LoU Basket tyytyy pelailemaan

LOHJA | Lohjan Urheilijoiden miehet eivät lähde tavoittelemaan keskiviikkona alkavalla koripallon III divisioonan kaudella nousua, vaikka viime kaudella sitä yritetti.

– Meillä miesten kanssa välivuosi. Tavoitteena on säilyttää sarjapaikka, kertoo LoU Basketin tuore päätoiminen valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen.

Viime kaudella sarjanousu olisi ollut neljäs perättäinen, mutta II divisioonaan pääsy jäi kauaksi. LoU oli kuudes 22 pisteellä. Kauden saldona oli 11 voittoa ja saman verran tappioita.

Pelaajilta ei löytynyt riittävää sitoutumista.

– Pidimme keväällä palaverin miesten kesken ja totesimme, että nousu on aika haasteellinen tehtävä, totesi LoU Basketin puheenjohtaja Tenho Ulmanen.

– Pelaajilta ei löytynyt sellaista sitoutumista, mitä nousu vaatisi. III divisioonaan on vaikeaa ja kallista saada vahvistuksia, eikä Lohjalla ole A-poikien ikäluokkaa, josta saisimme täydennystä.

Miesten otteluvalmentajana on myös naisten valmentajana jatkava Jukka Ihatsu apunaan Petri Tiainen. Treenit miehet hoitavat itse kokeneempien pelaajien johdolla. Yksi vetäjistä on Kalle Saajos.

Joukkueenjohtajakin on pelaajista, Ilkka Savelainen.

– Päätimme lähteä tällaisella kuviolla kauteen. Valmennusvastuuta saavat Saajoksen lisäksi Mikko Sundell ja Niko Wasenius, kertoo Savelainen.

Nautimme nyt enemmän pelaamisesta.

– Emme ota pelaamista yhtä vakavasti kuin viime vuonna, vaan nautimme enemmän pelaamisesta.

– En ole edes varmistanut putoaako yksi vai kaksi joukkuetta IV divisioonaan. En ole kyllä ajatellut, että tippuisimme. Joukkueista osa on tuttuja ja osa vieraita, mutta en osaa sanoa niistä juuri mitään.

Ihatsun roolina on ohjata pelejä.

– On hyvä, että peleissä on joku ulkopuolinen, joka hoitaa vaihdot, seuraa pelaajien väsymistä ja kertoo mitä pitää tehdä, jos joku hölmöilee, Ihatsu toteaa.

– Pelaajat sopivat itse pelitavasta ja taktiikasta. Minä opin sen pelien mukana. Tärkeintä on, että LoU säilyy sarjassa, jotta nouseville junioreille on vähintään III divisioonan tasoinen joukkue.

LoU Basket jatkaa suurin piirtein samalla rungolla kuin viime kaudella. Uusia ovat Juuso Lindman ja Tuomas Hollo.

Aleksi Iltanen valmensi miesten joukkuetta vuosikausia, samalla kun pelasi, mutta vetäytyi muihin tehtäviin.

– Keskityn valmentajana potentiaalisiin juniorijoukkueisiin. Valmennan 2001–03 syntyneitä minipoikia, 2000 ja 1999 syntyneitä mikropoikia ja 1998 syntyneitä C-poikia. Lisäksi vedän treenejä 1997 syntyneille C-pojille.

– Miesten joukkueessa olen mukana lähinnä pelaajana sen verran kuin töiltäni ehdin. Vieraspeleihin tuskin ehdin, sillä valmentaminen vie iltaisin niin paljon aikaa. Avausottelussa olen mukana, kertoo Iltanen.

LoU Basket aloittaa kautensa huomenna keskiviikkona Virkkalassa Järnefeltin liikuntahallissa kohtaamalla Pakilan Visan.

LoU Basket: Aleksi Iltanen, Mikko Sundell, Kalle Ilkko, Miikka Lehtonen, Kalle Saajos, Ilkka Savelainen, Sami Tiainen, Jimi Lipponen, Kari Ahava, Niko Wasenius, Juuso Lindman ja Tuomas Hollo.

III divisioona B-lohko: Helsinkiläinen Seniors, LoU Basket, Hyvinkään Ponteva II, Pakilan Visa, helsinkiläinen Härät, riihimäkeläinen Kakkoskori, Vantaan Pussi-Hukat II sekä helsinkiläiset Visa-Basket, Kisis, Lagers ja Wartti-Basket 3D.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat