Karjaan BK-46 tähtää liigan pudotuspeleihin

10 miestä menettänyt ja kuusi saanut joukkue pelannut hyvin

harjoitusotteluissa.

Timmy Thor (kesk.) tuo BK-46:n joukkueeseen kokemusta ja taitoa. Oscar Udd (vas.) edustaa joukkueessa nuorta polvea.

Kari Sallinen

Karjaa   |  Karjaan BK-46:n miesten käsipallojoukkue on uudistunut reippaasti viime vuodesta. Peräti kymmenen pelaajaa lähti pois ja tilalle tuli kuusi. Karjaalaiset SM-liigaan maltillisin tavoittein.

– Tavoitteemme on päästä pudotuspeleihin, kertoo BK:n päävalmentaja Peter Kihlstedt .

Liigassa pelaavat samat yhdeksän joukkuetta kuin viime vuonnakin. Vain runkosarjassa viimeiseksi jäävä ei pääse pudotuspeleihin. BK sijoittui viime vuonna kahdeksanneksi ja hävisi puolivälierissä lopulta mestaruuden voittaneelle Riihimäen Cocksille.

BK:n miehiä toista peräkkäistä kautta luotsaava Kihlstedt on saanut avukseen Teddy Nordlingin . Molemmat ovat joukkueen päävalmentajia. BK on pelannut tänä syksynä kymmenen harjoitusottelua, joista voittanut viisi, pelannut yhden tasan ja hävinnyt yhden.

–  Peruspeli on sujunut sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Joukkuepeli on vahvuutemme, Kihlstedt sanoo.

Karjaa on menettänyt viime kauden pelaajistaan muu muassa laitamies Johan Skogbergin , takamiehet Gonazalo Cerveran, Mario Karusen ja Moritz Björkströmin sekä keskipelaaja Sam Sjömanin .

Takaisin tulivat BK:n kasvatit Robin Karlsson, Mikael Heinonen, Jasper Hellberg, Albert Lindholm ja Alexander Holmberg . BK sai viime kauden hopeajoukkue Dickenistä maajoukkueen takamiehen Timmy Thorin .

– Thor tuo joukkueeseen rauhallisuutta ja taktista osaamista.

Kokeneet laitamiehet Karlsson, 32, ja Hellberg, 26, sekä maalivahti Heinonen ovat pelanneet BK:ssa koko uransa lukuun ottamatta viime kautta. Karlsson pelasi viime kauden Kauniaisten HC Westissä, Hellberg Helsingin IFK:ssa ja Heinonen Sjundeå IF:ssä.

Laitapeli on yksi BK:n vahvuuksista. Oikealla pelaavat vasenkätiset Hellberg ja Lindholm ja vasemmalla oikeakätiset Karlsson ja Janne Korpimäki.

– Nyt meillä on paljon parempi tilanne kuin viime vuonna, jolloin meillä ei ollut oikeassa laidassa lainkaan vasenkätistä pelaajaa. Lindholm on myös hyvä takamies.

Nyt meillä ei ole enää nuori joukkue.

BK:lla on ollut viimeisimmän mestaruusvuoden, 2006, jälkeen aina nuori joukkue.

– Nyt meillä ei ole enää nuori joukkue, vaan olemme iän puolesta liigan keskitasoa (keski-ikä 23,5 vuotta).

BK:ssa on vain kolme A-junioria: Andre Udd, Tatu Riihimäki ja Nicholas Mavrostomos .

– He ovat pelanneet hyvin harjoitusotteluissa, Kihlstedt kehuu.

BK:n takamiehistä maaleja odotetaan erityisesti Thorilta, Alex Lignelliltä, Victor Westerlundilta, Oscar Uddilta ja Janis Selgeltä . Virolainen Selge on loukkaantumisen takia poissa alkukauden.

Karjaan avauskokoonpanon keskushyökkääjä ja -puolustaja on todennäköisesti Robin Mattsson .

Karjaan maalivahdit syyskaudella ovat Niclas Zweigberg ja joukkueen vanhin pelaaja Martin Pråhl , 33. Loukkaantunut Heinonen on pelikunnossa aikaisintaan tammikuussa.

BK kohtaa tänään avausottelussa Turussa Åbo IFK:n.

– Lähdemme voittamaan avausottelua, kuten kaikkia muitakin otteluita, Peter Kihlstedt sanoi.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat