kävelijöille jaettua karttaa.

Jokainen sai suunnitella omalle kunnolleen sopivan reitin. Karttaan numeroin merkitty kävelyreitti mutkitteli veteraanikiven, kirkon ja sankarihaudan kautta talvisotaan lähdön muistomerkille ja edelleen Lohjan museolle.

– Kierrämme varmasti koko lenkin, nuoret arvelivat. Ensin suuntaamme kirjastolle ja sieltä kaupungintalolle, Janika Lindström päätti.

Janika Lindström ja Krista Lindström lähtivät tapahtumaan musiikinopettajansa Maaria Karpon innostamana. Tyttöjen joukkoon liittyi myöhemmin myös kolmas nuori, luokkatoveri Nea Grönmark.

Luokanopettaja Maaria Karpo kertoi monista eri tavoista tukea sotiemme veteraaneja.

– Käymme koulumme kuororyhmän kanssa joka vuosi veteraanipäivänä laulamassa Petäjäkodissa.

– Olemme oppilaiden kanssa käyneet myös haravoimassa veteraanien ja veteraanien leskien kotipihoja, Maaria Karpo kertoi.

– Isoisäni kaatui sodassa. Olen jo pienestä pitäen kasvanut siihen, että sotiemme veteraaneja tulee kunnioittaa ja tukea kaikin mahdollisin tavoin, Maaria Karpo kertoi. Tämän ajatuksen haluan välittää myös nuorisolle.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat