Omat johtajat ostavat Sisu Auton

LÄNSI-UUSIMAA | Sisu Auto vaihtaa omistajaa, ja ostajina ovat yhtiön omat johtajat. Ostotarjouksen on tehnyt Suomen Erikoisajoneuvot oy, jonka omistavat Sisu Auton toimitusjohtaja Olof Elenius ja varatoimitusjohtaja Timo Korhonen.

Uusi yhtiö on tarjoutunut ostamaan Suomen Autoteollisuus oy:n koko osakekannan.

Yli 90 prosenttia konsernin nykyisistä omistajista on jo hyväksynyt tarjouksen. Kauppa on tarkoitus saada päätökseen heinäkuun aikana.

– Yhtiön omistajuuden ja johdon yhdistyminen merkitsee vuonna 1931 perustetun, sen ensimmäiset vuosikymmenet vahvasti johdetun perheyrityksen paluuta. Tämä mahdollistaa nopean reagointikyvyn ja päätöksenteon kehittyvissä asiakastarpeissa, sanoo lohjalainen Olof Elenius.

Yhtiön uusi strategia vaatii vankkaa verkostoitumista, kertoo Elenius.

– Verkostoitumisen edellyttämien pitkäjänteisten suhteiden luomisessa omistajien rooli on keskeinen, arvioi Elenius.

Suomen Autoteollisuus Oy -konsernin yhtiöitä ovat konsernipalveluista vastaava Oy Sisu Auto Ab, siviiliajoneuvoista vastaava Sisu Auto Trucks Oy sekä sotilasajoneuvoja valmistava Sisu Defence Oy.

Suomen Autoteollisuus Oy:n nykyisen omistajaryhmän edustaja ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja Rolf Saxberg uskoo, että motivoituneen johdon omistuksessa Sisu Autolla on parhaat mahdollisuudet turvata suomalaisen kuorma-autovalmistuksen osaamisen ja työpaikkojen säilyminen Suomessa. Sisu Auto sijaitsee Karjaalla.

Sisu Auto keskittyy kehittämään vaativiin ajo-olosuhteisiin suunniteltuja, järeitä siviili- ja sotilasajoneuvoja. Lisäksi keskitytään niihin liittyvien teknologioiden kehittämiseen, kertoo Timo Korhonen.

Samaan aikaan omistajanvaihdoksen kanssa Sisu Auto julkisti aiesopimuksen saksalaisen Daimler AG:n kanssa. Daimler AG on maailman suurin hyötyajoneuvovalmistaja.

Aiesopimus tähtää siihen, että Sisun kuorma-autoissa voidaan tulevaisuudessa käyttää Daimlerin valmistamia Mercedes-Benz komponentteja ja ajoneuvoteknologioita.

Sisun siviilikuorma-autojen myynti ja markkinointi siirtyy Veho Hyötyajoneuvoille. Yhtiöiden sopimus yhteistyön syventämisestä liittyy Daimler-aiesopimukseen. Veho on tuonut Mercedes-Benz-ajoneuvoja Suomeen vuodesta 1939 lähtien.

Sisu Auton kanssa Veho Hyötyajoneuvot aloitti yhteistyön vuonna 2007.

Veho Hyötyajoneuvot vastaa edelleen Sisu kuorma-autojen varaosatoiminnoista sekä yhdessä muiden sopimuskorjaamoiden kanssa Sisun maanlaajuisesta huollosta.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat